דיסלקטית לא תוכל להיבחן בעל פה לבחינת בגרות
תלמידת כיתה י', המוכרת כדיסלקטית, קיבלה ממשרד החינוך הודעה שלא יאפשרו לה להיבחן בבחינת הבגרות בעל פה, כפי שניתן לה לעשות במהלך לימודיה עד כה. הוריה מתכוונים לערער על ההחלטה. משרד החינוך: היא יכולה לערער ונשקול מחדש
"משרד החינוך רוצה להכשיל אותי בבחינות הבגרות". כך אמרה היום (ה') ל-ynet תלמידת כיתה י' דיסלקטית, שהתבשרה כי לא תוכל להיבחן בעל פה בבחינת הבגרות בהיסטוריה שתתקיים בעוד כחודשיים.
ה' לומדת בבית ספר תיכון בכפר סבא ולדברי אמה, עוד כשהמשפחה גרה בארה"ב, בתה אובחנה כדיסלקטית ולקויית למידה. "כשהגענו לישראל ניסיתי להלחם בבעיה שלי. עד כיתה ח' התביישתי והסתרתי אותה, הייתי צריכה להשקיע שעות רבות בלימודים בעזרת מורים פרטיים. בכיתה ח' החלטתי שמספיק להתבייש. עברתי אבחונים אצל פסיכולגית שמוכרת על ידי משרד החינוך שקבעה כי אני דיסלקטית וזכאית להקלות במבחנים".
בעקבות זאת זכתה ה' להקלות במבחנים בבית הספר, בעיקר במקצועות ההומניים, והיא נבחנה בעל פה. "פעם ניסיתי להבחן בכתב וקיבלתי ציון 44. כשנבחנתי שוב באותו המבחן בעל פה, קיבלתי 88".
"רוצים להכשיל אותי"
ה' היתה משוכנעת שגם את מבחן הבגרות בהיסטוריה יאשרו לה לעשות בעל פה. "כל השנה אני לומדת ומתכוננת למבחן בעל פה, כחודש וחצי לפני מבחני המגן וחודשיים לפני מבחני הבגרות, קיבלתי הודעה מהוועדה למתן הקלות, שאני לא זכאית להקלות. אני יודעת שיש לי איי.קיו גבוה , אבל משרד החינוך כנראה רוצה להכשיל אותי. כל הזמן אני מתכוננת למבחנים בעל פה וגם אם ארצה, לא אצליח להתכונן תוך זמן קצר למבחן בכתב. לא הייתי רוצה שבגלל השאננות והקטנת הראש של משרד החינוך, ילדים עם ליקוי למידה יתאבדו או יגרמו לעצמם נזקים בלתי הפיכים בגלל כשלון במבחני הבגרות".
גם הוריה של ה' זועמים. "אני מאמינה שיש עוד רבים כמו ה' שהוועדה ביטלה את ההקלות שהם קיבלו מטעמי חיסכון וביורוקרטיה. מאז שה' קיבלה את ההקלות, הציונים שלה קפצו למעלה. אנחנו לא מוכנים לקבל את החלטת הוועדה ומתכוונים לערער עליה".
אבל ה' חוששת שעד שהעניין יתברר מול משרד החינוך, יחלוף מועד המבן והיא תיכשל.
משרד החינוך: נשקול מחדש
ממשרד החינוך נמסר בתגובה כי "באחריות המועצה הפדגוגית של בית הספר להחליט על הקלות במבחנים פנימיים ועל הקלות במבחנים חיצוניים ברמה 1 ו-2, הכוללים בין היתר הארכת זמן הבחינה והתעלמות משגיאות כתיב. באשר להקלות ברמה 3, שנידונות בוועדות המחוזיות, יש באפשרות התלמידה לערער על ההחלטה דרך בית הספר ובקשתה תידון מחדש".