על האש
קבב לא חייב להגיע במגשית פלסטיק מהסופר. אפשר ורצוי להכין לבד בבית. חמישה מתכונים לקבבים בתיבולים שונים
קבב רומני | קבב בולגרי | קבב אווז | קבב בקר | |||
קבב טלה |
חומרים:
500 גרם שפונדרה בקר
500 גרם פלדה בקר
6 שיני שום כתוש
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
2 כפיות אבקת סודה לשתייה, מומסת ב 1/2 כוס מים פושרים
הכנה:
1. טוחנים את הבשרים. מערבבים את כל החומרים מלבד המים והסודה לשתייה.
2. מוסיפים את המים והסודה תוך כדי עירבוב ומשאירים למשך הלילה במקרר.
3. צרים גלילים צרים וארוכים (כ - 25 גלילים) וצולים על הגריל כ 4-3 דקות מכל צד.
חומרים:
400 גרם בשר צלעות כבש
300 גרם צוואר בקר
100 גרם שומן כבש
2 פרוסות לחם לבן (ללא הקרום) שרויות במים וסחוטות
1 ביצה
1 בצל קצוץ
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור
פפריקה מתוקה
ההכנה:
1. טוחנים את הבשר. מערבבים היטב. מערבבים עם יתרת החומרים מלבד הבצל והפטרוזיליה ומשהים למשך שעה.
2. מערבבים שוב. מוסיפים את הבצל והפטרוזיליה ושוב מערבבים. צרים קציצות עגולות וצולים על הגריל כ 4-3 דקות מכל צד.
חומרים:
800 גרם ירך אווז ללא עצמות ועור
4 בצלים ירוקים (החלק הלבן בלבד) פרוסים
4 כפות פרורי לחם
1 כפית רוזמרין או טימין קצוץ
1/2 כפית פלפל אנגלי טחון
1/2 כפית סודה לשתייה
מלח ופלפל שחור גרוס
הכנה:
1. טוחנים את הבשר, מוסיפים את הבצל, פירורי הלחם והתבלינים ומערבבים היטב. מוסיפים את הסודה וממשיכים לערבב. משהים 4 שעות לפחות, או למשך הלילה.
2. יוצרים קציצות וצולים על הגריל כ 4-3 דקות מכל צד.
חומרים:
600 גרם פלדה בקר
400 גרם קשתית בקר (שפונדרה)
4 שיני שום כתושות
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח
2 כפיות אבקת סודה מהולה בחצי כוס מים פושרים
הכנה:
1. טוחנים את הבשרים ומערבבים פנימה את כל המרכיבים למעט הסודה המהולה.
2. מוסיפים את הסודה תוך ערבוב, עוטפים ומאחסנים במקרר למשך הלילה.
3. צרים מהבשר כ - 25 גלילים צרים וארוכים, מניחים על הגריל וצולים 3-4 דקות מכל צד.
חומרים:
500 גרם צוואר טלה טחון גס
500 גרם כתף טלה טחון גס
5 שיני שום כתוש
בצל קצוץ דק
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1/2 כפית בהרט
מלח ופלפל
1 כף אבקת סודה מהולה ב - 1/2 כוס מים פושרים
הכנה:
1. מערבבים את כל החומרים למעט הסודה. מוסיפים את המים עם הסודה ומערבבים היטב. מכסים את התערובת בניילון ושומרים במקרר למשך 4 שעות לפחות.
2. יוצרים קציצות קטנות וצולים על הגריל כ - 3 דקות מכל צד.