היטל היצף יוטל על יבוא מלט מטורקיה
לאחר שנתיים של דיונים, קיבלה חברת נשר את מבוקשה: יבואני מלט מטורקיה יצטרכו לשלם היטל של 5.83 דולר לטון מלט, אלא אם כן יתחייבו בפני משרד התמ"ת על מחיר שלא יפגע בנשר; כך החליט השר אולמרט, בהתאם להמלצת הוועדה המייעצת בנושא
שר התעשייה והמסחר, אהוד אולמרט, החליט להטיל היטל היצף על יבוא מלט מטורקיה. אולמרט קיבל בכך את המלצת הועדה המייעצת בנושא היטל היצף. החלטת אולמרט הועברה לאישור שר האוצר. בעקבות בקשת האוצר, התחייב משרד התמ"ת לפתוח בדיקה מחודשת של ההיטל, שנה לאחר הטלתו.
יבואני המלט מטורקיה יצטרכו לשלם היטל של 5.83 דולר לטון מלט. ההיטל לא יוטל על שתי חברות מלט טורקיות, שחתמו עם משרד התמ"ת על התחייבות לגבות מחיר שימנע נזק ליצרנית המלט נשר. שיעור ההיטל נקבע על פי מחיר מטרה של 269 שקל לטון מלט, שיאפשר לנשר להמשיך להרוויח.
משרד התמ"ת כינס את הוועדה לפני כשנתיים, לאחר שמונופול המלט הישראלי נשר הגיש תלונה בטענה שייבוא המלט בהיצף מטורקיה גורם לו נזק. הממונה על היטל היצף במשרד התמ"ת, ראובן פסח, הגיע למסקנה שתלונות נשר מוצדקות, והקים את הועדה המייעצת, בראשות משה גביש. הוועדה קבעו שהחברות הטורקיות מייבאות מלט בהיצף שבין 22.0% ל-31.6%. פסח המליץ לבדוק גם את ייבוא המלט מירדן ומרומניה, אך היצרנים מרומניה וירדן חתמו על התחייבות מחיר והחקירה נגדם הופסקה.
מחברת כלל תעשיות מקבוצת אי.די.בי, בעלת השליטה בנשר, נמסר בתגובה: "החלטת שר התעשייה והמסחר היא מתבקשת, לאור מצב ענף הבנייה בישראל .לולא החלטה זו לא היה מנוס מלצמצם את פעילות החברה ולפטר עובדים".