שתף קטע נבחר

 

ארה"ב: "אם צפון קוריאה תוביל למלחמה - נשמיד את המשטר"

פיונגיאנג פרסמה תיעוד של שיגור הטיל הבליסטי המתקדם ובמקביל שגרירת ארה"ב באו"ם ניקי היילי תקפה בחריפות את המשטר המבודד: "צעדיה של צפון קוריאה מובילים למלחמה שאנחנו לא מעוניינים בה". טראמפ על קים: "כלבלב חולני"

 

 

ההכרזה על הצלחת השיגור בצפון קוריאה    (צילום: רויטרס)

ההכרזה על הצלחת השיגור בצפון קוריאה    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

"נשמיד את המשטר בפיונגיאנג". שגרירת ארצות הברית ניקי היילי תקפה הלילה (ה') בחריפות את צפון קוריאה בעקבות שיגור הטיל הבליסטי אתמול. בדיון חירום שהתכנס במועצת הביטחון של הארגון קראה היילי לכל החברות באו"ם לנתק את כל היחסים עם פיונגיאנג, כולל קשרי מסחר, וגירוש כל האזרחים הצפון קוריאנים במדינותיהן.

 

היילי אמרה כי "צעדיה של צפון קוריאה מקרבים אותנו למלחמה שאיננו מעוניינים בה. למען הסר הספק, אם המשטר יוביל למלחמה - ארצות הברית תשמיד אותו". היא קראה לחברות המועצה בנוסף לשקול שלילת זכויות של המדינה, והדגישה פעם נוספת כי מדובר בשיגור הטיל המתקדם ביותר של המשטר המבודד עד היום.

 

שיגור הטיל בצפון קוריאה, אתמול (צילום: AFP) (צילום: AFP)
שיגור הטיל בצפון קוריאה, אתמול(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

הנציגה האמריקנית קראה לנשיא סין שי ג'ינפינג "להפגין מנהיגות", ולנתק את אספקת הנפט למדינה המבודדת. "צפון קוריאה היא איום מתמשך שרק צומח, אף אחד לא יכול להכחיש שקים הופך להיות אגרסיבי וכפייתי כלפי תוכנית הגרעין שלו", אמרה.

 

קים ג'ונג און והטיל המתקדם (צילום: AP) (צילום: AP)
קים ג'ונג און והטיל המתקדם(צילום: AP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 

השגריר הרוסי באו"ם, וסילי נבזניה, קרא לפיונגיאנג להפסיק עם שיגורי הטילים וניסויי הגרעין, אך מנגד ביקש מארה"ב ומדרום קוריאה להפסיק את האימונים הצבאיים המשותפים כבר בחודש דצמבר - מחשש כי "הדבר יצית את האזור הנפיץ", לדבריו. "כולנו מודאגים וקוראים לכל הצדדים לעצור את מעגל המתיחות. עלינו לקחת צעד אחורה ולשקול בשנית את ההשלכות של כל צעד", אמר הנציג הרוסי. השגריר הסיני הצטרף לדבריו של נזבניה.

 

ניקי היילי: "צפון קוריאה מובילה למלחמה" (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
ניקי היילי: "צפון קוריאה מובילה למלחמה"(צילום: רויטרס)

 

צפון קוריאה פרסמה את תיעוד השיגור

מוקדם יותר צייץ טראמפ בחשבון הטוויטר שלו על שיחה שניהל עם הנשיא הסיני על אודות "הצעדים הפרובוקטיביים של פיונגיאנג". טראמפ הבטיח להכריז שורת סנקציות חמורות נגד המשטר המבודד. "המצב הנוכחי יטופל", כתב. מזכיר המדינה רקס טילרסון ציין כי ארה"ב פועל לפגוע בחברות שסוחרות עם צפון קוריאה.

 

כזכור, צפון קוריאה ערכה שיגור מוצלח של טיל ההוואסונג-15, שמסוגל לשאת ראש נפץ גרעיני, והכריזה על הצלחתו היתרה של השיגור. סוכנות הידיעות הממלכתית של פיונגיאנג פרסמה תיעוד משיגור הטיל, ותמונות של השליט קים ג'ונג און בחדר הפיקוד. "מדובר בטיל המתקדם ביותר שלנו שמסוגל לשאת ראש נפץ גרעיני גדול במיוחד - ולפגוע בכל ארצות הברית", אמר קים והוסיף כי מדובר ב"פריצת דרך".

 

קים ובכירים במערך הטילים עם הצלחת הניסוי, אתמול (צילום: AP) (צילום: AP)
קים ובכירים במערך הטילים עם הצלחת הניסוי, אתמול(צילום: AP)
 

מרוצה מתוצאות הניסוי (צילום: AP) (צילום: AP)
מרוצה מתוצאות הניסוי(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)
 

קים הכריז על צפון קוריאה כ"מדינה בעלת יכולת גרעינית", אך ציין כי אמצעי הלחימה שלה מיועדים אך ורק להגנה מפני "הכובשים האמריקנים ומדיניות הסחיטה שלהם".

 

טראמפ על קים: "כלבלב חולני"

הנשיא האמריקני לא חיכה יותר מדי ותקף את הרודן מפיונגיאנג במהלך נאום על רפורמת המס שלו שנשא במיזורי. לכינוי "איש הטילים הקטן", שהדביק לו בעבר, הוסיף גם "כלבלב חולני". דוברת הבית הלבן שרה האקבי סנדרס אמרה כי הסנקציות על צפון קוריאה ובעלות בריתה יוכרזו בקרוב, וכי הדבר יוסיף את הלחץ המרבי על המדינה.

 

זמן קצר לאחר השיגור, מומחים העריכו כי צפון קוריאה עשתה התקדמות משמעותית בפיתוח הטילים שלה, ואישרו את החשש כי הטיל הנוכחי מסוגל לפגוע בשטח ארה"ב.

הטיל הצליח להמריא לגובה של 4,475 ק"מ והתעופף למרחק של 950 ק"מ עד לנחיתתו בים ממערב ליפן.

 

במקביל לדיון במועצה, גורם רשמי בקנדה אמר לסוכנות הידיעות רויטרס כי ארצו תארח במהלך חודש ינואר מפגש עם 16 שרי חוץ ללא נציג צפון קוריאני, על מנת "לחשוב על פתרונות טובים יותר להפחתת המתיחות".

 

העוזרת לשרת החוץ הקנדית מסרה כי קנדה וארצות הברית יארחו את המפגש במשותף ויקדישו את האסיפה למדינות שגרות קרוב יותר לצפון קוריאה. עד כה נודע כי יפן, דרום קוריאה וסין ישלחו נציגים לאסיפה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים