המתכונים של אהרוני
ישראל אהרוני התארח בפורום האוכל של ynet, ענה לשאלות וחילק מתכונים. אורז אחד אחד, כבדי עוף במרסלה, קינוחים אהובים ועוד
קציצות כבש | כנפי עוף מתובלות | כבדי עוף במרסלה | אטריות ביצים מוקפצות | |||
חזה עוף עם פלפלים ועגבניות | מרק פול טרי | סלט טאבולה | אורז אחד אחד | |||
קינוחים |
חומרים:
1 ק"ג בשר כבש טחון
1 בצל אדום קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות דק
פלפל ירוק חריף, מנוקה מחרצנים וקצוץ דק
כוס כוסברה קצוצה
כף גרגרי כמון
1/2 כוס צנוברים
2 ביצים
מלח, פלפל שחור טחון טרי
קמח מצה
לרוטב:
¼ כוס שמן זית
1 בצל קצוץ
3 כוסות מרק עוף צח
1/3 כוס מיץ לימון
2 כפות חמוץ בלסמי
2 כוסות גרגרי חומוס, מושרים למשך הלילה ומבושלים (אפשר לקנות גרגרי חומוס מבושלים קפואים של סנפרוסט)
250 גרם דובדבנים מיובשים
4 עלי מרווה קרועים ביד
מלח, פלפל שחור טחון טרי
1/2 כוס כוסברה קצוצה
הכנה:
1. מערבבים את כל החומרים למעט קמח המצה. צרים מהתערובת קציצות שטוחות. טובלים בקמח מצה, ומטגנים בשמן זית משני הצדדים, עד שהקציצות שחומות ומוציאים.
2 מכינים את הרוטב: שמים את השמן בסיר רחב. כשהוא חם, מטגנים בו את השום, הבצל ועלי המרווה. מוסיפים את כל שאר החומרים (למעט הכוסברה), מביאים לרתיחה, ומבשלים יחד כחמש דקות.
3 מוסיפים פנימה את הקציצות, מביאים שוב לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ 30-40 דקות. לקראת סוף הבישול מוסיפים את הכוסברה ומערבבים בעדינות.
חומרים:
½ ק"ג כנפי עוף, מנוקות היטב
קורנפלור
שמן לטיגון עמוק
2 ס"מ שורש גי'נג'ר קצוץ
2 שיני שום קצוצות
½ כוס רוטב צ'ילי מתוק
מלח ופלפל
הכנה:
1. ממליחים ומפלפלים את הכנפיים, טובלים אותן בקורנפלור, ומטגנים בשמן עמוק חם עד שהן זהובות מעט.
2. בווק, מחממים 3 כפות שמן, מוסיפים את הגי'נג'ר הקצוץ והשום. מוסיפים את רוטב הצ'ילי המתוק, מערבבים, וכשהרוטב מתחיל לרתוח מוסיפים פנימה את הכנפיים המטוגנות. מבשלים יחד תוך ערבוב כשתי דקות, עד שהרוטב מסמיך ומזגג את הכנפיים בצורה נאה. מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל בצל ירוק קצוץ ומגישים.
חומרים:
1/2 ק"ג כבדי עוף טריים מנוקים
40 גרם חמאה
מלח, פלפל שחור טחון טרי
לרוטב:
1 בצל פרוס
3 עלי מרווה קרועים
1/2 כוס יין מרסלה משובח
מלח, פלפל שחור טחון טרי
הכנה:
1. ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא רך מאוד. ממליחים, מפלפלים ומוציאים מהמחבת.
2. מוסיפים עלי מרווה למחבת, ממליחים ומפלפלים את הכבדים. מטגנים את הכבדים כ 2-3 דקות מכל צד עד שהם שחומים מבחוץ, אך ורודים מבפנים.
3. מחזירים למחבת את הבצל, מוסיפים את המרסלה, ממליחים ומפלפלים ומבשלים יחד על להבה גבוהה תוך ערבוב עדין עד שהרוטב מסמיך מעט ומצפה יפה את הכבדים. אפשר לפזר מעל עירית קצוצה.
