"ליקויים חמורים בעבודת ה-MA על הטבח בטנטורה"
תדי כ"ץ מאוניברסיטת חיפה כתב עבודה, שבה האשים את חיילי חטיבת אלכסנדרוני בכך שביצעו טבח בכפר טנטורה במלחמת השחרור. לוחמי החטיבה הגישו תביעת דיבה נגד כ"ץ. כעת קובעת ועדת בדיקה של אוניברסיטת חיפה: בעבודה התגלו ליקויים חמורים. הוועדה לא קבעה אם הייתה הטיב מגמתית של העובדות, אבל כתבה כי "תמונת המצב הכללית היא בהחלט בלתי מחמיאה"
"עבודת ה-MA של תדי כ"ץ, העוסקת בין השאר בכיבוש הכפר טנטורה שלמרגלות הכרמל על ידי לוחמי חטיבת אלכסנדרוני בשנת 48' ובטבח שבוצע, לדברי כ"ץ, על ידי הלוחמים, כשלה בשלב העמדת החומר הגולמי לשיפוט הקורא ובמקרים מסוימים לא כיבדה את עדויות המרואיינים". כך קובע דו"ח הוועדה שהקימה אוניברסיטת חיפה על מנת לבדוק האם תואמות העדויות שהקליט הסטודנט כ"ץ, במהלך שלב איסוף החומר לטקסט המצוי בעבודת ה-MA.
לפני כשנה פורסם בכלי התקשורת מחקר של כ"ץ, לפיו חיילים מגדוד 33 של החטיבה טבחו באכזריות במאי 48' 200 ערבים, תושבי הכפר טנטורה. על פי המחקר בוצע הטבח לאחר שהחיילים כבשו את הכפר והערבים שנטבחו קבורים עד היום, לטענת החוקר, בשטח המשמש מגרש חניה של חוף הרחצה "דור".
הוועדה הוקמה לאחר תביעת לשון הרע שהגישו לוחמי החטיבה נגד תדי כ"ץ, על "סירוס וסילוף שיטתי ומגמתי של נתוני הראיות", הנוגעים לפרק בו מטפל כ"ץ בכיבוש הכפר טנטורה.
הוועדה התמקדה בעבודתה בפרק העוסק בהרג ההמוני בטנטורה, ובדקה כ-28% מהציטוטים שנושאם ההרג ההמוני ושעליהם הסתמך כ"ץ בפרק עצמו. הוועדה מצאה מקרים בהם קיים פער בין הקלטות והרשימות המקוריות לבין טקסט העבודה, וחילקה אותם לשלוש דרגות חומרה.
בדרגת חומרה גבוהה ביותר נמצאו 14 מקרים וביניהם 9 מקרים שלגבי חומרתם לא הטילה הוועדה ספק. בדרגת חומרה זו כלולים מקרים שבהם מסר כ"ץ מידע שתוכנו משמעותי, אולם הוא לא קיים בראיונות המוקלטים שהוא ביצע או ברשימות שהוא הכין במהלך אותם ראיונות. כמו כן, גילתה הוועדה מקרים שבהם לא השתמש כ"ץ במידע רלבנטי לטיעונים המרכזיים של הפרק העוסק בכפר טנטורה.
יצוין כי הוועדה אינה קובעת האם השתמש תדי כ"ץ בגישה שיטתית של הטיה מגמתית של העובדות, אולם קובעת כי "תמונת המצב הכללית המתקבלת מסיכום כלל הפערים היא בהחלט בלתי מחמיאה".