דו"ח: העלות הסביבתית של אובדן מזון בישראל - 3.2 מיליארד שקל בשנה
הדו"ח הלאומי לאובדן מזון והצלת מזון בישראל מצא כי העלות הסביבתית של אובדן מזון בישראל לשנת 2019 נאמדת בכ-3.2 מיליארד שקל. לפי הדו"ח, שמפרסמים המשרד להגנת הסביבה וארגון לקט ישראל בהתבסס על המודל הכלכלי של BDO, כ-1.4 מיליארד שקל מהעלות נובעת מאובדן מיותר של משאבי קרקע ומים, 1 מיליארד שקל מפליטות גזי חממה ומזהמי אוויר ו-0.8 מיליארד שקל עלות ישירה של טיפול בפסולת. אובדן המזון מייצר כ-1.9 מיליון טון פסולת עירונית, שהם כ-35% מהיקף הפסולת העירונית בישראל.
(אילנה קוריאל)
מומלצים