שתף קטע נבחר
 

אבי לוי מכין: ספינג' מרוקאי משודרג

נמאס לכם מסופגניות? השף אבי לוי מלמד איך להכין ספינג' כהלכתו, ומציע שלוש דרכי הגשה שירימו לכם את החג: ספינג' עם פירות מקורמלים וקצפת, בציפוי סירופ וקוקוס וגם עם סוכר. ושלא תעזו לשכוח את התה

צילום ועריכה: אלי מנדלבאום

צילום ועריכה: אלי מנדלבאום

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

השף אבי לוי. משדרג את הספינג' של חנוכה (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
השף אבי לוי. משדרג את הספינג' של חנוכה(צילום: אלכס קולומויסקי)
 

עוד כתבות שיכולות לעניין אותך:

 

ספינג' קלאסי - מתכון בסיסי 

המצרכים:

1 ק"ג קמח מנופה

1 כף שמרים יבשים

1 כף מלח

2 כפות סוכר

1/2 3 כוסות מים

לציפוי סוכר -

שמן לטיגון

סוכר לציפוי

 (צילום: אלי מנדלבאום)
(צילום: אלי מנדלבאום)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק - במיקסר עם וו לישה מערבלים את הקמח במהירות נמוכה. מוסיפים את הסוכר והשמרים, וממשיכים בפעולת הערבוב. מוסיפים את המים בהדרגה עד שמסיימים את כל הנוזלים, ומוסיפים את המלח.
  2. ממשיכים לערבב במשך 5 דקות נוספות, ומגבירים את המהירות של המיקסר למהירות המקסימלית במשך 7-6 דקות עד לקבלת בצק חלק ונעים.
  3. מעבירים את הבצק לקערה מספיק גדולה על מנת שהבצק יכפיל את נפחו. לאחר שעתיים הבצק מוכן לעבודה.
  4. מטגנים את הספינג' ומצפים בסוכר - מכינים קערה עם מים להרטבת הידיים. במחבת רחבה מחממים שמן בגובה נמוך ולא עמוק מדי (השמן צריך להיות חמים ולא רותח). מרטיבים מעט את הידיים, יוצרים מהבצק צורה של ספינג' עם חור באמצע ושמים במחבת עם השמן. מטגנים את הספינג' משני הצדדים עד להזהבה.
     (צילום: אלי מנדלבאום) (צילום: אלי מנדלבאום)
    (צילום: אלי מנדלבאום)
  5. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג, מניחים בצד לקירור ומצפים בסוכר. מגישים לצד כוס תה עם נענע, שיבה ולואיזה.

 

ספינג' בציפוי סירופ וקוקוס

המצרכים:

1 ק"ג קמח מנופה

1 כף שמרים יבשים

1 כף מלח

2 כפות סוכר

1/2 3 כוסות מים

סירופ -

1 כוס סוכר

2 כוסות מים

מעט קליפת לימון מגורדת 

להגשה -

קוקוס טחון - לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק - במיקסר עם וו לישה מערבלים את הקמח במהירות נמוכה. מוסיפים את הסוכר והשמרים, וממשיכים בפעולת הערבוב. מוסיפים את המים בהדרגה עד שמסיימים את כל הנוזלים, ומוסיפים את המלח.
  2. ממשיכים לערבב במשך 5 דקות נוספות, ומגבירים את המהירות של המיקסר למהירות המקסימלית במשך 7-6 דקות עד לקבלת בצק חלק ונעים. מעבירים את הבצק לקערה מספיק גדולה על מנת שהבצק יכפיל את נפחו. לאחר שעתיים הבצק מוכן לעבודה.
  3. מטגנים את הספינג' - ממלאים שק זילוף בתערובת הבצק (יש לחתוך את השק במספריים ליצירת פתח). מחממים שמן בסיר, ומזלפים את הבצק לתוך השמן בזהירות. יוצרים מספר כדורים, כך שאפשר יהיה לטגן אותם יחד בשמן החם (המלצה שלי - לכו על כדורים קטנים, הם יותר קרנצ'ים). מטגנים את הכדורים משני הצדדים עד להזהבה, ומוציאים למסננת או לנייר סופג.

     (צילום: אלי מנדלבאום) (צילום: אלי מנדלבאום)
    (צילום: אלי מנדלבאום)
     (צילום: אלי מנדלבאום) (צילום: אלי מנדלבאום)
    (צילום: אלי מנדלבאום)

  4. מכינים את הסירופ - מחממים את המים והסוכר עם גרידת הלימון במשך 7-6 דקות, בחום בינוני, עד לקבלת סירופ חם ומעט סמיך.

  5. טובלים את הכדורים בסירופ, מגלגלים בקוקוס ומגישים לצד תה נענע חם.

     (צילום: אלי מנדלבאום) (צילום: אלי מנדלבאום)
    (צילום: אלי מנדלבאום)


 

גיוון:

אפשר להוסיף קרם מתוק או נוגט לצד הספינג'.

 

ספינג' שחיתות עם אננס ובננה מקורמלים

המצרכים:

1 ק"ג קמח מנופה

1 כף שמרים יבשים

1 כף מלח

2 כפות סוכר

1/2 3 כוסות מים

לפירות -

1 בננה

1 אננס טרי

מעט סוכר חום

25 גר' חמאה

לקצפת -

1 מכל שמנת מתוקה

1 כף אבקת סוכר

מעט קליפת לימון מגורדת

 (צילום: אלי מנדלבאום) (צילום: אלי מנדלבאום)
(צילום: אלי מנדלבאום)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק - במיקסר עם וו לישה מערבלים את הקמח במהירות נמוכה. מוסיפים את הסוכר והשמרים, וממשיכים בפעולת הערבוב. מוסיפים את המים בהדרגה עד שמסיימים את כל הנוזלים, ומוסיפים את המלח.
  2. ממשיכים לערבב במשך 5 דקות נוספות, ומגבירים את המהירות של המיקסר למהירות המקסימלית במשך 7-6 דקות עד לקבלת בצק חלק ונעים.
  3. מעבירים את הבצק לקערה מספיק גדולה על מנת שהבצק יכפיל את נפחו. לאחר שעתיים הבצק מוכן לעבודה.
  4. מטגנים את הפירות - חוצים את הבננה לאורכה לשני חצאים. קולפים את האננס, וחותכים אותו לפרוסות לא עבות. מפזרים על שניהם מעט סוכר חום.
  5. במחבת מחוממת, מטגנים קלות את הפירות מצד אחד עד להזהבה, הופכים את הפירות לצד השני, מוסיפים חמאה ומטגנים עד לקבלת גוון שחום  (אם רוצים להשאיר את הקינוח פרווה, אפשר לוותר על החמאה).
  6. מכינים את הקצפת - מערבבים עם במיקסר או עם בלנדר מוט את המרכיבים, עד לקבלת תערובת חלקה.
  7. הגשה - מסדרים את הספינג' במרכז הצלחת, מניחים מעל כף של קצפת, פרוסת בננה ופרוסת אננס, ומסביב מזלפים דבש איכותי. בוזקים מעט אבקת סוכר מסביב, ומגישים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלי מנדלבאום
למה לאכול סופגניות אם אפשר לאכול ספינג'?
צילום: אלי מנדלבאום
מומלצים