החיים ברחם: צפו בעוברים שמפהקים, מחטטים באף וצוחקים
גינקולוג ישראלי צילם באולטרסאונד תלת ממדי עוברים בתנוחות משעשעות, ומסביר – מה משמעות התנוחות של העוברים ברחם ומתי יש סיבה לדאגה
חיי העוברים במעמקי הרחם: מומחה ישראלי לגינקולוגיה פרסם תמונות מרהיבות של עוברים שנסרקו במכשיר אולטרסאונד תלת ממדי, כשהם בתנוחות משעשעות. התמונות יוצאות הדופן פורסמו בגיליון החדש של כתב העת הישראלי "הרפואה".
כבר שנים שד"ר ישראל שפירא, מומחה לגינקולוגיה ולאולטרסאונד מיילדותי, מתעד עוברים ברחם אמם. בשנים האחרונות החל לתעד אותם במכשיר האולטרסאונד התלת ממדי, והחל לאסוף תמונות של העוברים בתנוחות משעשעות.
בין היתר נתפסו בעיני סורק האולטרסאונד עוברים מפהקים, מחטטים באף, צוחקים לכאורה, ואפילו בתנוחה הדומה להאזנה לסלולרי. התיעוד כמובן, בוצע בהסכמת ההורים לעתיד.
"אין משמעות רפואית לתנוחות העובר", מסביר ל-ynet ד"ר שפירא, "אבל יש בהחלט משמעות לתנועות. העובר חייב לנוע, החל מהשבוע ה-6 להריון. הוא עושה זאת בזכות ההתפתחות שלו ומי השפיר שמאפשרים את התנועה החלקה ברחם. התנועות הללו חשובות להתפתחות תקינה של השרירים והמפרקים. כאשר קיימת בעיה כמו מיעוט מי שפיר, מופיעים פגמים חמורים שעלולים להשפיע לאורך כל חייו".
אחת התנועות החשובה, תנועת ה"פיהוק", איננה נובעת מעייפות, אלא במטרה לסייע להתפתחות הריאות: "הרבה פעמים רואים את העובר לכאורה מפהק, אבל אין זו עייפות, אלא החדרת מי שפיר לריאות, כדי לסייע להתפתחותן".
מתי אם כן צריך לפנות לרופא כאשר חלה ירידה בתנועות העובר? ד"ר שפירא מסביר: "בשבועות ה-20 עד 25, יש הרבה פעמים תקופות שבהן לא מרגישים תנועות, וזה נורמלי לחלוטין, למרות שחלק מהאמהות עלולות להילחץ.
"מנגד, בשליש השלישי של ההיריון, אם האם חשה ירידה בתנועות העובר לעומת מה שהיה קודם, יש צורך לפנות לרופא הגינקולוגי. אי אפשר לכמת את כמות התנועות, כי כל עובר עומד בפני עצמו. אבל ירידה בתנועות, דורשת בדיקה".
"מתאמן בהחזקת טלפון נייד"
צילום: ד"ר ישראל שפירא
מומלצים