שתף קטע נבחר

מתי לאחרונה ביקרתם בקיסריה?

אחרי מסע במנהרת הזמן אל קיסריה של ימי הורדוס, התקופה הצלבנית וחזון רוטשילד, וביקור חפוז במועדון גולף יוקרתי, דפנה טלמון הגיעה למסקנה שיש סיבות ללכת לקיסריה והרבה

מתי בפעם האחרונה הייתי בקיסריה? זו היתה השאלה ששאלתי את עצמי, בכניסה לעיר הצלבנית העתיקה, לנמל קיסריה. ואפילו הצלחתי לדלות שני שברי זיכרונות: האחד קשור באירוע רומנטי של סוף גיל העשרה - הוא כבר מזמן גרוש, אני טרם. השני, כמה שנים אחר-כך - אני במדי ב', רצה על החול הרך, נכנסת לים עם ידיים מתוחות כדי לא להרטיב את רובה ה-M -16 המיותר שלי, ואז בשנייה אחת - צוללת. הסאגה הסתיימה בצווחות היסטריות של מ"כיות מורעלות, טוב אז הוצאתי ראש.

 

רובכם וודאי חייבים את הקרדיט לשלמה ארצי, המופיע המתמיד של קיסריה, שמושך למקום מבקרים רבים, אבל אם כבר הגעתם לשם בגללו היה זה אחרי שהחשכה ירדה על קיסריה והאזור.

 

וזהו, מאז "בואי נרקוד נשכח" האחרון - אפילו לא ביקור אחד, סיור קצר, במקום המקסים הזה והכל כך קרוב. אבל לא עוד, הנה לכם צרור סיבות טובות, לקחת את עצמכם – עם או בלי הילדים, עם או בלי בקבוק יין, ולצאת לביקור בעיר העתיקה, בנמל קיסריה.

 

פרויקט נמל קיסריה: הימים ההם בזמן הזה

 

במחיר כרטיס אחד אתם יכולים לקבל חוף ים מדהים, עתיקות (בשעה הנכונה זה בא עם שקיעה מרהיבה), מסלולי טיול, אטרקציות ופעלולים. וכל זה נמצא, יח"צני ככל שזה ישמע - זה ככה - כל כך קרוב לבית, וכל כך רחוק מהתודעה שלנו וחבל.

 

פרויקט נמל קיסריה, נפתח לפני קצת יותר משבוע, בימים אלו הוא עדיין בתקופת הרצה שבמהלכה הכניסה למגוון האטרקציות, אותן אפרט מיד, לא כרוכה בתשלום.

 

בפרוספקט שקיבלתי בכניסה נמסר שהפרויקט מציע "אטרקציות וחוויות מזמן אחר ומסע מרתק אל תולדות העיר". עם הבטחות כאלו כבר ממש התחשק לי לגלות מה התחדש בין כל העתיקות.

 

הפרויקט החדש בנמל קיסריה מפגיש את המבקרים עם תקופות, תרבויות ואישים שהטביעו את חותמם על האזור, עוד הרבה לפני שהוילות המפוארות ומגרשי הגולף השתלטו על האזור. ויותר מזה, הוא מספק שיעור מהפנט בתולדות המקום ויכול בקלות רבה להחליף הרבה שיעורי היסטוריה משמימים.

אם כן, לא עוד פיהוקים ושינון תאריכים, מעכשיו אתם מוזמנים לדלג מתקופה לתקופה, להתרשם מהמבנים שנבנו באותם זמנים, לפגוש בדמויות מרכזיות שביקרו כאן לאורך השנים ועיצבו את האיזור, והכל בליווי טכנולוגיה מתקדמת, אנימציה ממוחשבת ומיצגים אינטראקטיביים.

