שתף קטע נבחר
 

על האש

קבב לא חייב להגיע במגשית פלסטיק מהסופר. אפשר ורצוי להכין לבד בבית. חמישה מתכונים לקבבים בתיבולים שונים

קבב רומני קבב בולגרי קבב אווז קבב בקר 
קבב טלה 

קבב רומני
רפי אהרונוביץ', אטליז "ידע בשרים"

חומרים:

500 גרם שפונדרה בקר

500 גרם פלדה בקר

6 שיני שום כתוש

1/2 כפית פלפל שחור

1 כפית מלח

2 כפיות אבקת סודה לשתייה, מומסת ב 1/2 כוס מים פושרים

הכנה:

1. טוחנים את הבשרים. מערבבים את כל החומרים מלבד המים והסודה לשתייה.

2. מוסיפים את המים והסודה תוך כדי עירבוב ומשאירים למשך הלילה במקרר.

3. צרים גלילים צרים וארוכים (כ - 25 גלילים) וצולים על הגריל כ 4-3 דקות מכל צד.

חזור למעלה
קבב בולגרי
יחיאל פילוסוף, "מפגש הבלקן"

חומרים:

400 גרם בשר צלעות כבש

300 גרם צוואר בקר

100 גרם שומן כבש

2 פרוסות לחם לבן (ללא הקרום) שרויות במים וסחוטות

1 ביצה

1 בצל קצוץ

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

מלח ופלפל שחור

פפריקה מתוקה

ההכנה:

1. טוחנים את הבשר. מערבבים היטב. מערבבים עם יתרת החומרים מלבד הבצל והפטרוזיליה ומשהים למשך שעה.

2. מערבבים שוב. מוסיפים את הבצל והפטרוזיליה ושוב מערבבים. צרים קציצות עגולות וצולים על הגריל כ 4-3 דקות מכל צד.

חזור למעלה
קבב אווז
חנוך בר-שלום

חומרים:

800 גרם ירך אווז ללא עצמות ועור

4 בצלים ירוקים (החלק הלבן בלבד) פרוסים

4 כפות פרורי לחם

1 כפית רוזמרין או טימין קצוץ

1/2 כפית פלפל אנגלי טחון

1/2 כפית סודה לשתייה

מלח ופלפל שחור גרוס

הכנה:

1. טוחנים את הבשר, מוסיפים את הבצל, פירורי הלחם והתבלינים ומערבבים היטב. מוסיפים את הסודה וממשיכים לערבב. משהים 4 שעות לפחות, או למשך הלילה.

2. יוצרים קציצות וצולים על הגריל כ 4-3 דקות מכל צד.

חזור למעלה
קבב בקר
חנוך בר שלום, מגזין "שף"

חומרים:

600 גרם פלדה בקר

400 גרם קשתית בקר (שפונדרה)

4 שיני שום כתושות

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כפית מלח

2 כפיות אבקת סודה מהולה בחצי כוס מים פושרים

הכנה:

1. טוחנים את הבשרים ומערבבים פנימה את כל המרכיבים למעט הסודה המהולה.

2. מוסיפים את הסודה תוך ערבוב, עוטפים ומאחסנים במקרר למשך הלילה.

3. צרים מהבשר כ - 25 גלילים צרים וארוכים, מניחים על הגריל וצולים 3-4 דקות מכל צד.

חזור למעלה
קבב טלה
חנוך בר שלום

חומרים:

500 גרם צוואר טלה טחון גס

500 גרם כתף טלה טחון גס

5 שיני שום כתוש

בצל קצוץ דק

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

1/2 כפית בהרט

מלח ופלפל

1 כף אבקת סודה מהולה ב - 1/2 כוס מים פושרים

הכנה:

1. מערבבים את כל החומרים למעט הסודה. מוסיפים את המים עם הסודה ומערבבים היטב. מכסים את התערובת בניילון ושומרים במקרר למשך 4 שעות לפחות.

2. יוצרים קציצות קטנות וצולים על הגריל כ - 3 דקות מכל צד.

חזור למעלה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גם רומני וגם בולגרי. קבבים על האש
מומלצים