שתף קטע נבחר
 

משרד הבריאות הכריע: נשלל תו האיכות של זוגלובק

ראש שירות המזון הארצי: "נתגלו פרצות רבות בנהלי זוגלובק, אך אין סכנה לבריאות הציבור"; זוגלובק: "ההחלטה מקובלת עלינו; נפעל להחזרת תו האיכות בהקדם"

משרד הבריאות שלל היום (ה') מחברת זולגלובק את תו האיכות היוקרתי ג'י-אמ-פי, הניתן למפעלים המצטיינים בתנאי ייצור ובקרה משוכללים. ההחלטה התקבלה בתום בדיקה שערך המשרד במפעלי זוגלובק בימים האחרונים בעקבות חשיפת "ידיעות אחרונות", ולאחר שניתנה הבוקר לזוגלובק הזכות להציג את טיעוניה.
כזכור, בבדיקה שנערכה במפעל בנהריה נמצאו אריזות בשר ללא תאריך, לצד אריזות בשר מסומנות. בחדר קבלת הסחורות ובחדר הקירור של המפעל נתגלו 35 קרטונים של שומן בקר וסויה, המשמשים חומרי גלם למוצרים שונים, כגון שניצלים ונקניקים – אף הם ללא תאריך. בחנות המפעל הסמוכה נמצא בשר טחון שפג תוקפו.

עבירה על חוק ונהלים

ד"ר בריאן קזין, ראש שירות המזון הארצי במשרד הבריאות, אמר היום ל-ynet בעקבות ההחלטה: "בדקנו את הנהלים והגענו למסקנה שיש בהם פרצות רבות, כך שיש בעייה. חשוב להדגיש כי אין כל סכנה לבריאות הציבור, על אף שנמצא בשר שפג תוקפו. זוהי רק עבירה על חוק ונהלים. ברגע שזוגלובק יתקנו את כל הליקויים, נחזיר לחברה את התו".
החוק אוסר על מפעל מזון למכור, לשווק או להחזיק ברשותו מוצר שפג תוקפו, ומחייב לסמן תאריך ייצור ותאריך אחרון לשיווק על כל מוצר של החברה.
כזכור, גילה משרד הבריאות גם שורה של "ליקויים חמורים" בנהלי החברה, אולם הממצאים החדשים שנתגלו במפעל בנהריה ובחנות המפעל הם בעייתיים אף יותר.

"ההחלטה מקובלת"

ראובן משכית, מנכ"ל זוגלובק, אמר בתגובה להחלטת שירות המזון הארצי: "ההחלטה של שירות המזון הארצי מקובלת עלינו. התחלנו לבצע עוד קודם לקבלת ההחלטה שורה של צעדים כדי לתקן את הליקויים הנוהליים שהתגלו ונמשיך לפעול כדי לקבל בחזרה את תו הג'י.אם.פי באופן מיידי. אני חוזר ומדגיש כי אין כל חשש לסכנה בריאותית במוצרי הבשר של חברת זוגלובק", אמר משכית.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בשר טחון. פג תוקף - אך לא מסוכן
ממוצרי זוגלובק. "אין חשש"
מומלצים