הכנסת אישרה את הקיצוץ בתקציב
ברוב של 74 תומכים מול 28 מתנגדים אישרה הלילה הכנסת את התוכנית הכלכלית של האוצר. האזרחים ישלמו יותר מס, יקבלו פחות שירותים - ותקציב המדינה יקוצץ בכ-13 מיליארד שקל
ברוב של 74 תומכים לעומת 28 מתנגדים אישרה הלילה (ה') הכנסת את הקיצוץ בתקציב המדינה (על השלכות התוכנית - קישור מימין). חברי הכנסת של ש"ס ושל העבודה תמכו בקיצוץ. חברי הכנסת של יהדות התורה לא נכחו באולם. חברי שינוי, שנמנעו בהצבעה בקריאה הראשונה, התנגדו הפעם לתוכנית הכלכלית של האוצר, כמו גם חברי מרצ והסיעות הערביות. חה"כ שלמה בן עמי ואבי יחזקאל מהעבודה לא נכחו בהצבעה.
בעקבות ההצבעה הודיע ח"כ נאווף מסלחה כי הוא פורש ממפלגת העבודה, לאחר 31 שנות חברות. "לא יכולתי לחיות עם ההצעה שפוגעת קשות בציבור הערבי", הסביר מסלחה, בהתייחסו להחלטה לקצץ 24 אחוז מקצבאות הילדים של משפחות שלא שירתו בצבא.
לפי התוכנית יקוצצו כ-13 מיליארד שקל מתקציב המדינה. הגזירות העיקריות יכללו קיצוץ של 4 אחוזים בתקציבי משרדי הממשלה, דבר שיפגע בשירותים שמעניקה המדינה לאזרחים; העלאת מס ערך מוסף ל-18 אחוז; קיצוץ של 4 אחוזים בקצבאות הילדים של משפחות יוצאי צבא, וקיצוץ של 24 אחוז למשפחות שלא שירתו בצה"ל; קיצוץ של ארבעה אחוזים בקצבאות הביטוח הלאומי; וביטול הנחות מס לתושבי אזורי עדיפות לאומית.
העבודה איימה להתנגד
לפני ההצבעה, במהלך הדיונים בוועדה המיוחדת שדנה בקיצוץ, פרץ עימות קשה בין העבודה והליכוד סביב הקיצוץ בקיצבאות הילדים. הליכוד הציע, כחלק מהסכם עם ש"ס, לשנות את הקריטריונים ולהרחיב מאוד את הגדרת 'יוצא צבא' על מנת שתכלול גם מי ששירתו תקופות קצרות בצבא, ובכך לצמצם את הפגיעה בקיצבאות החרדים. העבודה התנגדה ואיימה שתצביע נגד הקיצוץ כולו. בעקבות האיום, וחוות דעת משפטית כי ההצעה לא תעמוד במבחן בג"ץ, משך הליכוד את הצעתו.
העבודה החליטה אמש לאפשר חופש הצבעה בקריאה שנייה על הקיצוץ, זאת בעקבות בקשה של ח"כ אברהם שוחט, לתת קיצבאות ילדים גם למי שהוריו לא שירתו בצה"ל, ובכך למנוע אפלייה של האוכלוסיה הערבית.
העבודה החליטה על משמעת סיעתית בהצבעה בעד התוכנית הכלכלית בקריאה שלישית, אך פטרה את חבר הכנסת נאווף מסלחה מלהצביע כך.
שר האוצר, סילבן שלום, אמר בתגובה לטענה כי סעיף קצבאות הילדים הוא גזעני, משום שהוא מפלה לרעה ילדים ערבים שהוריהם לא עשו צבא: "אני גאה להיות זה שמציג העדפה ברורה ליוצאי צבא" והוסיף: "השרות הצבאי צריך להיות לא רק נטל אלא גם נכס".
בתום ההצבעה על התקציב הודיע שלום, על צו המורה על העלאת מס ערך מוסף (מע"מ) מ-17 ל-18 אחוז, למשך שנה וחצי. הצו יכנס לתוקף ב-15 ביוני.
גורמים במערכת הפוליטית אומרים כי ש"ס היא המפסידה הגדולה. לדבריהם למרות האיומים, הפיטורים והחזרה לממשלה של שרי המפלגה, התוכנית הכלכלית לא שונתה באופן מהותי. בש"ס טוענים לעומת זאת שלמפלגה דווקא יש מספר הישגים וביניהם מניעת קיצוץ של 100 מיליון ש"ח במשרד העבודה והבטחה מרה"מ להצעת חוק שתאפשר להשוות את מעמד אברכים ששירתו 4 חודשים למעמדם של יוצאי צבא.