רק בשישי ושבת: המקומות שמגישים ארוחות מיוחדות בסופי שבוע
אתם יכולים לקרוא לה בראנץ', אבל אנחנו קראנו לה ארוחה מיוחדת: סוף השבוע הנעים שבדרך ממש מתחנן שתצאו מהבית לארוחה שתסגור לכם את השבוע בפינוק אמיתי. בתפריט: סלמון מעושן על חלת בריוש, פנקייק דלעת עם בננה וקינמון, כריכי בשר מעושן, וכן, גם פונץ' וקוקטיילים
חלת בריוש עם סלמון מעושן וביצת עין, כריכים עם בשר מעושן, מבחר אנטיפסטי וגם מגדל פנקייקס דלעת עם בננות וקינמון: אין דרך טובה יותר לסיים את השבוע מאשר בארוחת בראנץ' מפנקת שאין סיכוי שתכינו בבית. לרגל סוף השבוע החמים שמתקרב, אספנו בשבילכם את המקומות שיגישו לכם את המנות הכי מעניינות ומגוונות, רגע לפני כניסת השבת.
עוד כתבות שיכולות לעניין אותך:
- חיים כהן: המתכון להמבורגר המושלם
- התחליף לפיתה: ארוחה בתוך קערה
- יצאנו לאכול: כל מה שטעים בחבל מודיעין
בל בוי
בר הקוקטיילים שממוקם במלון ברדיצ'בסקי פתח לראשונה את דלתותיו בשעות הבוקר-צהריים, ומשיק בראנץ' חורפי וצבעוני לסופי השבוע. התפאורה מוקפדת ומעניינת, ואתם בקלות יכולים לחשוב שהגעתם ללב הג'ונגל, כולל פרפרים מעופפים, שלל פרחים ועץ שעליו ינוחו כל הפתיחים של הארוחה.
הבראנץ' כאן בנוי מתפריט שכולל מנות פתיחה שזורמות אל מרכז השולחן ללא הגבלה, ביניהם לחם בננה ושוקולד מריר, קרם חציל עם איולי וסוכריות פטה כבד, מרק תפוח אדמה וכרישה עם קורנפלקס מעושן, קונפי טונה באיולי הדרים, גרבדלקס ברוטב חרדל דבש ושמיר, חציל עם פטה צ'ילי בדבש ועוד. כל המנות מוגשות כאן בליווי של לחמי שאור, בייגל ומיני בריוש.
בהמשך, כל סועד בוחר מנה עיקרית אישית שיכולה להיות סטייק אנד אגס, ביצים עלומות על בריוש או מגדל פנקייקס דלעת עם בננה, בייקון, דבש וקינמון ואפילו ירך אווז עם ביצה רכה, ירוקים, עגבניות שרי ותפוחי אדמה צרובים בלימון וזיתים.
אז אולי זה באמת לא המקום להביא אליו את הילדים או את הסבתא בסופ"ש, אבל זה בהחלט מקום שווה לדייט רומנטי או לבוקר עם חברות. מחיר הארוחה, כולל קוקטייל בוקר אלכוהולי, הוא 120 שקלים לסועד.
מתי: שישי-שבת 16:00-10:00
ברדיצ'בסקי 14 (מלון ברדיצ'בסקי) תל אביב, 03-7289213, ראשון-שבת 03:00-18:00, לא כשר
פופינה
השף אוראל קמחי משיק לחודשי החורף תפריט מיוחד לסופי השבוע, שהוא, למעשה, שילוב בין ארוחת צהריים לארוחת טעימות: בוחרים את המנה העיקרית, ומקבלים שלוש מנות פתיחה משתנות לבחירת השף.
מבחר מנות הפתיחה כוללות מנות ספיישל עונתיות, אבל גם את מנות הדגל של המסעדה בקטן: טרטר דג ג'ין אנד טוניק, לחמניות מאודות עם המבורגר שרימפס ועוד. בגזרת העיקריות תמצאו כאן ניוקי ירוקים, קנלוני לחי עגל עם קרם קולורבי, שקדי טלה עם פטריות שימג'י ורוטב טלה, ולברק שלם ברוטב בויאבז ויין לבן עם חמציצים ובצל ירוק (בתוספת 30 שקלים).
