שתף קטע נבחר

 

"הסכם ארבעת העקרונות" בין הרשות לחמאס והג'יהאד

בלעדי: ההסכם העתידי אודות "ממשלת אחדות לאומית" בין הרשות לחמאס והג'יהאד יכלול הסכמה למדינה בגבולות 67', ומנגד התחייבות של הרשות להמשיך באינתיפאדה עד להשגת מדינה פלסטינית. ערפאת: "לא נהיה השומר והמגן של הכיבוש הישראלי"

פרסום ראשון: מקור פלסטיני בכיר אומר ל-ynet כי הרשות הגיעה להבנה עם תנועת החמאס ועם תנועת הגי'האד האיסלאמי ושאר הפלגים הפלסטינים, לקראת הסכם לכינון "ממשלת אחדות לאומית" פלסטינית.
לדברי המקור, בין הצדדים סוכם כי מצעה של הממשלה הלאומית יורכב מארבעה סעיפים עיקריים, המהווים מהפכה מבחינת הכרתם של התנועות האיסלאמיות במדינה פלסטינית בצד מדינת ישראל:
1. הכרה של תנועת החמאס בעיקרון הקמת מדינה פלסטינית על פי גבולות 1967, שבירתה ירושלים.
2. הכרה של החמאס ויתר הארגונים בהחלטות 242 ו-338 של מועצת הביטחון של האו"ם.
3. הרשות הפלסטינית, מצידה, תתחייב שהממשלה תמשיך לנקוט בקו של האינתיפאדה ותיאבק עד להשגת ביצוע החלטות האו"ם והקמת המדינה הפלסטינית.
4. כן הובהר, כי לכל הפלגים הפלסטינים ייתנו תיקים בעלי "משקל ביצועי".
המקור הפלסטיני אמר ל-ynet כי בהכרה בכך, מכיר החמאס למעשה בכך שהבחירה האסטרטגית הנוכחית של הרשות הפלסטינית היא בתהליך השלום.
בחמאס לא הכחישו את הידיעה. בכיר הארגון בעזה, ד"ר מחמוד א-זהאר, אמר כי עדיין לא היתה פניה רשמית מהרשות. יחד עם זאת אמר א-זהאר כי מטרת הגוף החדש שיוקם יהיה ליצור הנהגה מאוחדת מלוכדת לעם הפלסטיני וליצור תשתית שלטונית פלסטינית רחוקה מהשחיתות. לדברי א-זהאר בחמאס מוכנים לצעד כזה - למרות נסיון העבר הקשה של התנועה עם חסידי אוסלו וההשלכות השליליות של אוסלו, כהגדרתו, על החברה הפלסטינית.

בכיר ברשות: "חלום אוסלו מת"

שר ההסברה הפלסטיני, יאסר עבד רבו, אמר אתמול שהממשלה שתוקם תהיה ממשלת "עמידה איתנה" והתנגדות לכיבוש, וכי ראש הרשות, יאסר ערפאת, ירכיב ועדה מבכירי הרשות, שבראשה יעמוד הוא עצמו, לצורך ניהול המו"מ עם יתר הפלגים הפלסטינים. הוועדה תתכנס לראשונה ביום ששי הקרוב.
בשטחים מביעים ספק אם בסופו של דבר תוקם ממשלה כזו. ההערכה היא כי ארה"ב ומדינות ערב ילחצו כדי לא להקים ממשלה כזו - שעלולה תטרפד את תהליך השלום. יחד עם זאת, בתנזים, ובעיקר בסביבתו של מרואן ברגותי, לוחצים על הרשות להקים ממשלה כזו. ברגותי ואנשיו שואפים להרחיק מהמעגל הקרוב של ערפאת חלק מהבכירים שנמצאים היום בסביבתו, שלטעמם נגועים באינטרסים קרובים לישראל.
מזכיר הקבינט הפלסטיני, אחמד עבד אל רחמן, מביע תמיכה בממשלת אחדות ואומר כי ההחלטה על הקמתה נובעת מהצורך הפלסטיני להוכיח לישראל כי למרות כל החיסולים, יש בידי הפלסטינים אפשרות להתאחד כדי להמשיך במאבק: "חלום אוסלו מת, ומי שספג את המכה הוא דווקא הקבוצה שתמכה באוסלו. לכן הגיע הזמן שאלה שהתנגדו לאוסלו ואלה שתמכו בו יתאחדו במערכה שמנהל היום העם הפלסטיני". לדברי עבד אל-רחמן, "ייתכן שהצעד הזה הוא מאוחר, אבל הוא מחוייב המציאות. המטרה היא לחזק ולתגבר כוחות לתוך הקרב והמערכה שאנחנו מנהלים על עצמאותנו אל מול מדיניות ישראל".
ערפאת אמר אתמול במהלך פגישה עם ח"כ מוחמד ברקה (חד"ש) כי "ההנהגה הפלסטינית מחויבת לתהליך השלום, אולם אי אפשר לדרוש ממנה כי תפקידה יצטמצם להיות השומר והמגן של הכיבוש הישראלי".
ערפאת טען עוד כי ישראל הגבירה את הכתר על רוב הערים בגשה ואמר כי באזור שכם הגיעו התושבים לכדי חרפת רעב. כמו כן התלונן ערפאת כי צה"ל עושה שימוש באנשי צד"ל לשעבר ומציב אותם כשומרים במחסומים בגדה.
בפגישה התייחס ערפאת בגיחוך לפרסומים האחרונים בתקשורת הישראלית, על פיהם הוא איבד את השליטה על הנעשה ברשות. "פעם הם אומרים שאני שולט ופעם הם אומרים שאני לא שולט", אמר.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום איי פי
שותף ראשון: ערפאת. ימשיך באינתיפאדה
צילום איי פי
צילום: איי פי
שותף שני: יאסין. הסכמה למדינה בגבולות 67
צילום: איי פי
מומלצים