חיזבאללה: לא השתמשנו במכונית של יוניפי"ל
בכיר בארגון טען כי התמונות ששודרו בישראל מתוך הקלטת שתיעדה את המכוניות ששימשו לחטיפה הן מזוייפות. נציג של האו"ם יצא לניו יורק כדי להביא את הקלטת לידי ישראל. האו"ם הודיע כי יטשטש את פניהם של לוחמי חיזבאללה שמופיעים בקלטת, כדי שישראל לא תזהה אותם. במערכת הביטחון מטילים ספק באמיתותן של תמונות שפורסמו בערוץ 2 ובהן נראים לכאורה שניים מהחיילים החטופים בבית חולים
נציג רשמי של חיזבאללה טוען, כי לוחמי הארגון לא השתמשו במכונית של יוניפי"ל במהלך חטיפת החיילים הישראלים. ראש הגוש של החיזבאללה בפרלמנט הלבנוני, שייח' מוחמד ראאד, אמר עוד בשבת לעיתונאים, כי התמונות שפורסמו ביום שישי בטלוויזיה הישראלית "היו מזוייפות". לדבריו: "זהו שיחזור שנערך על ידי ישראל כדי לערב את האו"ם ולהשיג חילופי שבויים בהתאם לתנאים הישראליים".
ארגון החיזבאללה גינה בשבת את החלטת האו"ם לאפשר לישראל לצפות בקלטת הווידיאו, שצולמה למחרת חטיפתם של שלושת חיילי צה"ל ליד חוות שבעא. בכך הצטרף החיזבאללה לממשלת לבנון, המתנגדת גם היא לכך.
"החלטה זו גורמת לנו להציג שאלות על התפקיד של האו"ם בהעברת מידע לישראל, יהיה תוכן הקלטת אשר יהיה", נאמר בהודעת הארגון. החיזבאללה הוסיף, כי ואפיק סאפא, אחד מראשי הארגון, נועד בנושא זה עם סטפן דה מיסטוריה, נציגו האישי של מזכ"ל האו"ם בלבנון. ממשרדו של אמיל לחוד, נשיא לבנון, נמסר כי "ממשלת לבנון רואה בדבר תקדים מסוכן והעברת חומר פנימי מלבנון לאויב הישראלי".
האו"ם: הקלטת תועבר לישראל
סגנו של מזכ"ל האו"ם, ג'ן מארי גואננו, אמר בסוף השבוע, כי האו"ם לא העביר עד עתה את הקלטת בה מתועדים כלי הרכב בהם נחטפו שלושת החיילים הישראלים, מכיוון "שהיא אינה מכילה מידע רלוונטי השופך אור חדש על נסיבות חטיפת החיילים". גואננו הדגיש, עם זאת, כי האו"ם יעביר כעת את הקלטת לידי ישראל, לפי בקשתה. עדיין לא ברור אם ישראל תקבל עותק פיזי של הקלטת, או שנציג ישראלי יורשה רק לצפות בקלטת, במתקן של האו"ם.
גואננו הוסיף כי בטרם תועבר הקלטת הקיימת, שצולמה כ-16 שעות לאחר החטיפה, לידי ישראל, יטושטשו פניהם של לוחמי החיזבאללה, זאת כדי לא לתת מידע מודיעיני לאחד מהצדדים. "הצגת פניהם של לוחמי החיזבאללה תעניק יתרון מודיעיני לאחד הצדדים, דבר שיעמיד בסכנה את חיילי יוניפ"יל", דברי גואננה.
שליח האו"ם למזרח התיכון, טריה לארסן, יצא אמש למטה האו"ם בניו יורק כדי לאתר את קלטת הווידאו, שבה צולמו המכוניות ששימשו את חוטפי החיילים הישראלים. אביו של החטוף בני אברהם, חיים, נפגש עם לארסן בתל אביב טרם יציאתו, וזה הבטיח לו לעשות מאמצים להשיג את הקלטת ולהביאה למשפחות החטופים. לדברי חיים אברהם, לארסן אמר בפגישה: "אני מתבייש שלא ידעתי על קיום הקלטת ושהיא עדיין לא הגיעה לידיכם".
במערכת הביטחון מתחו ביקורת קשה על העלמת הקלטת בידי האו"ם והסתרת קיומה מישראל והדגישו כי "מדובר בסוגייה הומניטרית ממדרגה ראשונה", וכי "אסור היה לאו"ם לנהוג כך". גורמי ביטחון אמרו: "לא נתפלא אם אנשי האו"ם ידעו על האימונים שמבצע החיזבאללה לקראת החטיפה, ולא עשו דבר כדי למנוע אותה".
תמונות מבית החולים?
בערוץ 2 פורסמו ביום ו' תמונות מטושטשות מבית חולים בלבנון, שבהן נטען כי נראו שניים משלושת החיילים שנחטפו בהר דוב. במערכת הביטחון בודקים האם מדובר בתמונות אמיתיות, או במעשה הונאה של ארגון חיזבאללה.
מקורות ביטחוניים מסרו כי אין דרך לוודא אם מדובר בתמונות אמיתיות. בני משפחות החטופים לא הצליחו לזהות את החיילים בתמונות בגלל איכותן הירודה. המקור הלבנוני שהעביר את התמונות לשלומי אפריאט, צלם ערוץ 2, טוען שהן צולמו בבית חולים בביירות, כעשרה ימים לאחר החטיפה.
בתמונות אחרות, שבהם ניראה רכב הסיור הישראלי מהצד הלבנוני, זיהו חלק מבני המשפחות את החיילים אם כי לא בוודאות. חשיבות הזיהוי היא בכך שבמידה שתמונות רכב הסיור צולמו זמן קצר לפני החטיפה הרי שגם החטיפה עצמה צולמה כניראה על ידי חיילי האו"ם שצילמו את הקלטת, ויש בעדויותיהם אור מסויים על נסיבות החטיפה.