מטאליקה למשתמשי נאפסטר: לכו להזד...
בראיון לפלייבוי הסבירו חברי מטאליקה למה הם לא אוהבים את נאפסטר
להקת מטאליקה, לצד חברות התקליטים, הפכה ללוחמת חסרת פשרות בשירות נאפסטר. לאחר שהלהקה תבעה את החברה בחודש אפריל, חסמה נאפסטר משתמשים שהחליפו שירים של הלהקה.
לארס אולריץ', מתופף הלהקה, אף הופיע בשימועים שנערכו בעניין נאפסטר בסנאט והסביר מדוע, לדעתו, החלפה של שירים בשירות מהווה גזל של כספי האמנים.
"פסיקת בית המשפט נותנת תוקף לטענה שנאפסטר טעתה בנטילת המוזיקה של מטאליקה ואמנים נוספים שלא רצו להיות חלק משירות נאפסטר וניצלו אותה ללא רשותנו", פורסם בהצהרה של מטאליקה באתר האינטרנט של הלהקה, בעקבות פסיקת בית המשפט לערעורים בחודש שעבר נגד נאפסטר. "מעולם לא התנגדנו לטכנולוגיה, לאינטרנט ולהפצה דיגיטלית של מוזיקה. כל מה שביקשנו זה שהאמנים ישלטו על איך, מתי ובאיזו צורה יופצו היצירות שלהם בערוצים הללו. זאת נאפסטר סרבה לעשות בעקביות. כעת בית המשפט כפה זאת עליהם".
***
בעקבות הפסיקה האחרונה, ערך מגזין פלייבוי ראיון עם לארס אולריץ', מתופף מטאליקה, ג'יימס האטפילד, סולן הלהקה וקירק האמט, הגיטריסט. הראיון המלא יפורסם בגיליון אפריל של פלייבוי וקטעים מתוכו התפרסמו באתר האינטרנט של פלייבוי.
האטפילד: "חלק מהמעריצים אומרים לנו: "מטאליקה שולטים! ואחר כך מוסיפים: 'עזבו את נאפסטר במנוחה'. אנחנו עונים 'תודה' לחלק הראשון ואז משנים זאת ל'לכו להזדיין'.
"היו לי הרבה ויכוחים עם מעריצים על נאפסטר. גרמתי לילדה מסכנה באטלנטה לבכות בגלל זה. היא אמרה שהכסף מרושע. שאלתי אותה: 'למה שלא תלכי לגור בקנדה או במדינה סוציאליסטית כלשהי'?"
אולריץ': "אם תחדלו להיות מעריצי מטאליקה, בגלל שאני לא מוכן לתת לכם את המוזיקה שלי חינם, אז לכו להזדיין. אני לא רוצה אתכם כמעריצים".
האמט: "אני עדיין מזועזע מתגובות האנשים. חשבתי שזה כה ברור: אנשים לוקחים את המוזיקה שלנו שלא ברשות, ואנחנו רוצים שיחדלו. המחשבים מסווים את העובדה כי הורדת שירים היא גניבה, בגלל שכל מה שעושים זה ללחוץ על כפתור. השורה התחתונה היא: גניבה אינה זכות".
***
פלייבוי: "עצבנתם הרבה אנשים. למעשה, בקבוצת הדיון של מטאליקה באינטרנט יש דיון נמשך בנושא: 'קירק ולארס הם הומואים'".
האמט: "הדבר מוכיח העדר מוחלט של יצירתיות. זה כמו לכנות מישהו 'שמנמן'".
פלייבוי: "אולי אתם צודקים בדבר המגבלות הראויות, אבל קשה לאנשים להזדהות עם עשירים".
אולריץ': "נכון, והוויכוח נסוב על 'כוכבי הרוק החמדניים האלה'. אבל תבין, אחרי שמכרתי 80 מיליון אלבומים אני לא יודע מה לעשות לעזאזל עם כל הכסף שיש לי. עכשיו אנחנו יכולים לדבר על השאלה האמיתית? העניין המהותי, הוא, עבורי, הזכות לבחור.
"אני רוצה לבחור מה קורה עם המוזיקה שלי. זה די ברור שהעתיד הוא במכירה מקוונת של מוזיקה, אבל ההיגיון הפשוט אומר שלא נוכל לעשות את זה אם הבחור ממול יחלק את המוזיקה שלנו חינם".