גובש הסכם עקרוני להצטרפות פרץ לעבודה
שמעון פרס הבטיח לעמיר פרץ שמפלגתו, עם אחד, תקבל ייצוג של 15% במוסדות מפלגת העבודה. התנאי: מוסדות העבודה צריכים לאשר את ההסכם. פרץ התבקש להחליט סופית עד סוף השבוע. כמה מבכירי העבודה, בהם בן-אליעזר, מתנגדים להסכם המתגבש
המגעים לשובו של יו"ר ההסתדרות, ח"כ עמיר פרץ, למפלגת העבודה, צוברים תאוצה. ל-ynet נודע כי הצדדים הגיעו לסיכום בדבר התנאים להצטרפות פרץ ומפלגתו, עם אחד, למפלגת העבודה. בכירי העבודה המנהלים את המגעים עם פרץ (יו"ר המפלגה שמעון פרס, דליה איציק ואופיר פינס) ביקשו ממנו לקבל עד סוף השבוע החלטה בדבר כוונותיו.
פרס הבטיח: אעשה הכל כדי שההסכם יאושר
בשבוע שעבר פורסם כי פרץ הציב מחיר גבוה להצטרפותו למפלגת העבודה: הוא דרש שמפלגתו, עם אחד, תקבל ייצוג של 15 אחוז במוסדות העבודה (לשכה, מרכז, ההסתדרות הציונית, הסוכנות וגופים נוספים) וכן ייצוג בממשלה, אם תצטרף העבודה לממשלת אחדות. ל-ynet נודע כי פרס קיבל את תנאיו של פרץ והסכים להעניק לו ייצוג של 15% במוסדות העבודה וייצוג בממשלת אחדות. עם זאת, אמר פרס כי ההסכם מותנה בכך שיאושר בלשכת המפלגה, ומייד אחר כך במרכז. פרס הבטיח כי יעשה הכל כדי ששני המוסדות יאשרו את ההסכם המתגבש.
לפי שעה לא ברור אם ההסכם יזכה לאישורם של מוסדות העבודה. כמה מבכירי העבודה, בראשם ח"כ בנימין בן אליעזר, חוששים שפרץ "יגנוב להם את הבכורה", כהגדרתו של אחד ממקורבי בן אליעזר (ראו כתבה נפרדת - "מי מפחד מהקאמבק של עמיר פרץ").
מכל מקום, ברור שבן אליעזר מתנגד לחזרתו של פרץ בתנאים הנדיבים שמציע פרס. בימים האחרונים אמר בן אליעזר בשיחות סגורות כי הוא מוכן לשובו של פרץ למפלגת העבודה, בתנאי ש"יבוא ככל האדם, בלי שריונים ובלי אחוזים בשום מקום".
החובות של עם אחד לא נדונו
באורח מפתיע, חובותיה של מפלגת עם אחד לא עלו לדיון במשא ומתן עם העבודה. בכירים בעבודה אמרו כי "יש חשש כבד שמעיני מנהלי המשא ומתן נעלמו החובות הגדולים של עם אחד. זה עלול ליצור בעיה".
גם בעם אחד לא הכל תמימי דעים בנוגע להסכם. ל-ynet נודע כי ח"כ דוד טל אינו שש להצטרף לעבודה, ובימים האחרונים מתנהלים מגעים לשכנעו שישנה את דעתו.
בעבודה ובעם אחד מכחישים
ממפלגת עם אחד נמסר בתגובה כי המפלגה טרם החליטה כיצד להגיב לפניותיהם של בכירים במפלגת העבודה להתאחד, ולכן אין כל מו"מ, ובוודאי שאין כל הסכם.
יועץ התקשורת של שמעון פרס, יורם דורי, טען בתגובה כי עד עתה לא נוהל שום מו"מ בין העבודה לעם אחד על איחוד בין שתי המפלגות, והידיעה על הסכם, כביכול, בין העבודה למפלגת עם אחד, "מצוצה מן האצבע".