מזון כדורגל
מה זוללים מול משחק כדורגל כשאין בבית פיצוחים? איילת בן-יוסף אופה נשנושי טלוויזיה לחבורה של אוהדים שרופים ב-49.90 שקל
בשעה ששאר בני מינו (וגם כמה מבנות מיני) יושבים מול המסך או בטריבונה ועוקבים ברוב עניין אחרי הכדור, מוטי שלנו מעדיף לראות סרטים דוקומנטריים של יוצרים שבדים. כזה הוא, בחור איכותי.
כתוצאה מחוסר העניין הכללי בכדורגל ששורר בבית שלנו לא התפתחה אצלנו גם תרבות של מזון-כדורגל. אין גרעינים, בוטנים או פיצוחים אחרי שעושים בעיקר רעש וקליפות. אנחנו מתעלמים לחלוטין מכל הקשור לעולם הזה ומצליחים להתכחש לקיומו באופן סולידי רוב ימות השנה.
אני לא יודעת איך זה קרה (משהו עם טלוויזיה מקולקלת וכבלים מנותקים), אבל בשבת האחרונה מצאתי את עצמי מארחת חמישה גברים צעירים לצפיה בדרבי התל-אביבי.
גם לי וגם למוטי לא היה ברור מי זה הטובים ומי הרעים. למי צריך להריע ולמי צריך לכוון את הקללות. אח של מוטי היה קצת יותר בקיא בעניינים. הוא באופן מסורתי הולך עם האדומים ובלהט העניינים צורפנו גם אנחנו לצוות האוהדים של הפועל. נו, מילא.
אחרי עשר דקות של צפיה השתעממתי נורא. גם מוטי נראה לי במצוקה רצינית וכך סחבתי אותו למטבח ש"יעזור לי עם הכיבוד". פיצוחים לא קנינו אבל הכנו אוכל שכיף לזלול מול הטלוויזיה (גם בלי משחק כדורגל). חבורת הגברברים המבואסים (הפסדנו, נדמה לי) זללה את המאפים שלנו בשמחה. אני לא בטוחה שזה ניחם במשהו את ההפסד הכואב, אבל זה בטח הפך אותו ליותר נסבל.
לחמא-בעג'ון
במקור מכינים את המאפה הזה עם בשר כבש. אנחנו נשתמש בבקר, אבל אם יש לכם כבש בהשג יד שיחקתם אותה.
לבצק:
250 גרם קמח
1 כפית שמרים יבשים
1/2 כפית מלח
1 כפית סוכר
175 מ"ל מים חמימים
1 כף שמן זית
לציפוי:
1 בצל קצוץ
1 שן שום קצוצה
2 כפות שמן זית
250 גרם בשר בקר טחון (14 ₪)
1 כפית תבלין לקציצות / בהרט / ראס-אל-חנות
2 כפות רסק עגבניות (כמעט קופסה אחת קטנה) (2 ₪)
מלח ופלפל שחור
וכך עושים:
1. מכינים את הבצק: מערבבים בקערה קמח, שמרים, מלח וסוכר. מוסיפים שמן ומים ולשים לבצק אחיד. ממשיכים ללוש עוד כמה דקות עד שמתקבל בצק נעים ורך. מניחים את הבצק בקערה משומנת ומתפיחים עד שיכפיל את נפחו.
2. מכינים את הציפוי: במחבת מטגנים בצל ושום בשמן זית. כשהבצל מתרכך מוסיפים את הבשר והתבלינים. מערבבים ומפוררים תוך כדי טיגון. מוסיפים רסק עגבניות ומבשלים ביחד עוד חמש דקות, עד שכל הבשר מבושל (כלומר בלי חתיכות וורודות). טועמים ומתקנים תיבול.
3. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
4. חובטים בבצק ויוצרים ממנו כ-20 כדורים קטנים (או 10 גדולים יותר). משטחים כל כדור לפיתה קטנה, משמנים אותה במעט בשמן זית ומניחים על תבנית אפייה. מכסים במגבת מטבח ומניחים לפיתות הקטנות לנוח רבע שעה.
5. נוטלים כף מתערובת הבשר ומניחים במרכזו של כל עגול בצק. שולחים את הלחמא-בעג'ונים לתנור ל-8-10 דקות. מוציאים מהתנור וטורפים בזריזות. סה"כ: 16 ₪
שקמיות משודרגות
נזדקק ל:
1 חבילה קטנה –(350 גרם) קמח תופח מאליו (2.90 ₪)
1 שמנת מתוקה לבישול (5.40 ₪)
1 חבילה (200 גרם) מרגרינה (1.90 ₪)
100 גרם גבינה בולגרית מפוררת (4.50 ₪)
קצח / שומשום
וכך עושים:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
2. שמים בקערה את כל החומרים מלבד הגבינה ומערבבים היטב - עד שמתקבל בצק אחיד. מוסיפים את הגבינה המפוררת ומערבבים שנית. מכניסים לקרור לחצי שעה לפחות.
3. בידיים לחות צובטים עיגולי בצק, מגלגלים לכדורים ופוחסים. מניחים על תבנית אפיה וזורים קצח או שומשום. שולחים לרבע שעה לתנור, עד שמזהיב. סה"כ: 14.70 ₪
שקמיות ממולאות
נזדקק ל:
1 חבילה קטנה - (350 גרם) קמח תופח מאליו (2.90 ₪)
1 שמנת מתוקה לבישול (5.40 ₪)
1 חבילה (200 גרם) מרגרינה (1.90 ₪)
100 גרם גבינה בולגרית מפוררת (4.50 ₪)
קופסה קטנה (125 גרם) חציל קלוי טבעי (4.50 ₪)
שמן זית
ביצה טרופה
וכך עושים:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
2. שמים בקערה את כל החומרים מלבד הגבינה ומערבבים היטב - עד שמתקבל בצק אחיד. מכניסים לקרור לחצי שעה לפחות.
3. בקערה נפרדת מערבבים את הגבינה המפוררת והחציל. מוסיפים כמה טיפות שמן זית וטועמים, אם צריך מוסיפים תבלינים.
בידיים לחות צובטים עיגולי בצק, מגלגלים לכדורים ופוחסים לפיתות קטנות ועגולות. מניחים במרכז כל עיגול כפית מהמלית, מקפלים לחצי ומהדקים היטב. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה. מברישים בביצה טרופה עם כמה טיפות שמן זית ושולחים לתנור ל-20 דקות, או עד שהמאפים מזהיבים. סה"כ: 19.20 ₪
סך כל הארוחה: 49.90 ₪
- הפינה של מוטי: לחמא בעג'ון אני מאוד אוהב, למתכון הזה כדאי להוסיף כמה טיפות רוטב סויה מלמעלה, ממש לפני שנותנים את הביס. וחייבים לאכול את זה טרי כי אחרי לילה במקרר הבצק סופג את המיצים של הבשר והופך לסמרטוט.