מורי י"א וי"ב לא עומדים בדרישות משרד החינוך
מורים בכיתות הגבוהות אמורים ללמד בהן רק לאחר שקיבלו תואר שני. בפועל, אין בנמצא בתי ספר שעומדים בדרישה. במוסדות להכשרת מורים מעניקים תארים שמאפשרים למורים ללמד רק עד כיתה י'
לוועדה יוגש מסמך שהכין "מרכז מחקר ומידע" של הכנסת. מהמסמך עולה כי על פי הוראות משרד החינוך התארים המוענקים במוסדות להכשרת מורים מאפשרים למורים ללמד תלמידים עד כיתה י' בלבד.
מורים לתלמידי כיתות יא'-יב', שחלק מרכזי מעבודתם הוא הכנת התלמידים לבחינות הבגרות, נדרשים להיות בעלי תואר שני ומעלה. אך במסמך נטען, כי על פי נתוני משרד החינוך דרישה זאת כמעט ואינה מתקיימת. בפועל אין הקפדה על זכאות לתואר שני למורים המלמדים בכיתות יא'-יב' ומורים בעלי תואר ראשון מלמדים את כל הכיתות.
את הדיון יזם יו"ר ועדת החינוך, ח"כ אילן שלגי (שינוי) במטרה לעקוב מקרוב אחר הכשרת המורים, ולבדוק אפשרויות למזג בין מכללות שעוסקות בכך.
במסמך מצויין עוד, כי ועדת בן פרץ, שמונתה ע"י שר החינוך לשעבר, ח"כ יוסי שריד, לבדיקת הכשרת המורים, הגישה את מסקנותיה בדצמבר 2001 לשרת החינוך לימור ליבנת. היא אימצה את המסקנות ובמשרד החלו ביישומן: העלו סף הקבלה למוסדות הוראה, וכן הוחל במיפוי פריסת המוסדות בארץ, כדי לבדוק איך ניתן לייעל את המערכת המכשירה מורים. כמו כן הוחלט, כי מתן רשיון הוראה ניתן רק לאחר שנת התמחות, דרישה שהורחבה גם לבוגרי האוניברסיטאות.
נוכח החששות מפני סגירה של מכללות להוראה ייפגשו היום כ-20 ראשי מכללות עם ח"כ גילה פינקלשטיין (מפד"ל) שעומדת בראש שדולה למענם, כדי לדון בדרכי הפעולה האפשריות מבחינתם.
ממשרד החינוך נמסר בתגובה כי "על פי הנחיות המשרד שגובשו כבר לפני שנים, מורים המכינים תלמידים לבחינות הבגרות אמורים להיות בעלי תואר שני. רישיון ההוראה המונפק למורה המתקבל לעבודה במערכת, מציין באלו כיתות יכול המורה ללמד בהתאם להכשרתו ולהשכלתו.
"עם זאת, נוכח המחסור במורים בעלי תואר שני, משבצים מנהלים גם מורים בעלי תואר ראשון להכנת תלמידים לבחינות בגרות. יש לציין כי מורים המחזיקים בתואר ראשון ומכינים לבגרות, עוברים השתלמויות והדרכות תקופתיות מטעם הפיקוח על המקצוע והמוסדות להשכלה גבוהה. יצויין כי בשנים האחרונות חלה עליה משמעותית במספר המורים המחזיקים בתואר שני וביניהם גם מי שאינם מכינים תלמידים לבגרות".