שתף קטע נבחר

 

ירידה במספר הזכאים לתעודת בגרות

שנת תש"ס היתה אחת הגרועות של מערכת החינוך בעשור האחרון: פחות תלמידים קיבלו תעודת בגרות, יותר תלמידים עזבו את הלימודים. שרת החינוך לבנת: המצב מדאיג ביותר

ירידה במספר הזכאים לתעודת בגרות - ועליה במספר הנושרים מהתיכון נרשמה בשנת הלימודים תש"ס. כך נמסר במסיבת עיתונאים שנערכה במשרד החינוך בתל-אביב נמסר כי שיעור הנושרים ממערכת החינוך גדל השנה, ולפיכך שיעור התלמידים בכיתה י"ב עמד בשנת תש"ס על 78% בלבד מכלל קבוצת הגיל באוכלוסיה. יחסית לשנת הלימודים הקודמת, מדובר בירידה של 2% בשיעור המסיימים את כיתה י"ב. מתוך קבוצה זו כ-73,000 תלמידים ניגשו לבחינת הבגרות ורק 44,000 מתוכם זכו לקבל את התעודה (40.8%). זו ירידה של כחצי אחוז לעומת השנה הקודמת.
שרת החינוך לימור ליבנת אמרה כי ההתעסקות במציאת אשמים חשובה פחות, וכי העובדה שירד מספר התלמידים שלומדים בכיתות י"ב ובמספר הניגשים והזכאים לתעודה, שהוא המספר הקטן ביותר מאז 1997, מדאיג יותר.
מנכ"ל המשרד, רונית תירוש אמרה לכתבים כי בחינת הבגרות היא פרמטר של כמות ואילו מספר התלמידים הנושרים מהותי יותר מבחינת המשרד. "פוקוס כזה של מורים ומנהלים על תוצאות בחינות הבגרות מסיט את תשומת הלב מדברים מהותיים כמו מניעת אלימות בבתי הספר, או נשירה המובילה לעבריינות".
תירוש אמרה כי בכוונת המשרד לשנות הערכות ואסטרטגיות ולהפנות משאבים למדיניות ערכית יותר. זאת, על ידי תקיפת "בעיית המתמטיקה" על ידי השקעה בתשתית, בכיתות הנמוכות של בתי הספר היסודיים תוך הכשרת מורים. תירוש טענה כי חסרים מורים מקצועיים למתמטיקה ולפיכך הועלתה אפשרות להכשיר מורים במכללות, אפילו באמצעות תימרוץ, שיתמחו כמחנכים ומורים למתמטיקה כאחד. אסטרטגיה דומה תינקט ביחס למורים לעברית כדי לפתור את בעיית הקריאה והכתיבה של התלמידים והמורים בכיתות הללו.
תירוש אמרה כי המשרד יאפשר לתלמידי תיכון להגדיל את מספר הפעמים שיוכלו להבחן בהזדמנות שנייה ושלישית על מנת לשפר ציון וזאת כל זמן שהתלמידים עדיין במסגרת בית הספר.
בהשוואת מגזרים נמצא כי שיעור גבוה יותר של תלמידים במסגרת הממלכתית-דתית זכאים לבגרות מאשר שיעורם בבתי הספר הממלכתיים. שיעור הבנות הזכאיות לתעודת בגרות גבוה ב-14% משיעור הבנים הזכאים לתעודה. הפער בין המרכז והפריפריה בזכאות לתעודה הצטמצם. במגזר היהודי חל שינוי קטן בזכאות לתעודה, במגזר הערבי חלה ירידה של כ-2.6% בשיעור הזכאים, במגזר הדרוזי חלה ירידה של כ-7% ורק במגזר הבדואי בנגב חלה עליה של כ-3.6% בשיעור הזכאים.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים