דיווח: שיתוף פעולה מקוון בין פעילי ימין לקיצוניים יהודים בצרפת
פעילי ימין קיצוני בצרפת שיתפו פעולה באינטרנט עם ארגונים יהודיים קיצוניים לצורך פרסום הודעות שנאה נגד ערבים ומוסלמים, על פי דוח חדש
פעילי ימין קיצוני בצרפת שיתפו פעולה באינטרנט עם ארגונים יהודיים קיצוניים לצורך פרסום הודעות שנאה נגד ערבים ומוסלמים, על פי דוח חדש בן 170 עמודים, שפורסם אתמול (ד') על ידי קבוצה נגד שנאה בין גזעית בשם "התנועה נגד גזענות ובעד ידידות בין בני האדם (MRAP).
חברים בקבוצות ימין קיצוניות הביעו נכונות לשים בצד את נטייתם האנטישמית כדי לשתף פעולה עם פעילים יהודיים קיצוניים, על פי המחקר של קבוצת MRAP. "מדובר בתופעה חדשה", אמר מאולאוד אווניט, ראש תנועת MRAP. לדבריו, הברית המוזרה עשויה להתחדש בעתיד.
על פי הדו"ח, 26 אתרי אינטרנט, המשויכים לארגוני ימין קיצוני וארגונים יהודיים קיצוניים בצרפת, פעלו באמצעות שרת אינטרנט משותף בארה"ב, בין שנת 1999 לחודש מרץ השנה. חברי הקבוצות גם שיתפו ביניהם מידע בנושאים כמו כיצד לשלוח הודעות מבלי להשאיר עקבות אלקטרוניות, על פי הדו"ח.
כותבי הדו"ח מציינים, כי בין השנים 2001 ל-2003, הקבוצות הקיצוניות שלחו כ-1,000 הודעות ביום, כולל קריאות בעד תקיפת מסגדים בתקווה לעורר מלחמת תרבות בין הערבים לתושבי צרפת "האותנטיים". בין ההודעות שפורסמו היו גם קריאות בעד התנקשות בנשיא ז'ק שיראק, שמשרת את האינטרסים המוסלמיים, על פי האשמות הקיצוניים.
הקשר בין האינטרנט למציאות
הקשר בין הודעות שמתפרסמות באתרים קיצוניים באינטרנט לבין פעולות אלימות הוכח בעבר. פעיל של התנועה הרפובליקנית הלאומנית (MNR) בצרפת, ארגון המעודד שנאת זרים, ניסה להתנקש בשיראק מהלך המצעד המסורתי של יום הבסטיליה, כמה ימים לאחר שפירסם הודעה המתרברבת בפעולה מספר ימים לפני כן באתר בריטי ניאו נאצי.
חוקרי ארגון MRAP מאמינים כי אתרי האינטרנט הפסיקו לפעול בחסות השרת המשותף עקב אי הסכמה בין הקבוצות בנוגע למלחמה של ארה"ב בעירק, כאשר היהודים הקיצוניים תמכו במלחמה בעוד חלק מפעילי הימין הקיצוני התנגדו לה.
"רצינו להתריע על ההתפתחות החדשה והמדאיגה הזו, סוג חדש של גזענות שאינה רק וירטואלית, אלא בעלת יכולת להתפשט למציאות היום יומית", אמר אווניט. לדבריו, ממשלת צרפת מפגינה אדישות כלפי מבול הודעות השנאה באינטרנט.
"יש בעיה של חקיקה וניתן לפתור אותה ברמה האירופית", הוא ציין, "עם זאת, מדובר גם בבעיה פוליטית. אם נספק למשטרה את האמצעים לבצע חקירות באינטרנט, אפשר לזהות את מחברי הודעות השנאה ולעצור אותם". משטרת צרפת לא מסרה תגובה מיידית לדו"ח, וכך גם CRIF, הארגון היהודי המוביל בצרפת.
יש לציין, כי ארגונים יהודיים ביקרו בעבר את נטיית ה-MRAP להתמקד בנושאים של שנאה בין גזעית כלפי ערבים ושחורים ולהזניח תופעות של אנטישמיות נגד יהודים.