חומרים:
חבילת אטריות ביצים
4 כפות שמן
2 שיני שום קצוצות
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ
5 בצלים ירוקים, חתוכים לפיסות של כ5- ס"מ
1 קולורבי חתוך ל"גפרורים"
1 פלפל אדום חריף, מנוקה מחרצנים וחתוך לרצועות אורך דקיקות
1 כוס נבטים שטופים ומסוננים
לרוטב:
2 כפות רוטב סויה
1 כפית אחת שמן שומשום
2 כפות מים
1 כפית סוכר
מלח
פלפל שחור טחון טרי
הכנה:
1. מבשלים את אטריות הביצים במי מלח רותחים עד שהן מוכנות, מסננים ושוטפים היטב במים קרים. מוסיפים כף שמן כדי שהאטריות לא תדבקנה זו לזו.
2. במחבת רחבה, מחממים את השמן, מוסיפים את השום הג'ינג'ר, הבצל הירוק, הקולורבי והפלפל, ומטגנים תוך ערבוב כשתי דקות. מוסיפים את האטריות, מלח ופלפל וממשיכים לטגן תוך ערבוב כשתי דקות נוספות. מוסיפים את הנבטים לטיגון קצרצר.
3. מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערית, יוצקים פנימה, מביאים לרתיחה ומבשלים יחד תוך ערבוב כדקה.
חומרים:
חזה עוף אחד חתוך לקוביות
2 שיני שום פרוסות
1/2 בצל חתוך לקוביות
פלפל אדום חתוך לקוביות
פלפל ירוק חריף מנוקה מחרצנים וקצוץ
2 עגבניות חתוכות לקוביות
20 עלי בזיליקום
4 כפות שמן זית
4 כפות מיץ לימון
מלח ופלפל
הכנה:
מחממים את השמן במחבת גדולה. זורקים פנימה את השום, הבצל, הפלפלים וחזה העוף. מטגנים ומערבבים במשך שתי דקות. מוסיפים מלח ופלפל ואת העגבניות. מטגנים עוד כדקה. מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים יחד עוד דקה. מוסיפים את עלי הבזיליקום, מערבבים שוב ומגישים.
חומרים:
1/4 כוס שמן זית
3 שיני שום
1 בצל קצוץ
1 פלפל ירוק חריף, מנוקה מחרצנים קצוץ אף הוא
4 עלי מרווה קרועים ביד
1 ראש סלרי, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
5 כוסות מרק עוף צח
מיץ לימון
מלח ופלפל
3 כוסות תרמילי פול טריים, חלוטים במים רותחים וקלופים מהציפה המעצבנת
כוס כוסברה קצוצה.
הכנה:
1. מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את השום, הבצל, הפלפל הירוק והמרווה. מוסיפים את הסלרי ומטגנים.
2. מוסיפים את מרק העוף, מיץ הלימון, המלח והפלפל. מביאים לרתיחה ומבשלים יחד כרבע שעה.
3. מוסיפים את הפול, מביאים לרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך. מוסיפים כוס כוסברה קצוצה טרייה, מערבבים ומגישים (אפשר להוסיף למרק כדורי בשר כבש קטנים שיתבשלו בו).
חומרים:
2 כוסות בורגול גס, מושרה במים למשך חצי שעה
1/2 כוס שמן זית
3 שיני שום קצוצות
2 בצלים ירוקים קצוצים
1 כוס תערובת עשבי תיבול (בזיליקום, פטרוזיליה, נענע וכו')
קליפה מגוררת מלימון אחד
מלח ופלפל שחור טחון טרי
1 בצל אדום קצוץ דק
1/2 כוס זיתים שחורים מגולענים
2 עגבניות, קלופות וקצוצות
1/2 כוס צנוניות, לא קלופות וקצוצות
1/4 כוס מיץ לימון, ואם אוהבים, אפשר להוסיף גם כוס גרגרי רימון
הכנה:
מסננים את הבורגול ממי ההשריה, סוחטים, מוסיפים את כל המרכיבי, מערבבים וזה מוכן.
חומרים:
3 כוסות אורז בסמטי
מלח
1/4 כוס שמן זית
הכנה:
1. מחממים סיר גדול, ובו הרבה מים רותחים וכף אחת של מלח.
