"האנלייזר" טננבאום נדון לחצי שנת עבודות שירות
אהוד טננבאום, בן 22, שנודע כאחד מפורצי המחשבים המתוחכמים בעולם, ופרץ למחשבי הפנטגון וסוכנות החלל האמריקנית - נדון לשישה חודשי עבודות שירות, חודשיים מאסר על תנאי וקנס בסך 75 אלף שקלים. התביעה ביקשה להחמיר עמו, בטענה שגרם נזקים והביך את הממשל הישראלי. הסניגור סיפר שמאז נהעניק טננבאום שירותים למערכת הביטחון, תרם מידע על אתרים של פדופילים וסייע בעת המתקפה האיסלאמית על אתרים ישראליים
שישה חודשים מאסר שירוצו בעבודות שירות, חודשיים מאסר על תנאי וקנס בסך 75 אלף שקלים הוטלו היום (ה') על "האנלייזר", אהוד טטנבאום, שהורשע בפריצות למחשבים בארץ ובעולם.
טננבאום, בן 22 מהוד השרון, הואשם כי במהלך מספר שנים חדר יחד עם חבריו בארץ ובחו"ל למחשבים. בין היתר חדרו למחשבים של צבא ארה"ב, למחשבים פדראליים בארה"ב, למחשבים של הרשויות בארץ ולעסקים פרטיים. טננבאום היה המוביל בחבורה, ופיתח שיטות מתוחכמות לחדירה למערכות מחשב ולהשתלטות עליהן.
טננבאום נחשף לאחר שנעצרו שני אזרחי ארה"ב, שהיו תלמידיו, והחקירה הובילה אליו. משלחת של חוקרים מארה"ב הגיעה לארץ ומסרה ליחידה הארצית לחקירות הונאה פרטים על החדירות למחשבים שבוצעו בחו"ל ובארץ.
התביעה: אדם שחצן שהביך את הממשל הישראלי
טננבאום הודה במיוחס לו במסגרת עסקת טיעון עם התביעה. התובע ביקש להטיל על טננבאום עונש מאסר בפועל לתקופה ממושכת מעל חצי שנה שלא ירוצה בעבודות שירות.
התביעה טענה כי כתוצאה מהפריצות למחשבים נגרמו לבעלי המחשבים נזקים כספיים כבדים, הם נאלצו לטפל בפריצות, ולהפסיק שירות שנתנו באמצעות המחשבים. בעקבות הפריצה למחשבי הכנסת נעלמו קבצים, המחשבים היו מושבתים, ונגרם לכנסת נזק תדמיתי.
בנוסף נטען כי טננבאום חדר למחשבים מסווגים של הפנטגון, משרד ההגנה האמריקני, מחשבי חיל האוויר האמריקני ומחשבי סוכנות החלל. החדירה היתה בתקופה מאוד רגישה, וטננבאום הביך את הממשל האמריקני ואת הממשל הישראלי, שנאלץ להסביר שאין לו כל קשר לאירועים. "אלא היו אירועים שיכולים להביא בקלות לתקרית דיפלומטית רצינית, ולו היה מדובר במדינה אחרת, שיחסינו אתה פחות טובים, יש בהם פוטנציאל הרסני", טען התובע.
"מדובר באדם שחצן", הוסיף התובע, "שאף טרם נתגלו עקבותיו, פרץ אתרים כדי להצהיר שהוא האחראי לפריצות שבוצעו על ידי תלמידיו האמריקאים. מדובר באדם שיצר מרצונו קשר עם עיתונאים, כדי לקבל קרדיט על מעלליו, וזאת אפילו לפני שנתפס. הוא גם הופיע בפרסומת מסחרית לאחר שהפרשה נחשפה, תוך שהוא מנצל את הפרשה הזאת לקידום מטרותיו".
ההגנה: גאון שתורם מכישוריו החיוביים
סניגורו של טננבאום טען מנגד שמרשו הוא גאון, שמצד אחד פותר בעיות מתמטיות מסובכות ביותר, ומצד שני הוא בעל קשיים התפתחותיים. הסניגור הוסיף כי מרשו הודה במיוחס לו, וחבריו בארה"ב, שחדרו לפנטגון, קיבלו מאסר על תנאי, ולא נכנסו לבית הסוהר. הסניגור טען עוד כי מרשו עזר למשטרה באופן עקיף, והיום הוא בעל מניות בחברה ומשמש מנהל הפיתוח שלה. החברה הוקמה על בסיס רעיון שפיתח מרשו, לפיו ניתן לאתר פורצים לאתרי אינטרנט. אל החברה בה עובד טננבאום פנו משרד הביטחון, "רפאל", בזק וחברות נוספות - כדי לקבל מטטנבאום שירות.
הסניגור הוסיף כי טננבאום הפנה את כישוריו לאפיקים חיוביים, הוא עוזר לגורמים רבים, והוא אף תרם מידע על אתרי אינטרנט של פדופילים. בנוסף, עזר טננבאום בעת המתקפה האיסלאמית על אתרים ישראלים, ובמהלך יומיים איתר בחינם את כל האתרים הפוגעים. הוא ביקש שלא לגזור על מרשו עונש מאסר בפועל.
אמו של טננבאום טענה בדיון כי בנה חונך לרגישות, ולא חונך לרמוס את החברה. לדבריה, בגיל צעיר הביא חיות פצועות הביתה וטיפל בהן, ומעולם לא עשה למישהו דבר רע במתכוון.
טננבאום עצמו אמר כי הוא מבין מה עשה ומצטער על כך: "לא היתה לי שום כוונה לפגוע באותם גורמים. אני מצטער ומקווה שיוכלו למחול לי על מה שקרה".