השופט סגלסון: פרשת הילר - חיזוק לדו"ח שהגשתי
השופט עמד בראש ועדת הבדיקה למתרחש במכון לרפואה משפטית. בעקבות הגילויים על היעלמות איברים מגופת דניאל הילר ז"ל הוא אומר: "אני מזועזע - הדברים שכתבתי בזמנו מקבלים לצערי חיזוק"
בעקבות טענות משפחת החייל דניאל הילר ז"ל וממצאי הפתולוג הזר ששורה של איברים "נעלמו" מגופת החייל, אמר אמש (ג') ל-ynet השופט אריה סגלסון, שעמד בראש ועדה לבדיקת המתרחש במכון לרפואה משפטית: "אני מזועזע מכך שהדברים שכתבתי אז, מקבלים לצערי חיזוק. זה מחזק אותי, שכל מה שכתבתי בדו"ח היה נכון".
ועדת סגלסון מצאה כבר בשנת 2001 כי במכון ישנו מדף מלא עם צנצנות של עצמות הגרון והלשון - איברים שנעלמו גם מגופתו של החייל הילר.
התופעה של סחר באיברי אדם בישראל נחשפה ב-2000 בתחקיר של העיתונאי רונן ברגמן ב"ידיעות אחרונות". התחקיר חשף, בין היתר, כי אנשי המכון הפתולוגי, בידיעתו ובאישורו של פרופ' היס, הוציאו חלקים מגופות, הכניסו במקומם מטאטאים וצינורות השקיה, וכל זאת, ללא אישור ממשפחות ההרוגים.
שנה לאחר מכן הגישה ועדת סגלסון, שמונתה על ידי משרד הבריאות כדי לבדוק את החשדות, דו"ח ובו מסקנות חמורות נגד הנהלת המכון והעומד בראשה, פרופ' היס. בדו"ח שהוגש למשרד הבריאות נקבע, בין היתר: "המכון קוצר איברים ורקמות למטרת מחקר והוראה בניגוד לחוק. המכון מעביר איברים ורקמות למכוני מחקר, לרופאים וגופים אחרים, תמורת תשלום עבור הנצלת איברים. המכון אינו מתעד את כלל הרקמות והאיברים הנקצרים לצורכי מחקר והוראה".
ד"ר זיו שעבדה במכון אמרה אז בעדותה בפני הוועדה כי מתנהל מחקר על עצמות לשון (כדוגמת האיבר החסר בגופתו של הילר ז"ל), וכי במכון ישנו מדף מלא של צנצנות אשר בהן נמצאות עצמות לשון. "בחודשים האחרונים שלי בעבודה עוד לקחתי איברים לצורך מחקר, לקחתי ערמוניות, לקחתי אשכים עבור רופאים אחרים שעשו מחקר. מנערים, בחורים, חיילים מבוגרים, צעירים קשישים בלי קשר האם הסכימו לתרום את האיברים שלהם", אמרה ד"ר זיו לוועדה.
גם ד"ר נחמן העיד מול הוועדה באומרו: "מה שכן לקחתי, אולי חלקים של גרונות של אנשים...חלק מהגרון, זאת אומרת חלק מהליינס נגיד, ועצם הלשון...לטובת מחקר".
הוועדה קבעה אז: "הטענה כי רק איברים שלא נוצלו לצרכי השתלה הועברו למחקר, בלשון המעטה, אינה מדוייקת, נהפוך הוא - המכון ביצע מלכתחילה קצירת עצמות מסוימות מגופות, בידיעה ברורה כי עצמות אלו יועברו אך ורק למחקר והוראה. הניסיון להצדיק את השימוש באיברים לצורכי המחקר ולטובת הכלל בניגוד לחוק הם בגדר 'לעג לרש' ונעשה כאן ניסיון להמעיט בחומרת המעשים עד כדי הטעיית הציבור", לשון הדו"ח.