תזונה ים-תיכונית מגינה בפני מחלות לב וסרטן
אולי לא מפתיע, אבל עכשיו מוכח: מחקר חדש שהקיף 22 אלף יוונים מגלה כי דיאטה עשירה בגבינות, ירקות, יוגורט ושמן זית מפחיתה את שיעור התמותה מסרטן ומחלות לב. בתיאבון
זה לא רק טעים, זה גם בריא: מחקר חדש שנערך ע"י חוקרים מאוניברסיטת אתונה שביוון מגלה כי תזונה ים-תיכונית העשירה בגבינות, אגוזים, יוגורט, דגים ושמן זית עשויה להגן בפני מחלות לב וסרטן.
מהמחקר שכלל יותר מ- 22 אלף נבדקים, עולה כי שיעור התמותה מסרטן ומחלות לב היה נמוך ב- 33 אחוזים בקרב אלו אשר אכלו תזונה ים תיכונית טיפוסית.
מרכיבי התזונה היוונית כוללים גם מנות בשר שבועיות, ביצים ודברי מתיקה, אולם מבוססים בעיקרם על ירקות, פירות, אגוזים, דגנים, שמן זית, גבינות, יוגורט ודגים. יין מהווה אף הוא חלק מהתזונה, אולם במידה מתונה.
מחקרים רבים בעבר כבר שיבחו את סגולותיו של שמן הזית במניעת מחלות לב, אולם ראש צוות החוקרים, ד"ר אנטוניה טריכופולו ציינה כי לא היה זה מרכיב ייחודי שהגן בפני התמותה, אלא שילובם של המאכלים. המאמר פורסם בגליון האחרון של כתב העת New England Journal of Medicine.