שתף קטע נבחר

נחתם הסכם הזיכיון הראשון להתפלת מי-ים

היקף ההתפלה: 50 מליון מ"ק לשנה. קבוצת וי.איי.די צפוייה להתחיל בהתפלת מי-הים בתוך כשנתיים. שר האוצר: הצעד מבטא מדיניות של השקעות גדולות בפרוייקטים לאומיים בשיתוף המגזר הפרטי

שר האוצר, סילבן שלום, חתם היום (א') עם קבוצת וי.איי.די. (V.I.D) על הסכם זיכיון להתפלת מי-ים בכמות של 50 מליון מ"ק בשנה. ההסכם נחתם בעקבות זכיית הקבוצה במכרז שנערך בשיטת BOT. המתקן, שהוא הראשון מסוגו בישראל, יוקם באשקלון בהשקעה כוללת של כ-150 מליון דולר.
על פי תנאי ההסכם, שנחתם ל-25 שנה, הזוכה במכרז מתחייבת לתכנן את המתקן, להשיג את כל הרשיונות וההיתרים הנדרשים, לגייס את המימון, להקים את המתקן ולתפעלו. בתום 25 שנות הזיכיון יעבור המתקן למדינה. הקבוצה צפוייה להתחיל בהתפלת מי-הים בתוך כשנתיים.
בהתאם לתנאי ההסכם, המדינה תשלם לקבוצת וי.איי.די. 52.69 סנט למ"ק מים. מחיר זה נמוך מן ההערכות המוקדמות של הגורמים המעורבים בפרוייקט, ומבטא את היתרונות הברורים לביצוע פרויקטים מסוג זה בשיטת ה-BOT ובשיתוף המגזר הפרטי.
קבוצת וי.איי.די. מורכבת מן החברות הבאות: דנקנר-אלרן, הנדסת התפלה וויונדי.
כאמור, זהו ההסכם הראשון למתקן התפלת מי-ים שנחתם. בימים אלו מטפלת ועדת המכרזים הבין משרדית, בראשות סגן החשב הכללי, דוד גרשונוביץ, במכרזים נוספים להתפלת מים, האחד בשיטת Build Own Operate) BOO), בהיקף שנתי של 15 עד 30 מליון מ"ק לשנה למתקן, בכמות כוללת שיכולה להגיע עד 65 מליון מ"ק לשנה. מכרז נוסף מתוכנן באזור חדרה, בהיקף של 50 מליון מ"ק לשנה ומכרז נוסף מנוהל ע"י "מקורות" באזור אשדוד בהיקף של 45 מליון מ"ק לשנה. במקביל נמצא בשלבים ראשוניים מכרז להפקה והתפלה של מים מליחים במישור רותם ובמישור ירוחם בהיקף של 36 מליון מ"ק לשנה.
שר האוצר, סילבן שלום, אמר עם חתימת ההסכם כי שיתוף הפעולה בין המגזר הציבורי לפרטי בנושא התפלת מים, מהווה נדבך נוסף במדיניות האוצר להרחבת ההשקעה בתשתיות. מדיניות זו, הוסיף שלום, תביא להאצת הצמיחה במשק וליצירת מקומות עבודה. עוד מסר שלום כי השתתפות חברות בינלאומיות במיזם מסוג זה מעידה על הבעת אמון במשק הישראלי ובפוטנציאל הכלכלי הטמון בו.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים