שתף קטע נבחר

"רהט תהפוך לעיר אוהלים"

מצוקת הקרקע בעיר הבדואית הגדולה בנגב מדאיגה את ראשיה; ועדת הגבולות דנה כבר שבע שנים הסוגייה, אך פתרון-אין; ראש העירייה: "לא נוכל לטפל בתופעה"

המחסור באדמות לבניית בתים בישובי הקבע של הבדואים בנגב הוליד תופעה חדשה: מאות צעירים מקימים אוהלים וצריפים בניגוד לחוק.
הרשויות המקומיות במגזר נמנעות מלהרוס את המבנים הארעיים כדי לא להתעמת עם התושבים ולהימנע ממהומות.
"קיימת מצוקה אמיתית של אדמות בישובי הקבע", טוען אחד מראשי הרשויות, "לאלפי זוגות צעירים אין קרקע כדי לבנות עליה את ביתם והם נאלצים לפעול בניגוד לחוק".
ברהט למשל, העיר הבדואית הראשונה בישראל, שמשתרעת על שטח של 8500 דונם, חיים למעלה מ-34 אלף תושבים, מתוכם כ-1800 זוגות צעירים נותרו ללא קורת גג. קצב הילודה ברהט הוא מהגבוהים בארץ: מדי שנה נולדים בה כ- 2,000 תינוקות. אותם צעירים משתלטים על אדמות בוודיאות ובמקומות שנועדו לבנייה של מוסדות ציבור, ומתנחלים בהם באמצעות הקומת אוהלים. עיריית רהט עומדת חסרת אונים נוכח התופעה. הוועדה לקביעת גבולות חדשים לרהט, שדנה בעניין תוספת קרקע לישוב כבר במשך שבע שנים, טרם הגיע להחלטה.
ראש העירייה, טלאל אלקרנאוי: "אלפי זוגות צעירים נאלצים לבנות באופן זמני אוהלים וצריפים בניגוד לחוק. זה מחזיר אותנו עשרות שנים אחורה ופוגע בתדמית הישוב. לצערי, אני לא מוציא נגדם צווי הריסה, כי אני מבין את המצוקה שלהם. אם המדינה לא תדאג להעביר אלינו עוד אדמות, רהט תהפוך לעיר של אוהלים".
מנגד טוענים גורמים במשרד הפנים שהם מודעים למצוקת הקרקע של עיריית רהט ומנסים להסדיר את העניין באמצעות ועדת גבולות. "על ראש העירייה חלה החובה לפעול על-פי סמכותו בחוק, להוציא צווי הריסה נגד האוהלים והצריפים", מדגיש בכיר במשרד הפנים.
אלקרנאוי: "איך יתכן שוועדת גבולות תדון במשך שבע שנים ולא תקבל החלטה כלשהי".

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חוזרים לאוהלים? בדואים בנגב (ארכיון)
מומלצים