 

חוויית קיסריה: הסרט של כל הזמנים

 

את המסע בזמן פתחנו בסרטון קצר ומושקע. תוך עשר דקות עברנו בין התקופות השונות, החל מהתקופה ההרודיאנית, בה הורדוס ה"הבנאי" הקים את הנמל בקיסריה ("מפגן הנדסי" כלשון הסרט) והעיר הפכה לעיר נמל שוקקת חיים, דרך התקופה הרומית; התקופה הביזנטית – שבמהלכה נאסרו מופעי הגלדיאטורים במקום, המקדש הרומי הוחלף בכנסיה בת שמונה צלעות ורעידות אדמה חוזרות פגעו בעיר ובנמל; התקופה הערבית בה נפלה העיר בידי המוסלמים ואת הכנסייה החליף מסגד; והתקופה הצלבנית שבמהלכה העיר קמה לתחייה והוקם בה רצף חדש של נמל וחומה. חתיכת היסטוריה, אין ספק.

 

הסרט ממשיך לרוץ על ציר הזמן, ומספר על חזונו של הברון רוטשילד, שקנה את קרקעות העיר העתיקה במטרה ליצור במקום קהילה המשלבת, אמנות ותיירות, והעיר שבה ושגשגה.

 

אחרי שעברנו בהצלחה את המסע אל עבר תולדות העיר, הגיע הזמן שנפגוש את כוכבי העבר. על כל גיבורים שעיצבו את  ההיסטוריה של קיסריה ניתן לקרוא ולשמוע בהרחבה במקום וגם לנהל איתם דו שיח של ממש, לשאול ואף לקבל תשובות  מהאנשים שעשו את העיר (טוב, הזינו למערכת האינטראקטיבית 8-12 שאלות ותשובות לכל גיבור).

 

ומי בנבחרת הגיבורים? המלך הורדוס, רבי עקיבא, השליח פאולוס, צלאח א-דין, הברון רוטשילד, חנה סנש ואישים מפורסמים נוספים שהיה להם קשר ואף חותם בתולדות העיר. גם הליהוק שנבחר מוצלח - אלכס אנסקי מגלם את המלך הורדוס, עודד תאומי הוא הברון רוטשילד. אם שאלתם את עצמכם מי קיבל את התפקיד של לואי ה-9 ובכן, מי אם לא האיש והמבטא עמנואל הלפרין. ג'ולינו מר מדובב את צלאח א-דין.

 

המיצג כולל ארבע עמדות ודובר חמש שפות. ניתן לעבור על ציר הזמן ולבחור דמויות, ללחוץ על השאלות שמסקרנות אתכם ולקבל מידע על כל אחת ואחת מהדמויות. ואל דאגה, אם אתם לא טובים במלאכת הלחיצה, יש נציגים בכל עמדה ועמדה.

 

ניתן, ואף מומלץ לבקר במקום בליווי ילדים מגיל 6 ומעלה. גם אם הם עדיין לא בקיאים ברזי ההיסטוריה של האזור, הם ימצאו עניין רב בסיפורים, בדמויות שלבושן שוחזר באופן מדויק וייהנו מהטכנולוגיה של המאה עשרים ואחת.

 

מגדל הזמן: תרבויות עבר מתעוררות לחיים

 

התחנה הבאה בביקור היתה מגדל הזמן. המגדל העתיק ממוקם במצודה שיסודותיה נחפרו עוד בימי המלך הורדוס, חומותיה נבנו על ידי הצלבנים וחלליה מהתקופה העותמאנית, והנוף? – קיסריה במלוא תפארתה (אל תשכחו, אתם לא בחו"ל).

 

במגדל המצודה ממוקם המיצג השלישי, גם הוא אינטראקטיבי ומוקרן על מסכים רחבים, שיוצרים תחושה פנורמית של מבט על הנוף כולו. על רקע המיצג והנוף ניתן להתרשם, פעם נוספת, ממבצעי הבנייה של הורדוס, מתהליכי בניית הנמל ומונומנטים אחרים בעיר שידעה תקופות ותרבויות רבות. אגב, את המיצג

ניתן להפעיל ברצף או לאט-לאט באופן ידני.

 

עד שירדנו ממגדל הזמן, השמש כבר עשתה איתותים אחרונים, רומזת לנו שאם הבאנו בן/ת זוג זה הזמן להתארגן למיצג האחרון והרומנטי. ולא חסרים אתרים ופינות חמד בעיר העתיקה בהם ניתן להתמקם ולהתמסר לשקיעה.

