שתף קטע נבחר

אסון ערד: 5 בעלי תפקידים הורשעו בגרימת מוות ברשלנות

בית משפט השלום הרשיע את יוסי בנדר, מנהל משרד הדרן לשעבר, במכירת 5,200 כרטיסים יותר מהמותר למופע של משינה, במהלכו נמחצו למוות שלושה בני נוער. ארבעה נאשמים נוספים הורשעו: מפקד משטרת מרחב הנגב, מפיק האירוע, מפקד האתר ומנכ"ל עיריית ערד. ראש מטה הפסטיבל זוכה מחמת הספק

שש שנים לאחר אסון ערד, הרשיע היום (ה') בית משפט השלום באשדוד חמישה מתוך ששת הנאשמים בפרשה בגרימת מוות ברשלנות. בין המורשעים גם שני קציני משטרה.
המורשעים הם מנהל משרד הכרטיסים "הדרן" לשעבר, יוסי בנדר, מפקד משטרת מרחב הנגב דאז, תנ"צ יוסי אבני, מפיק האירוע, רועי שוורץ, מפקד ה"אתרוק" בזמן האסון, רפ"ק שלמה אבוטבול, ומנכ"ל עיריית ערד ומנהל עמותת הפסטיבל, אבינועם ורבנר. בית המשפט החליט לזכות את ראש מטה הפסטיבל, משה גלנץ, מחמת הספק.
שלושת בני הנוער, איטן פלד, נעמה אלקריב וחן יצחק, נמחצו למוות בעיצומה של הופעת להקת משינה ב"אתרוק" בפסטיבל ערד, ועשרות בני נוער נוספים נפצעו.
אורלי אלקריב, אמה של נעמה שנהרגה באסון, אמרה בתגובה להרשעתו של בנדר, כי המשפחות הופתעו לטובה מההרשעה. "המערכת הפתיעה אותנו לטובה כשהרשיעה את הפושע הראשי, מוכר הכרטיסים. דברי השופטים היו נוקבים. היה לי קושי נפשי במהלך כל המשפט ומההיכרות שלי עם המערכות, חששתי שיטייחו את הפרשה. אני מקווה שבעקבות פסק הדין תופסק עבודתו של מוכר הכרטיסים והוא יושעה ויסולק מעבודתו, כמו שעושים לעורך דין שהורשע ואסור לו לעבוד במקצוע. אני מקווה שעכשיו יתקינו נהלים ויחוקקו חוקים שימנעו את האסון הבא".

"סוף מעשה במחשבה תחילה"

בחקירת המשטרה התברר שכמות הכרטיסים שנמכרה להופעה היתה גדולה בהרבה מממספר המקומות שמכיל המקום, וכן כי מאות בני נוער נוספים נכנסו להופעה ללא כרטיסים.
בית המשפט קבע כי מנהל "הדרן" באותה התקופה, יוסי בנדר, הפיץ מספר כרטיסים הגבוה ב-5,200 ממספר המקומות אותם אישרה המשטרה למכור, כ-18,000.
השופטים הרשיעו את בנדר גם בשיבוש הליכי משפט. לדבריהם, "מדיניות משפטית ראויה אינה יכולה לתת יד לתופעה של הכאה על חטא בחזם של אחרים בלי שאותו מכה מלכתחילה יטול קורה מבין עיניו הוא. סוף מעשה - במחשבה תחילה ובנדר לא מצא לנכון ליידע את המארגנים על אלפי בני הנוער שהגיעו לאתר עם שוברי הנחה".
על מפיק הפסטיבל, רועי שוורץ, אמרו השופטים כי "לא נערך כראוי לאבטחת המופע והתעלם מהעובדות ומהנתונים אשר הצביעו על כמות גדולה של קהל שצפוי היה להגיע בהמוניו ונקט בפעולות רק בשלב שהיה מאוחר מדי. היו מספיק תמרורי אזהרה, אך שוורץ התעלם מהם".
על מנכ"ל עמותת הפסטיבל אבינועם ורבנר אמרו השופטים, כי "לא התייעץ עם אנשי מקצוע ולכן כשל. הוא לא קיים את החובה המוטלת עליו בתוקף תפקידו. ורבנר סמך על אחרים שיאירו את עיניו. זו אינה התנהגות סבירה של מנכ"ל".
על מפקד המרחב, תת ניצב בדימוס יוסי אבני, כתבו השופטים, כי נהג ברשלנות. "על מפקד שאחראי על ההערכות הכוללת, החובה למנוע הצטופפות ולחץ בכניסה לאתר רוק והנאשם צריך היה להנחות ולוודא כי סינון וויסות קהל יעשו בצורה ראוייה", כתבו השופטים.
גם מפקד ה"אתרוק", רב פקד שלמה אבוטבול, הורשע בגלל "חוסר צפייתו של הנאשם לסיכון הנובע מכניסת קהל רב לאתר". הופטים ציינו כי לא בנה נקודות לסינון והכוונת הקהל המגיע לאתר המופע ולא אמד את הסיכון הטמון בהצטברות קהל בלתי נשלט לפני הכניסה למופע".






לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום מאיר אזולאי
האסון בפסטיבל ערד. ארכיון ידיעות אחרונות
צילום מאיר אזולאי
מומלצים