שתף קטע נבחר
 

העיר חריש: לא מה שחשבתם

תפסנו רגע היסטורי, הקמת עיר חדשה בישראל - חריש. אז האם כל מה שסיפרו לנו עליה נכון? האם זו עיר רפאים, עיר של חרדים, האם יש במקום אפשרויות תעסוקה וכמה זמן לוקח להגיע לתל אביב? בסדרת כתבות שתעלה בחודשים הבאים נגלה את כל התשובות. צפו בכתבה הראשונה

בשיתוף עיריית חריש

 

צילום: ירון שרון עריכה: גיא פוקס

צילום: ירון שרון עריכה: גיא פוקס

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

זה לא קורה הרבה, אבל למרות זאת, תפסנו רגע היסטורי במדינת ישראל - הקמת העיר חריש, וזו בהחלט דוגמא נדירה למצב בו עיר נבנתה מאפס ובקצב מסחרר ממש.

 

קצת נתונים: 3500 דירות בשלוש שנים, 10,000 אנשים אמורים להיקלט כאן מדי שנה. אך האם העיר הזאת היא עיר רפאים? תלוי איך מסתכלים. מה שכן, עומדות כאן 790 דירות ריקות, יש לא מעט חבלי לידה, אזורי התעסוקה עדיין לא הוקמו, החיבור הכל כך מתבקש לכביש 6 עדיין לא בוצע, אבל בואו ניתן קצת קרדיט. בכל זאת עיר חדשה לא מוקמת בכל יום.

העיר חריש מלמעלה (צילום: מור שקיפי לאטי)
חריש ממעוף הציפור(צילום: מור שקיפי לאטי)

כדי לבחון את התהליכים בהקמת העיר ולתעד מה באמת קורה בחריש, אנחנו כאן כדי להציג לציבור את הדברים כפי שהם - בלי סיפורים ושמועות לא מבוססות על חריש שכבר הספיקו להתנחל בלבבות.

 

במהלך הביקור שערכנו בשבוע שעבר, נכנסנו לבית של אורטליה אלישיב, תושבת העיר. היא מתגוררת בפנטאוז מפואר, ולפי הערכה, בת"א פנטהאוז כזה היה עולה כ-15,000 שקל שכירות חודשית. וכמה בחריש?

"השכירות פה של פנטהאוז כזה נע בין 3000 ל-4000 שקלים, באמת מחיר נוח יותר, בהתחשב בעובדה שממש בסמוך - בפרדס חנה, המחירים גם הרבה יותר גבוהים. אני חושבת שאנשים צריכים להבין שכשבאים לפה יוצרים יחד", מוסיפה אלישיב.

 

לדבריה, מי שרוצה לבוא למוכן ולמפנק וכבר לקניון הפתוח ולחנויות הפתוחות וכבר לחיי התרבות הסוערים, לא ימצא בחריש את מבוקשו. "מי שבא לפה צריך להבין שהוא בא ליצור. ומי שבא לפה באווירה של לתרום לקהילה וליצור עם הקהילה, יש לו פה הרבה מקום. יש פה פלטפורמה אדירה ומדהימה לאמנים, ליוצרים, למטפלים, לבוא ולהקים עיר שהיא לפי החזון שלנו".

"המנגליסטיות" שלי ומורן.(צילום: ירון שרון)

גם בביקור ב"מנגליסטיות" - שיפודיה נחמדה שנפתחה בפברואר האחרון במרכז המסחרי, יכולנו לראות את מה שקורה שם עכשיו ומה הפוטנציאל. המנגליסטיות אגב הן שלי אביטבול ומורן קלאורה, זוג, והמקום שוקק חיים בשעות הצהריים.

 

אז זו לא עיר רפאים.

"מאחורי כל מרפסת ישנה משפחה, וכשאתה יוצא לראות אותה אז ההרגשה היא הרגשה אחרת. יש לנו עוד הרבה לאן להגיע, אבל ההתחלה היא התחלה טובה והרצון הוא רצון טוב לדעתי", אומרת אביטבול.

העיר חריש מלמעלה (צילום: מור שקיפי לאטי)
הבנייה בעיצומה, העיר חריש(צילום: מור שקיפי לאטי)

איך התגובות בחריש לכן כזוג לסבי?

"מהממות, מהממות. כולם יודעים, זה לא משהו שאנחנו מסתירות. כל הזמן שואלים הרבה שאלות על זה, מתעניינים דווקא".

 

אז מה תגידו? איך תיראה חריש עשר שנים מהיום? עיר בהתהוותה. מספיק להסתכל על העיר מודיעין ועל ההתפתחות המטאורית שלה מאז שהוקמה, ולהבין שמשהו מאוד מעניין צפוי לקרות לנו גם כאן בחריש. רק אם תתנו לה קצת קרדיט וזמן. אנחנו בכל מקרה מבטיחים להמשיך ולעקוב אחרי העיר ולראות לאן היא הולכת.

 

בשיתוף עיריית חריש

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מור שקיפי לאטי
העיר חריש
צילום: מור שקיפי לאטי
מומלצים