ארה"ב: חשד למקרה שני של מחלת "הפרה המשוגעת"
משרד החקלאות האמריקני הודיע כי ייתכן שנמצא מקרה של המחלה, אולם הבדיקות טרם הושלמו ואבחנה סופית צפויה רק בעוד מספר ימים. מדובר במקרה שני במספר, לאחר שבדצמבר אשתקד התגלה המקרה הראשון שהתגלה בתולדות ארצות הברית
משרד החקלאות האמריקני הודיע היום (ה') כי ייתכן שהתגלה מקרה של מחלת "הפרה המשוגעת" בארצות הברית.
מדובר במקרה שני של הופעת המחלה, שמגיע כשנה לאחר ההתפרצות הראשונה בתחומי ארצות הברית בדצמבר אשתקד.
עם זאת במשרד הדגישו כי הבדיקות שבוצעו עד כה לגבי המקרה הנוכחי לא סופיות ומוחלטות, ודגימות נשלחו לבדיקות מקיפות יותר. תוצאות בדיקות אלה צפויות בתוך ארבעה עד שבעה ימים ורק אז ניתן יהיה לקבוע בוודאות האם אכן מדובר במחלה.
מחלת "הפרה המשוגעת" היא מחלה עצבית, שגורמת להיווצרות חורים זעירים במוחם של בני בקר. בני אדם שאוכלים את הבשר הנגוע, ובעיקר רקמות עצבים כמו מוח או עמוד השדרה, עלולים ללקות במחלה דומה הפוגעת בבני אדם - "קויצפלד יקוב".
משרד החקלאות האמריקני סרב לפי שעה לפרט איזה בעל חיים נמצא נגוע, והיכן בוצעו הבדיקות, אולם אנשי המשרד הדגישו כי פגר בעל החיים נשמר לצורך הבדיקות ואין חשש שנכנס למחזור המזון.
"התוצאות שאינן מוחלטות אינו מעידות שנמצא מקרה של המחלה. תוצאות שכאלה הן נורמליות בתהליך הניטור שמבוצע באופן קבוע, ושתוכנן מלכתחילה להיות רגיש מאוד לחריגות בתקן ליתר ביטחון, למקרה שיימצא מקרה אמיתי", אמרה גורמת בכירה במשרד. היא הדגישה שבעל החיים לא נכנס למחזור המזון ושכל מוצרי הבקר האמריקנים ראויים למאכל.
מקרה ההתפרצות הקודם, שנגרם בגלל פרה נגועה בקנדה, גרם לבהלה גדולה בארצות הברית ובמדינות רבות שמייבאות ממנה מוצרי בשר בקר. עד היום מטילות יפן ומדינות נוספות מגבלות מסויימות על יבוא בשר בקר מארצות הברית, צעדים שגומרים נזק כלכלי רב לענף תעשיה זה.
ההתפרצות הגדולה ביותר של המחלה היה בבריטניה בשנת 1986. המקור להתפרצות היה מנהגם של חקלאים בריטים להאכיל את עדרי הבקר שלהם בתערובת שהכילה רקמות עצבים מכבשים שנשאו את המחלה. רופאים סבורים שכ-160 בני אדם שאכלו את הבשר הנגוע מתו מ"קרויצפלד-יעקב".