שתף קטע נבחר
 

יש לי גלידה

ביקור במקדש תל אביבי קטן לחובבי המתוק הצונן הזה, "אייסברג" – מקום שבו מכינים, וגם מוכרים, גלידה ביתית ואיכותית בהשראה איטלקית

מונולוג של חולה גלידה: "אני עומד מול המקרר הענק, קופסאות הגלידה הצבעונית מרנינות את העין, ואני לא יודע מה להזמין. בתחילה אני מבקש מהצהוב, הלבן, השוקולד וגם האגוזים, אחר כך אני מתנצל ומבקש להחליף בטעמים אחרים. כשהמנה הענקית כבר בידיי ומטפטפת עלי קצת גלידה, אני פוזל לטעמים שהחמצתי, חושב על המנה הבאה שאזמין. נפלאות עולם הגלידה".
אז איפה אנחנו: בלב תל אביב, ברחוב בן יהודה (לא רחוק מהמפגש שלו עם רחוב גורדון). כאן נמצא מקדש קטן לחובבי הגלידה, "אייסברג". המקום נראה כמו בתי קפה, אבל מי שחוצה את המפתן מגלה מה יש פה באמת – שני מקררים המכילים כמות אדירה של גלידה בכל הצבעים והטעמים. הכל נעשה כאן, במקום הקטן.
אז קצת היסטוריה: מאז ומתמיד חלם אילן בר על גלידה, אבל חלומות לחוד ופרנסה לחוד. שהות של שש שנים באיטליה, מעצמת גלידה ביתית, הביאה אותו להחלטה: או שאלמד עכשיו את נפלאות הגלידה, או שלא אעשה זאת אף פעם. הוא עזב את עיסוקיו, מישכן את דירתו ויצא לאיטליה, למסע לימודים של שנתיים על רזי הגלידה הביתית. הוא פגש יצרנים שונים שהעבירו לו בלחישה את סודות המקצוע, עבד והתנסה בתחום. כשהרגיש שהוא מוכן, חזר לארץ. הוא שאל מחבר מרתף, שם ערך ניסיונות בהכנת גלידה. מדי יום הוא הוציא מתחת ידיו כמויות גדולות של גלידה – קצת הוא נתן לחבריו לטעום, ואת שאר הכמות העביר לבתי תמחוי, להמתיק מעט את חיי הסועדים בהם. לאחר שנתיים של תהיות וניסיונות, הרגיש בר שהוא בשל לפתוח את המקום בבן יהודה.
אז מה יש מאחורי הדלפק: במטבח המצוחצח יש שתי מכונות להכנת גלידה. מכניסים לתוכן את המרכיבים, החומרים מתערבלים 7 דקות, ואחר כך יוצאת מפתחי המכונות גלידה צבעונית. אחת המכונות יכולה לספק 7 ק"ג גלידה, והשנייה 14 ק"ג. בקיצור, אין מה לחשוש, כמויות של גלידה מובטחות.
ואחרי הבירבורים, למעשים: השוק הישראלי, מסביר בר, מעדיף את הטעמים הסטנדרטיים – שוקולד, מוקה, וניל. אבל מי שמוכן להתפרע קצת יכול למצוא שפע של טעמים וריחות, כולם על טהרת הפרי, בלי תוספות של חומרים משמרים או חומרי ריח. למשל: קסיס טהור וטרי, תפוחי עץ וליקר קלוואדוס, מלון ואננס, קיווי, ג'ינג'ר גראפה, אגסים ביין, קולפי (גלידה בסגנון הודי עם פיסטוק מי ורדים, זעפרן ופירות יבשים) ועוד. השמרנים יכולים ליהנות, למשל, משוקולד כהה (שוקולד מריר במרקם מוס).

מקום לחופש - נפלאות הגלידה

שלום ילדים: מה, חשבתם שנספר על גלידה ולא נדאג לכם? אז ככה, כל חובבי הגלידה היכונו: מי שיצלצל ויבקש יפה, יוכל לראות איך מכינים את הגלידה ב"אייסברג". הסיור ילווה את כל הפעולות – מהכנת החומרים ועד ליציאת הגלידה מפתח המכונה. כמובן שעם המראה בא התיאבון, ולכן כל ילד גם יוכל לטעום מהגלידה שהוכנה באותו הרגע. בנוסף, תשמעו הסברים על החומרים והמרכיבים, ותלמדו מתכונים להכנה ביתית של גלידה. גלידה, מתברר, היא תורה שצריך ללמוד ולהוסיף לה הרבה אהבה, זה מוסיף המון לטעם.
כמה זה עולה: כלום. תבואו, תראו, תלמדו, ותטעמו – ולא תשלמו אגורה. אילן, הבעלים של המקום, רוצה להקים דור המשך לחובבי הגלידה.
ומה יעשו ההורים: הם יוכלו להצטרף לסיור עם הילדים, או לשבת בינתיים על מנת גלידה או ספל קפה טוב בבית הקפה.
גלידרייה "אייסברג" רחוב בן יהודה 108, תל אביב. נא לתאם מראש, טל' 5225025-03. מונולוג סיום: "רוצה עוד".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גלידה. הישראלים מעדיפים טעמים סטנדרטיים
מומלצים