שתף קטע נבחר

לראשונה: מחלת הפרה המשוגעת הועברה בעירוי דם

תושב בריטי, שקיבל עירוי דם נגוע, מת ממחלת הפרה המשוגעת. זוהי הפעם הראשונה שאדם נפטר מהמחלה, שקטלה עד כה 153 איש ברחבי העולם, כתוצאה מעירוי דם נגוע. במד"א טוענים שהדבר טרם הוכח, אולם כצעד מניעה אינם מתרימים אנשים ששהו באירופה בזמן המגפה

תושב בריטניה מת היום ממחלת הפרה המשוגעת, כך מדווח משרד הבריאות הבריטי. הנפטר נדבק לאחר שקיבל עירוי דם נגוע במחלת הפרה המשוגעת. זוהי הפעם הראשונה בה מדווח מקרה הדבקה כתוצאה מעירוי דם.

 

ג'ון רייד, שר הבריאות, מסר לפרלמנט הבריטי כי לא ניתן היה לקבוע האם מקבל העירוי נדבק כתוצאה מעירוי הדם הנגוע, או שמא הנפטר ותורם הדם נדבקו באופן עצמאי וללא קשר.

 

מחלת הפרה המשוגעת, או בשמה הרפואי, "מחלת קרויצפלד-יעקב", נגרמת על-ידי חלבונים הקרואים "פריונים", אשר פוגעים ברקמת המוח והופכים אותה לדמוית ספוג. למחלה אין כל אבחון מוקדם או טיפול, והיא קטלנית. רופאים מאמינים כי ההדבקה במחלה נגרמת בעקבות אכילת בשר מבעלי חיים נגועים. עד כה נפטרו 153 אנשים מהמחלה ברחבי העולם, 143 מתוכם בבריטניה.

 

תורם הדם הנגוע לא הראה כל סימני מחלה בחודש מרס 96', כשהגיע לתרום את מנת הדם. אולם שלוש שנים מאוחר יותר פיתח את המחלה ונפטר ממנה באותה שנה. מקבל מנת העירוי הנגועה נפטר בסתיו האחרון, ונתיחה שלאחר המוות אישרה שהוא אכן לוקה במחלה.

 

"לא הוכח עדיין כי המחלה עוברת במנות דם", אומרת ל-ynet פרופ' אילת שנער, מנהלת שירותי הדם במד"א, "למעט ניסוי על כבשים באנגליה, שם נתגלו מקרים של הדבקה. הסיכון שתקרה הדבקה מצומצם על ידינו למינימום האפשרי עד כמה שניתן".

 

שנער מציינת כי מזה מספר שנים בנק הדם אינו מתרים דם מאלו ששהו בארצות אירופה השונות, שהיו נגועות במחלת הפרה המשוגעת, בין השנים 1980-1996.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איתי גל
הפרה המשוגעת. 153 קורבנות עד היום
צילום: איתי גל
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים