מסעדה מקסיקנית כשרה בירושלים מחפשת תורמים
רוצים מסעדה מקסיקנית כשרה בירושלים? השתתפו בהוצאות ההקמה: שלושה בני משפחה ירושלמים רוצים להגשים חלום ולפתוח מסעדה מקסיקנית בבירה ומחפשים תורמים שיעזרו בעלויות ההקמה
הסיפור של "טאקוס לואיס", מסעדה מקסיקנית כשרה שתיפתח בקרוב בירושלים, הוא סיפור חוצה יבשות, עמים ולאומים, והוא מתחיל לפני 13 שנה בניו יורק: לאה סטופר (35) הגיעה לעיר הגדולה כדי ללמוד ניהול מסעדות ב-ICE - Institute of Culinary Education. אחותה הגדולה, יטי לוסון (39), בוגרת לימודי בישול במכללת הדסה, הגיעה גם היא לניו יורק לעבוד במסעדתו של השף האיטלקי מריו בטאלי (שהקים בין היתר את Eataly הניו-יורקי). בשעות הפנאי נהגו האחיות הירושלמיות לאכול בטאקריה שכונתית קטנה וחביבה, שהגישה טאקוס שכבשו את ליבן והולידו חלום לפתוח טאקריה בעיר הולדתן, ירושלים.
עוד כתבות שיכולות לעניין אותך:
- רושפלד מבשל בצרפתית - ועוד מקומות חדשים בארץ
- "הנעליים של רפאל גדולות וזה מפחיד"
- מיזם חברתי שמקרב בין תיירים לישראלים על ידי אוכל
האחיות גמרו אומר שדבר לא יעצור אותן בדרך להגשמת החלום והחליטו לשנס מותניים ולהקים מסעדת רחוב מקסיקנית כשרה בשם Tacos Luis, שהתפריט שלה יתבסס על טאקוס - טורטיות תירס ממולאות בכל טוב. על מלאכת הכנת הטאקוס אמון לואיס קרוז, מקסיקני מוואחקה וגם בעלה של סטופר, שיכינן מקמח תירס מתוק במיוחד, בדיוק אותו התירס שממנו מייצרים את הקמח במקסיקו.
"לקח לנו שנה וחצי למצוא את זן התירס הנכון, שבארץ קיים אצל מגדל אחד בלבד", מספרת סטופר וממשיכה: "על מנת לייצר את הקמח בשיטה המקורית שבה משתמשים במקסיקו, ייבאנו משם מכונה מיוחדת שבתהליך טחינה רטובה הופכת את התירס לבצק".
ב"טאקוס לואיס" יגישו לכם את כל מה שהוא לא Tex Mex (הגרסה הטקסנית-אמריקנית של האוכל המקסיקני), כמו כן, זו תהיה טאקריה נגישה לכל כיס, בדיוק כמו אלו שאפשר למצוא בכל פינת רחוב במקסיקו. את המילויים של הטאקוס יכינו מכל מה שהישראלים (והמקסיקנים) אוהבים: שעועית, תירס, אבוקדו, כוסברה ורטבים חריפים.
מלבד הטאקוס יציעו במסעדת הרחוב החדשה גם כמה מנות מיוחדות מהמטבח המקסיקני, ובימי שישי יהיו ארוחות בוקר מקסיקניות אמיתיות עם שוקו מקסיקני מיוחד, שיבשלו שם מפולי קקאו המיובאים ממקסיקו.
המטרה: להביא לישראל את האוכל המקסיקני האמיתי
ובחזרה לניו יורק: באחת מחופשות הלימודים טסה סטופר למקסיקו מטעם המכללה שבה למדה כדי ללמוד ספרדית. בביקורה התארחה אצל משפחת קרוז מוואחקה. "כעבור שש שנים מאז אותו ביקור פתאום קיבלתי הודעה בפייסבוק מלואיס קרוז, שמשפחתו אירחה אותי במקסיקו, והתחלנו להתכתב. הוא סיפר לי שהחלום שלו הוא לעבוד בתחום הקולינריה בניו יורק, ובאותו הזמן ניהלתי מאפייה גדולה בעיר. היה ברור לי שלואיס - בוגר ארבע שנות לימוד קולינריה בבית ספר גבוה לבישול - יהיה עובד שארצה לשלב בצוות שלי.
"באותה תקופה היה חורף קשה במיוחד בניו יורק, והחלטתי לטוס למקסיקו על מנת לבדוק עד כמה הוא רציני. שבועיים אחרי שחזרתי לניו יורק, לואיס הפך לעובד במאפייה ושותף שלי לדירה. היינו שותפים בלבד, אבל אם תשאלו את אחותי, היא תגיד שהוא פשוט הסתדר לי עם התוכניות לפתוח מסעדה מקסיקנית", צוחקת סטופר.
מהר מאוד הפכו השניים לזוג, ובתוך שנה התחיל קרוז בתהליך גיור אצל רב קובני בניו יורק. אחרי שנתיים הם התחתנו בישראל, וב-2015 קרוז עשה עלייה וסטופר חזרה לישראל כתושבת חוזרת ואיתם גם בנם בן השלוש.
בני הזוג התמקמו בירושלים לצד האחות הגדולה יטי, והשלושה החלו להעביר סדנאות בישול מקסיקני בביתם ובבתי לקוחות. בקיץ האחרון הם הקימו פופ-אפ טאקוס במוסד הירושלמי הנודע "שפירא".
"ההצלחה הייתה מדהימה ומפתיעה מאוד. לואיס ויטי היו אחראיים על האוכל, אני ניהלתי את הפופ-אפ, והיה בינינו חיבור מדהים שגדל לכדי רצון ממשי לפתוח יחד טאקריה אמיתית שבה מקסיקני בוגר בית ספר לבישול, יגיש את האוכל המקורי בדיוק כמו במקסיקו", אומרת סטופר.
להגשמת החלום פתחו השלושה מיזם "הדסטארט" (מימון המונים ברשת) במטרה לגייס את הכסף הדרוש לפתיחת המסעדה. "המטרה שלנו היא להנגיש את אוכל הרחוב המקסיקני בישראל כדי שאף אחד לא יצטרך לחשוב פעמיים אם לאכול בחוץ. אנחנו גם מאוד רוצים לתמוך בחקלאות הישראלית מתוך אמונה שהיא חלק בלתי נפרד ממעגל החיים, לכן בכוונתנו לרכוש את כל הירקות ואפילו את האננס, שבו משתמשים המון במטבח המקסיקני, ישירות מהחקלאים", אומרת סטופר.
אז איך אפשר לעזור להם להגשים את החלום? בעמוד שלהם בהדסטארט תוכלו לתרום 18 שקלים ולקבל מתכון מקסיקני, אם תתרמו 45 שקלים או 62 שקלים - תקבלו ארוחה רגילה ליחיד או ארוחה מורחבת במסעדה לכשתיפתח. תרומה של 85 שקלים תזכה אתכם בארוחה זוגית ב"טאקוס לואיס", ואם תשקיעו 150 שקלים - תקבלו הזמנה לערב הפתיחה החגיגי. עבור תרומה של 250 שקלים תקבלו ארוחה משפחתית בטאקריה, ותמורת תרומה בסך 500 שקלים - תוכלו להזמין מהמסעדה טייק אווי לעשרה סועדים.