ארה"ב: לחייב יצרניות תקשורת לשלב האזנת סתר
גורמים בממשל האמריקני תובעים מחברות תקשורת להוסיף למוצריהן יכולות שיאפשרו ביצוע האזנות סתר במיכשור חדיש ובאינטרנט
יצרניות ציוד בענף הטלקומוניקציה חייבות לאפשר לרשויות החוק בארה"ב לבצע האזנות סתר לתעבורת האינטרנט בדור החדש של מכשירי התקשורת מתוצרתן, כך דורשים משרד המשפטים האמריקני, ה-FBI והרשות למלחמה בסמים בארה"ב.
משפטנים ממשרד המשפטים, ה-FBI והרשות למלחמה בסמים, המודאגים מכך שסוכנים פדרליים אינם יכולים להתקין מכשירי ציתות ולהאזין לעבריינים באמצעות מכשירי תקשורת חדישים, דורשים "התערבות מיידית ותקיפה" של רשות התקשורת הפדרלית (FCC) כדי למצוא פתרון לבעיה.
הם הגדירו את הציתות לטלפון כ"כלי הכרחי ורב ערך עבור רשויות אכיפת חוק פדרליות ומקומיות, במאבקן נגד עבריינים, טרוריסטים ומרגלים". במסמכים שהוגשו ל-FCC בשבוע שעבר נכתב כי, " אי יכולתם של רשויות החוק לבצע מעקבים אלקטרוניים מתקדמים היא בעיה אמיתית ולא היפוטתית".
דרישה זו, אם תתקבל, צפויה להביא להרחבת גבולות חוק CALEA (ראשי תיבות של Communications Assistance for Law Enforcement Act), שאושר ב-1994. החוק מחייב חברות תקשורת להתאים את מוצריהן ורשתות התקשורת שלהן, כך שרשויות החוק יוכלו לבצע האזנות סתר ומעקבים אחרים, באמצעות צו בית משפט.
ויכוחים מרים
בשנים האחרונות מתקיימים ויכוחים מרים בין גורמים ברשויות ובין גופים הנאבקים למען חירויות הפרט, בשאלה אם יש להרחיב את החוק גם לטכנולוגיות חדישות יותר, כגון טלפוניית אינטרנט ושירותי פס רחב שונים.
רשויות אכיפת החוק מודאגות מכך שה-VoIP, טלפוניית הטלפוניה ברשת ה-IP, תשמש טרורסיטים ועבריינים כדי להתחמק מהאזנות סתר. אך מכיוון שדרישת הרשויות אינה מוגבלת ל-VoIP, הזהירו מומחי טכנולוגיה ופרטיות, כי היא עשויה לכסות גם שיטות תקשורת מקוונת אחרות, כגון מסרים מיידים וגלישה באינטרנט, ולפגוע בחופש הביטוי ובפרטיות ברשת.
מבקרי ההצעה טוענים כי היא בעלת השלכות מרחיקות לכת על פיתוחן של טכנולוגיות תקשורת חדשות ועלולה לעלות ביוקר לחברות שייאלצו להוסיף את יכולות ההאזנה למוצריהן, למשל, יצרניות טלפונים סלולריים הפועלות בטכנולוגיית Push-To-Talk (מעין ווקי טוקי) ושירותי טלפוניית IP שונים.
סטיוארט בייקר, עורך דין מוושינגטון העוסק בדיני תקשורת, ששימש בעבר כיועץ כללי בסוכנות לביטחון לאומי (NSA), התלונן כי הצעת הממשל מתייחסת בצורה נרחבת לשירותי אינטרנט רחב פס ומציבה מגבלות על הצגת טכנולוגיות חדשות עד שאלה יוכלו להפוך לתומכות האזנה. לדברי בייקר, ההצעה "מציגה תוכנית רגולטורית מקיפה למדי", שתעניק ל-FBI ולגופי הרגולוציה בארה"ב, תפקיד מכריע בעיצוב טכנולוגיות תקשורת עתידיות.
ה-FCC מצוי כעת בעיצומה של בחינה רחבה של תעשיית הטלפוניה המקוונת כולה, והדרכים להסדרתה מבחינה חוקית. בחודש שעבר נמסר מהרשות, כי נושא חוקי האזנות הסתר יטופל באופן נפרד, כאשר כוונת הארגון היא לקבוע אילו טכנולוגיות תקשורת מורשות לציתות, מהו היקף ההאזנות המותר ואיזה מהגופים אחראי לאכיפת התקנות. משרד המשפטים האמריקני מאיץ ב-FCC להכריז כי עלות התאמת יכולות הציתות לציוד תקשורת חדיש תהיה באחריות החברות, אך הודיע כי יש לאפשר ליצרניות לגלגל את העלויות הללו על לקוחותיהן.