2. שוטפים היטב את האורז, עד שהמים שיוצאים מבעד למסננת צלולים.
3. מוסיפים את האורז לסיר עם המים הרותחים, ממש כאילו מדובר בפסטה, ומבשלים במשך כ-8-10 דקות עד שהוא עשוי למחצה.
4. את האורז החצי מבושל מערבבים עם שתי כפיות מלח. מסננים ומחכים כחמש דקות.
5. מחממים את שמן הזית (או חמאה) בסיר, מוסיפים פנימה את האורז החצי מבושל, מוסיפים 1/4 כוס מים סביב סביב, לוקחים ידית של כף עץ ועושים באורז חורים למלוא עומק האורז, בשישה-שבעה מקומות.
6. מכסים את הסיר היטב, מבשלים על להבה גבוהה כ-7-8 דקות, מנמיכים את האש למינימום ומבשלים שעה בדיוק. פותחים, והרי אורז לבן אחד אחד, טעים ועם בונוס של תחתית שרופה ופריכה
עוגת ריקוטה לימון לפסח
חומרים:
250 גרם שקדים מולבנים
קליפה מגורדת משני לימונים
225 גרם חמאה רכה
250 גרם סוכר
6 ביצים מופרדות
1/2 כוס מיץ לימון
3 כפות קורנפלור
350 גרם גבינת ריקוטה
הכנה:
1. שמים במעבד מזון את השקדים וקליפת הלימון ומרסקים דק.
2. בקערת המערבל, שמים את החמאה והסוכר ומערבלים 10 דקות. מוסיפים את השקדים המרוסקים, ותוך פעולת המכשיר מוסיפים את החלמונים אחד אחד עד שהם נבלעים בתערובת. מוסיפים את מיץ הלימון, הקורנפלור, הגבינה ומערבבים היטב לתערובת חלקה.
3. מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומוסיפים לתערובת. משמנים תבנית קפיצית 26" בחמאה, מפזרים בתוכה סוכר ומטלטלים כך שפנים התבנית יצופה בשכבה דקה של סוכר. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים בחום של 160 מעלות צלזיוס במשך 40-50 דקות.
קרם שוקולד עם תותים וקליפות תפוזים מסוכרות
חומרים:
220 גרם שוקולד מריר (70% חמאת קקאו)
2 מכלי שמנת מתוקה
2 כפיות תמצית וניל אמיתית
1/2 כוס אגוזים מסוכרים קצוצים
1/2 ק"ג תותים חצויים
3 כפות ליקר תפוזים
3 כפות סוכר
כף קליפת תפוז מגורדת
מכל גבינת מסקרפונה
כף קקאו משובח
2 כפות אבקת סוכר
כוס רסק תותים
הכנה:
1. בסיר שמים את השוקולד, השמנת והוניל, ומבשלים עד שהשוקולד נמס והתערובת אחידה.
2. יוצקים את התערובת ל8- ספלי זכוכית נאים. התערובת צריכה להגיע לכדי מחצית הספל. מכסים ומקררים מספר שעות.
3. את התותים החצויים משרים בליקר, סוכר וקליפת תפוז. את המסקרפונה מערבים עם אבקת הסוכר והקקאו.
4. מרכיבים את המנה: מפזרים על קרם השוקולד המוצק כף אגוזים קצוצים, מניחים מעל חופן של תותים חצויים מושרים, מניחים מעל כף גדושה מהמסקרפונה, ומעל הכל יוצקים 2 כפות רסק תותים.
מרק פירות אדומים
חומרים:
1/2 ק"ג תותים שטופים וחצויים
1 קופסה פירות אדומים קפואים מעורבים
כוס כדורי מלון אחד
3 קופסאות מיץ תפוזים סחוט טרי
1 כוס פסיפלורה
3 אגסים קלופים מנוקים מליבתם וחתוכים לקוביות
2 כפות ג'ינג'ר מסוכר קצוץ
2 כפות נענע קצוצה
4 כפות ליקר תפוזים
הכנה:
מערבבים את כל החומרים, מקררים ומגישים.