ראש ממשלת יוגוסלביה התפטר בעקבות הסגרת מילושביץ'
יוגוסלביה ממשיכה לסעור בעקבות הסגרתו של נשיאה המודח להאג לצורך הסגרתו והעמדתו למשפט על פשעי מלחמה. ראש ממשלת יוגוסלביה, זוראן ז'זיץ' התפטר וכעת חוששים לפירוק האיחוד בין סרביה למונטנגרו. תומכיו של מילושביץ' זועמים, במערב, לעומת זאת, מברכים על הצעד. ההסגרה סללה את הדרך להעברת סיוע כספי נרחב ליוגוסלביה, בהיקף של 1.28 מיליארד דולר
ראש ממשלת יוגוסלביה, זוראן ז'יזיץ', התפטר אמש (ו')בעקבות הסגרתו של נשיאה המודח של יוגוסלביה, סלובודאן מילושביץ', לבית הדין הבינלאומי לפשעי מלחמה בהאג. במסיבת עיתונאים אמר ז'יזיץ' כי הסגרתו של מילושביץ' להאג השפילה את האומה הסרבית: "אפשר לומר שיוגוסלביה נמצאת כעת בתחילתו של משבר", אמר ז'יזיץ'.
פרישתו של ראש ממשלת יוגוסלביה ושל בעלי בריתו של מילושביץ' במונטנגרו מממשלת יוגוסלביה מאיימת להביא לפרישתה של מונטנגרו מהאיחוד עם סרביה ולפצל עוד יותר את יוגוסלביה. כ-6,000 בני אדם הפגינו מול הפרלמנט הסרבי וקראו קריאות "בגידה" ו-"מרד".
מילושביץ' הועבר לבית הדין לפשעי מלחמה
סלובודן מילושביץ', נשיאה לשעבר של יוגוסלביה, הועבר שלשום (ה') לנציג של האו"ם לצורך הסגרתו והעמדתו למשפט על פשעי מלחמה. ההסגרה סוללת את הדרך לסיוע כספי נרחב ליוגוסלביה, בהיקף של מיליארד דולר, עם פתיחתה היום בבריסל של ועידת התורמים העולמית לשיקום יוגוסלביה.
הלילה (ו') הועבר מילושביץ' לכלא בהאג שם יוחזק עד לפתיחת משפטו. הוא הוטס להולנד במטוס בריטי, מבסיס אמריקני בבוסניה.
נשיא יוגוסלביה, וייסלב קוסטוניצה אמר כי פעולת ההסגרה לא היתה חוקית. אחד מהמנהיגים הפרו-דמוקרטים בסרביה, נבויסה קוביק, אמר לעומת זאת כי "מחוייבותה של יוגוסלביה כחברה באו"ם היא לשתף פעולה עם בית המשפט בהאג". עורך דינו של מילושביץ' הגיב בתדהמה על ההסגרה: "אני לא מאמין שזה קורה".
ההסגרה הבטיחה ליוגוסלביה סיוע של 1.28 מיליארד דולר
ההחלטה על ההסגרה סללה את הדרך לסיוע של 1.28 מיליארד דולר שהובטח ליוגוסלביה בכינוס בינלאומי של תורמים ממדינות מערביות, שהתקיים אתמול (ו') בבלגיה. ארה"ב ומדינות מערביות נוספות התעקשו על כך שמילושביץ' יוסגר, לפני שיינתן ליוגוסלביה סיוע כספי, שלו היא זקוקה מאוד.
מרבית ראשי מדינות המערב הביעו שביעות רצון מהסגרתו של מילושביץ'. נשיא ארה"ב, ג'ורג' בוש, בירך על הצעד ואמר כי "אלו שהביאו את הטרגדיה לבלקן ישאו באחריות לכך". בוש הוסיף כי ארה"ב תתגייס לעזור ליוגוסלביה ברפורמות הכלכליות והדמוקרטיות שעוברות על המדינה.
גם מזכ"ל האו"ם, קופי אנאן, הצטרף למברכים על הסגרתו של מילושביץ', ואמר כי "זהו יום שייזכר לא בהקשר של נקמה, אלא של צדק". אנאן הוסיף כי הסגרתו של מילושביץ' מוכיחה כי גם המנהיגים החזקים ביותר מובאים לבית משפט לצורך עשיית צדק.
נשיא בית הדין בהאג, קלוד ז'ורדה, אמר כי "הסגרתו של מילושביץ' היא נקודת מפנה ותחילתה של תקופה חדשה בהתפתחות המשפט הבינלאומי".