מחיר הארוחה שכוללת שלוש מנות פתיחה ומנה עיקרית הוא 145 שקלים לסועד, וכמובן שיש גם מגוון אפשרויות לצמחונים ולטבעונים, קינוחי צהריים ותפריט יינות וקוקטיילים במחירים נגישים.
מתי: שישי-שבת 15:30-12:00
אחד העם 3 תל-אביב 03-5757477, ראשון-שבת 23:30-18:30, לא כשר
רק היום
בדוכן האוכל של אבנר לסקין מבשלים מדי יום כל מיני תבשילים, תוך כדי הקפדה על הימנעות מטיגון ושימת דגש על אוכל בז'אנר הבריא. בימי שישי בלבד, כאות למנוחת הלוחמים של שלושת השותפים שמאכילים במהלך השבוע לא מעט סועדים, הם מגישים ארוחת בוקר מגוונת שגם היא מבוססת על מצרכי השוק הטריים, והשוס - התפריט מתחלף מדי שבוע.
מה שבטוח יציעו לכם כאן בכל ארוחות הבוקר זה מבחר שקשוקות בווריאציות שונות המוגשות עם סלט קטן ולחם (53-48 שקלים), ומנות ישראליות המכונות "שוק סטייל" כמו מסבחה עם לבבות חציל בזעתר (41 שקלים).
מתי: שישי 15:00-10:00
ראול וולנברג 20 (שוק צפון) תל אביב, 03-5359980, ראשון-חמישי 22:00-12:00, שישי 16:00-10:00, לא כשר
אנגוס
במסעדה של משפח דאבח מציינים את סוף השבוע עם בראנץ' חדש שמביא בשורה לקרניבורים: במסגרת הבראנץ' החדש תוכלו ליהנות ממנה ראשונה של מגוון אנטיפסטי ונתחי בשר כבושים או צלויים המוגשים קרים (cold cuts), סלסלת לחמים טריים, מטבלים, מיץ טבעי ושתיה חמה.
כעת, אתם מוכנים לעבור למנה העיקרית שיכולה להיות צ'רשוקה UF - שקשוקת צ’וריסו מבושלת בבירה, Steak & Eggs - ביצי עין וחמאה מתובלת עם סטייק שייטל וגבינת פטה צלויה עם בצל אדום, פלפלים וזעתר, עין הטלה - ביצת עין ירוקה עם בייקון טלה על מצע שעועית ירוקה, אפונת גינה ורוקט, גראטן עין - גראטן תפוחי אדמה קלאסי שעליו מונחת ביצת עין, בציר טלה, ואסאדו מונטה קריסטו - פרנץ' טוסט מקסטן בריוש ממולא בגאודה ואסאדו. מחיר הארוחה הוא 109 שקלים לסועד.
מתי: שישי 14:00-11:00
הארבעה 20 תל אביב, 03-7715733, ראשון-חמישי 23:00-11:00, לא כשר
Ocd
השף רז רהב מגיש אחת לחודש, ביום שישי, תפריט בראנץ' שבדומה לתפריט הערב שמוגש במסעדה, נאמן לשני עקרונות: חמש מנות מתחלפות.
הארוחה הזו - שמאפשרת הצצה לעולמו האישי של השף ולמגוון המטבחים שמשמשים לו השראה - משלבת חוויית בילוי המבוססת על אכילה חברתית משותפת. כלומר, כל המנות מוגשות לכל אורחי המסעדה בדיוק באותו הזמן ובאותה הצורה, מה שמבטיח חוויה חברתית שונה ממה שחווים במסעדה רגילה. מחיר הבראנץ' כאן הוא 180 שקלים לסועד.
מתי: אחת לחודש ביום שישי, בהרשמה מראש בלבד
תרצה 17 (מתחם נגה) יפו, 03-5566774, שני-שישי 24:00-19:00, לא כשר
אדוארד בר
בטברנה המחוספסת שממוקמת בחצר האחורית של שוק הכרמל, מציעים במהלך השבוע תפריט המורכב ממנות מהמטבח הערבי, הטורקי, המצרי והלבנוני. בימי שישי בצהריים מציע הבר תפריט שישי מיוחד הכולל מנות כמו קציצות לחם (26 שקלים), סלט שוק (48 שקלים), שרימפס ביין לבן ועגבניות (47 שקלים), קבב ים עם צזיקי (56 שקלים) ועוד.
