איך מכינים גפילטע פיש מנצח?
שלום, אני מבקשת מתכון מנצח לגפילטע פיש. בתודה מראש, ניצה.
ynet עונה:
בעצם, מדובר באחיזת עיניים. גפילטע אמיתיים הם לא הקציצות, כי אם פרוסות קרפיון שבתוכן מונח המילוי, אבל יש גבול למה שאנחנו מוכנים לעשות. מתכון לציר דגים ולגפילטע פיש, שנייהם מתוך הכתבה החדשה של אנה וגנר.
ציר דגים
חומרים:
3 ראשי קרפיון ו – 3 זנבות וגם אידרות, שטופים היטב
8 כוסות מים
3 בצלים גדולים
6 גזרים יפים, קלופים
2 שיני שום בקליפתן
1 כפית סוכר
מלח לפי הטעם
3-4 גרגרי פלפל אנגלי
10 גרגרים שלמים של פלפל שחור
2 עלי דפנה
3-4 גבעולי סלרי אמריקני
הכנה:
משליכים את כל הכבודה לסיר רחב מאד ולא עמוק במיוחד, מביאים לרתיחה, מסירים את הקצף שנוצר ממעל, מנמיכים להבה ומבשלים כ – 30 דקות. מסננים במסננת, מחזירים את הנוזל לסיר ומצמצמים, על להבה בינונית, עוד 10-15 דקות. נפטרים מכל חומרי הציר, אבל שומרים את הגזרים לקישוט הגפילטע.
גפילעט פיש
חומרים:
לפחות קילו וחצי דגים טחונים
2 כוסות קמח מצה
4 ביצים
2 גזרים מבושלים מציר הדגים
3 בצלים גדולים, מקולפים וחצויים לרבעים
10 גבעולי פטרוזיליה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
סוכר לפי העדה: ככל שמדרימים על מפת פולין היהודית, כך מוסיפים יותר סוכר, אבל אפשר גם בלי.
הכנה:
טוחנים את כל הכבודה, למעט הביצים, במעבד מזון או במטחנת בשר של פעם, כזו שמתיישבת על השיש במטבח. עושים את זה בנגלות אחדות ושולחים את הכבודה הטחונה לקערה. מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב. העיסה צריכה להזכיר במרקמה חומוס לא סמיך מדי. אם יוצא לכם דליל מדי, הוסיפו מעט קמח מצה. סמיך מדי –דללו במעט מים או הוסיפו עוד ביצה.
מביאים את ציר הדגים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.
בידיים רטובות – ומי שנגעל, יכול עם כפפות – יוצרים קציצות מוארכות מן העיסה ומחליקים אותן בעדינות לתוך סיר הציר. מקפידים שלא יידבקו זו לזו, מבשלים בסיר מכוסה בערך 20 דקות, ואז דוקרים קציצה במזלג. אם היא לא מתפרקת, סימן שמוכן. אפשר להמשיך ולבשל עוד 5 דקות, לא יקרה כלום.
מוציאים את הקציצות מן הציר בכף מחוררת ומסדרים על טס הגשה, ועל כל אחת מניחים פרוסת גזר מבושל.
את הציר יוצקים לצנצנת, מקררים ומאשפזים במקרר ללילה. נהיה מין ג'לי רועד כזה, האהוב על המכורים לגפילטע. לפני ההגשה, מסירים את השומן מן הציר ומגישים 2-3 כפות של הפרקינסון האכיל בצד כל קציצה.