 

דיסקברי: לגלות מחדש את קיסריה העתיקה

 

המתחם, שייפתח רשמית לקראת סוף השנה, כולל 18 הפעלות שונות ומגוונות לילדים, תלמידים, קבוצות וגם למשפחות. המבקרים מוזמנים להתנסות בשיטות בנייה קדומות, להקים קשתות, לחשל חרבות, ליצור מסכות תיאטרון, ולקחת חלק בפעילויות אחרות ברוח התקופה.

 

ושלא תטעו לחשוב הפרויקט המושקע הזה עתיד להחליף את הטיול הרגלי בסמטאות העיר העתיקה. הביקור במתחם משלב מסלולי טיול קצרים וארוכים, מסעדות ובתי קפה, חנויות וגלריות לאמנות, וכמובן חוף ים. ואם בא לכם לבדוק לאן שקע הנמל של הורודס תמצאו במקום גם מועדון צלילה.

 

שלושת המיצגים פועלים עדיין במסגרת תקופת הרצה בת כשבועיים, במהלכה הם פתוחים חינם לקהל הרחב. בתחילת ספטמבר הפרויקט ייפתח את שעריו באופן רשמי.

 

שעות: בקיץ: ב', ד', ה', 9:00-18:00; ג' 9:00-20:00; ו' וערב חג 9:00-16:00; שבת וחג 10:00-20:00; א' (רק הגן הלאומי) 9:00-17:00.

בחורף: ב'-ה' 9:00-17:00; ו' וערב חג 9:00-16:00; שבת וחג 10:00-17:00; א' (רק הגן הלאומי) 9:00-16:00.

 

והמחירים: גן לאומי + המיצגים האינטראקטיביים: מבוגר – 40 שקל, ילד – 33 שקל; מבוגר בקבוצה – 35, ילד – 25 שקל. לבאים למסעדות והגלריות בלבד – 12 שקל; כאשר קופת הגן הלאומי סגורה ניתן לרכוש כרטיסים במגדל הזמן.

 

לפרטים נוספים: נמל קיסריה 

 

ואם אתם כבר בסביבה

 

בספא קיסר תוכלו לחלץ האיברים, להירגע בברכות ובג'קוזי, לבלות בחמאם טורקי או בסאונות וכמובן לקבל מגוון טיפולים ועיסויים, מיד אחרי שתיפרדו מהלבוש היומיומי לטובת חלוק לבן וזג כפכפים. לפרטים נוספים: 6266669 – 04.

 

וכהמשך ישיר לערוץ החיים הטובים, אפשר לבקר במועדון הגולף קיסריה, שמציע 400 דונם דשא ירוק-ירוק, ולפני שלבכם נחמץ מהמחשבה על כמות המים הנדרשת להשקייתו - דעו לכם שהוא ניזון על ידי מים מליחים. גם אם אינכם חובטים בכדור, תוכלו ליהנות מביקור במסעדת 'הביסטרו של הגולף' שנמצאת במקום.

 

המועדון פתוח כבר 42 שנה, ויש בו האקדמיה לגולף, בה מכשירים גם ילדים לתחרויות בארץ ובחו"ל. שעות: מדי יום מ-6 בבוקר ועד החשכה. מחירים: חברות לשנה תעלה לכם 16,000 שקל, כניסה חד פעמית 250-520 שקל.

 

היום נגמר ויום חדש התחיל, נסעתי הביתה בידיעה שהפעם לא יחלוף כל-כך הרבה עד הגיחה הבאה שלי לקיסריה, ואני מציעה גם לכם להתחיל לחשוב על ביקור בקרוב.

 

  • הכתבת היתה אורחת של החברה לפיתוח קיסריה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דפנה טלמון
נמל קיסריה. העתיקות קמות לתחיה
צילום: דפנה טלמון
צילום: דפנה טלמון
לילה בנמל קיסריה. מיצג של רומנטיקה
צילום: דפנה טלמון
מומלצים