פעמיים בחודש מתקיימות בבר הופעות חיות ו"החאפלה של אדי", במסגרתה מוצבת ברחוב עמדת D.J שמנגן מוסיקה יוונית, ערבית ושירים ישראליים של פעם. למי שמעדיף תצפית מלמעלה, מוצעת האפשרות להתמקם על המרפסת שבקומה השנייה.
מתי: פעמיים בחודש בימי שישי, בין השעות 18:00-14:00
הכרמל 12 תל אביב, 03-5101695, ראשון-חמישי 24:00-17:00, שישי 24:00-12:00, שבת 24:00-19:00, לא כשר
אדלינה
במסעדת השף הגלילית, הממוקמת בבניין אבן יפהפה ממנו נשקפים נופים ירוקים, הושק לאחרונה בראנץ' סופ"ש חדש. הארוחה נפתחת כאן עם מנות טאפאס לבחירה כמו קרם חציל קלוי עם לבנה בשמן זית, וממשיכה עם מנות עיקריות כמו מנת בוקר קלאסית המבוססת על ביצים; סלמון מעושן על חלה קלויה וביצת עין או מנת צהריים כמו צלע לבן בגריל ברוטב יין אדום וציר בקר עם פירה תפוחי אדמה וכרוב מזוגג (בתוספת 35 שקלים).
לסיום הארוחה מגישים כאן קנקן תה מצמחי הגינה של המסעדה, וקינוח אישי לבחירה. מחיר הארוחה הוא 70 שקלים לסועד.
מתי: שישי 15:00-11:00
קיבוץ כברי, 04-9523707, שני-שבת 23:00-10:00, לא כשר
מארג
בית קפה "מארג" ממוקם בתוך מרכז האמנויות שבכפר ורדים, וכל הכנסותיו קודש לרווחתם של בעלי הצרכים המיוחדים שבמרכז. בימי שישי מציעים במקום בראנץ' בופה חלבי עשיר שכולל שקשוקות, חביתות, לחמים, אנטיפסטי, גבינות ומבחר מנות טבעוניות, סלטים וקינוחים. מחיר הארוחה, שכוללת גם שתייה קרה וחמה, עומד על 55 שקלים בלבד. בנוסף לארוחה המגוונת, תוכלו להשקיף מבית הקפה על נוף מרהיב ביופיו.
מתי: שישי 13:00-09:00
מירון 1א' כפר ורדים, 04-9971369, ראשון-חמישי 16:00-08:00, שישי 14:00-08:00, כשר
יקב תשבי
במהלך השבוע המקום מתפקד כיקב עם מסעדה, בר טעימות ומאפייה, ובימי שישי המקום הופך ללונה פארק מטורף שסוחף את כל החושים. בזמן שברחבה החיצונית של המסעדה הסועדים נהנים מארוחת הבוקר של השף גונטר בידרמן (אותה אפשר להזמין גם בשאר ימות השבוע), בעמדת מילוי היין שבתוך החלל הפנימי של היקב, שאר הסועדים ממלאים בקבוקים ביין הבית, ובפינת הקינוחים נארזות עוגות אישיות ויצירתיות במיוחד של השף קונדיטורית תמר לוי.
בהמשך המתחם משתרך לו תור ארוך של מבקרים, שהגיעו ליקב במיוחד על מנת להצטייד בלחמים, קרואסונים, בגטים וחלות שאופה כאן יובל אלחדף ואז, בכניסה של המאפייה נגלה הדבר האמיתי שבגללו כדאי להגיע לכאן במיוחד בימי שישי; פוד טראק ענק, שהוא למעשה מעשנה שבה מגישים כריכים עם בשר מעושן (40 שקלים לכריך עם בריסקט וצ'יפס) ונמכרים נתחים מעושנים במשקל שאפשר לקחת הביתה (210 שקלים לקילו בריסקט) ועופות מעושנים (90 שקלים לקילו).
מתי: שישי 15:00-11:00
מתחם תשבי (יקב תשבי) כביש 652 בין זכרון לבנימינה 04-6380434, כשר
בראסרי עין כרם
בביסטרו השוכן בליבה של שכונת עין כרם הפסטורלית, מגישים בראנץ' שישי מיוחד שכולל את מנת הבנדיקט שמורכבת מביצים עלומות, אינגליש מאפין, אספרגוס חזה אווז מעושן ותרד עם רוטב הולנדז (58 שקלים), מנה ספרדית של ביצה מקושקשת עם מרגז, חזה אווז מעושן והאש בראון (62 שקלים), קרואסון קממבר עם ריבת עגבניות שרי ורוקט, פרנץ טוסט, ברד פודינג ועוד.
