התרסה נגד טראמפ: צפון קוריאה שיגרה טיל בליסטי בין-יבשתי
ב-20:30 הערב שוב עשה משטרו של קים ג'ונג און ניסוי בטיל בליסטי בין-יבשתי – חרף איומי ארה"ב להגיב בכוח. בטוקיו מדווחים כי הטיל עף 50 דקות ונפל במימי האזור הכלכלי היפני. טראמפ קיבל דיווח על השיגור כשהטיל היה עדיין באוויר, יפן מכנסת ישיבת חירום של הקבינט
צפון קוריאה ביצעה הערב (יום ג') צעד מתריס נוסף, כששיגרה טיל בליסטי – עדות נוספת להתקדמות המדאיגה בתוכנית הטילים שלה. כך אישרו גורמים רשמיים בסיאול ובוושינגטון. הבית הלבן מסר כי נשיא ארה"ב דונלד טראמפ קיבל עדכון על השיגור כשהטיל היה עדיין באוויר. להערכת הפנטגון הטיל ששוגר היה טיל בין-יבשתי.
הטיל שוגר בשעה 20:30 (שעון ישראל) ממחוז פיונגאן שבדרום המדינה לכיוון מזרח, וצבא דרום קוריאה מנתח כעת בצוותא עם צבא ארה"ב את הנתונים הנוגעים לשיגור. לפי הפנטגון הטיל עבר 1,000 קילומטר ואז נפל בים יפן. ערוץ הטלוויזיה היפני NHK דיווח כי הטיל היה באוויר כ-50 דקות ונפל במימי האזור הכלכלי היפני. צבא דרום קוריאה מסר כי זמן קצר אחרי השיגור הצפון קוריאני הוא עצמו ביצע תרגיל שיגור טילים.
ממשלת יפן גינתה בחריפות את השיגור וראש הממשלה שינזו אבה הורה לכנס את הקבינט היפני לישיבת חירום.
הדיווח על שיגור הטיל בא בשעה שהמתיחות בין וושינגטון לפיונגיאנג היא החריפה ביותר זה עשרות שנים. בחודשים האחרונים איימה צפון קוריאה לתקוף את ארה"ב בטילים בליסטיים ובנשק הגרעיני שהיא מפתחת, ונשיא ארה"ב דונלד טראמפ איים מנגד להמיט על צפון קוריאה חורבן שכמותו העולם לא ראה.
בעקבות סדרה של שיגורי טילים וניסויים גרעיניים שצפון קוריאה עשתה לאחרונה הטילה עליה מועצת הביטחון של האו"ם סנקציות נוספות, והפעם גם סין ורוסיה, השומרות על יחסים קרובים יחסית עם פיונגיאנג, תמכו במהלך.
קודם לכן היום פורסמו הערכות שצפון קוריאה תבצע בימים הקרובים ניסוי נוסף של שיגור טיל. מומחים מהממשל האמריקני אמרו כי לארה"ב יש ראיות לכך שדיווחים יפניים על כך שצפון קוריאה נערכת לשיגור כזה הם דיווחים נכונים. מקור בממשלת יפן אמר היום כי טוקיו קלטה אותות רדיו שמהם עולה כי פיונגיאנג נערכת לשיגור טיל בליסטי.
הפעם האחרונה שצפון קוריאה שיגרה טיל הייתה בשלהי ספטמבר. קודם לכן היא הקפידה לשגר טילים בכל חודשיים או שלושה. הטיל ששיגרה ב-15 בספטמבר עבר מעל צפון יפן ועורר בהלה.
רק השבוע גינתה צפון קוריאה את החלטתו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ להגדיר אותה "מדינה תומכת טרור", ואמרה כי מדובר ב"התגרות חמורה ובהפרה בוטה".הכנסת צפון קוריאה לרשימת המדינות התומכות בטרור מאפשרת לארה"ב להטיל עליה עוד סנקציות.
נשיא ארה"ב טראמפ הדגיש מאז כניסתו לתפקיד כי כל האופציות מונחות על השולחן בכל הקשור להתמודדות עם צפון קוריאה, בכלל זה האופציה הצבאית, אולם הבהיר כי הוא תומך בפתרון בדרכי שלום, שבמסגרתו תסכים פיונגיאנג לוותר על תוכניות הגרעין והטילים שלה. צפון קוריאה אינה נראית כמי שנכונה אפילו לשקול ויתור שכזה.