מתי: שישי 11:15-09:00
המעיין 15 ירושלים, 02-5665000, ראשון-רביעי 23:00-12:00, חמישי-שבת 23:00-09:00, לא כשר
אברטו
במסעדת השף שממוקמת בתוך מלון הבוטיק בגדרה, השף אסף שטרן מציע ארוחת בוקר של סופי שבוע שנפתחת עם סלסלת לחמים טריים וסלט חסות טריות בוויניגרט, שלושה ממרחים וחמישה מזטים משתנים. לאחר מכן כל סועד רשאי לבחור לעצמו מנת ביצים, ביניהן ביצי בנדיקט עם קריספי פולנטה, תבשיל תרד, פרמזן וקציפת הולנדז או שקשוקה ים תיכון עם גרגירי חומוס, חציל, קציפת טחינה חמה ופיסטוקים.
מנות נוספות שאפשר למצוא כאן הן קרואסון סביח, פריטטה "פירנסה סטייל" עם תפוחי אדמה, קורנביף בשר, בזיליקום, תרד, ברוקולי ומוצרלה באפלו או קרוק מאדאם אברטו - מנה המורכבת מטוסט גרוייר, ביצי עין, קציפת פרמזן ודוקסל פטריות. מחיר הארוחה נע בין 89-69 שקלים לאדם.
מתי: שיש-שבת 12:00-08:00.
שכביץ 5 גדרה 08-6680066/0, ראשון-חמישי 23:00-18:00, שישי-שבת 13:00-09:00, 23:00-18:00, לא כשר
החוף
במסעדת "החוף" של השף אידי ישראלוביץ' (אידי דגים), השיקו לאחרונה אירועי קבלת שבת באווירה יוונית שכוללים הופעות זמר יווני והרבה אוזו. הצד הקולינרי של החגיגה מורכב ממנות פתיחת המוגשות למרכז השולחן, ודגים ופירות ים טריים לעיקרית. טווח המחירים נע בין 120- 80 שקלים לסועד, כשמחיר הפתיחים כלול במחיר העיקרית.
מתי: שישי 18:00-14:00
אוניון 5 אשדוד, 08-9107661, ראשון-שבת 24:00-09:00, לא כשר
יינות אילת
חנות היינות האילתית הופכת מדי שישי לבר יין שבו חוגגים את תחילתו של סוף השבוע עם "שישי חופשי", במסגרתו נפתחים בין 5-4 יינות לטעימה ומוגשות מנות טאפאס קלילות.
מדי יום שישי נבחר נושא, אזור יין, סוג יין או כל סיבה אחרת לחגיגה, אז אם אתם במקרה בעיר הנופש ומתחשק לכם בילוי מהנה ומלא ביין טוב - זה המקום להתחיל בו את הסופ"ש. כך, למשל, נושא החגיגה יכול להיות עמק הרון, כשלכוסות יימזגו יינות ישראלים המזכירים את היינות המיוצרים בו בו ומנות כמו לחם של מאפיית ברויטמן עם ממרח ארטישוק, קוביית גבינה מלוחה, עגבניית תמר, סלמון ואנשובי.
מנות נוספות שמוגשות כאן בימי שישי לצד היין הן בוראטה, סנדוויץ' ניו יורק סטייל עם גבינת שמנת, סלמון ויוז'ו או "לילי טומיסיה", שהיא למעשה כריך טוניסאי משודרג. בנוסף, יש שם פלטת נקניקים ומנות טעימות נוספות שלא כדאי לפספס.
טווח המחירים של הטאפאס נע בין 78-38 שקלים, כשהיקר ביותר שבהם היא פלטת הגבינות המהודרת. טעימה ראשונה של היינות המשתתפים בחגיגה אינו כרוך בתשלום, ולאחר מכן תשלמו עבור כוס 25 שקלים. ישנה גם אפשרות לרכוש את אחד מיינות החנות במחיר החנות, ולשתות ממנו במקום.
מתי: שישי 16:00-09:30
הבורסקאי 17 אילת, 08-6330155, ראשון-חמישי 19:00-08:30, שישי 16:00-08:30, לא כשר