שתף קטע נבחר

 

סטודנט שנתבע על ידי אפל: "אין לי כסף לעו"ד"

ניקולס קיארלי, סטודנט אמריקני בן 19, שחשף פרטים סודיים אודות מוצריה החדשים של אפל בטרם הושקו רשמית, מחפש סניגור שיטען בבית המשפט כי הצעיר ביצע עבודה עיתונאית לגיטימית ופעל בגבולות חופש הביטוי

ניקולס קיארלי, סטודנט בן 19 מאוניברסיטת הארוורד המפעיל אתר אינטרנט, שנתבע על ידי חברת אפל, בטענה כי פירסם ידיעות אודות מחשב ה-Mac mini של החברה לפני השקתו הרשמית, אמר ביום ו' כי אין ביכולתו לשלם את הוצאות המשפט העתידי.

 

אפל תובעת את האתר של קיארלי, www.ThinkSecret.com, על פירסום בלתי חוקי של סודותיה המסחריים. התביעה, שהוגשה ב-4 בינואר, הוגשה גם נגד המקורות האנונימיים שהדליפו את המידע. 

 

קיארלי, שזהותו כמפעיל ועורך האתר נחשפה רק בשבוע שעבר, אינו מוזכר בתביעה ישירות, אך בכל זאת יזדקק לשירותיו של עורך דין. אפל דורשת לחשוף את מקורות המידע של האתר ותובעת אותו בגין חשיפת סודות מסחריים.

 

קיארלי מעוניין לבקש מבית המשפט הגנה משפטית על פי התיקון הראשון לחוקה האמריקנית, המתייחס לחופש הביטוי. לטענתו, הוא ביצע עבודה עיתונאית לגיטימית, במסגרתה אסף ופירסם מידע אודות המחשב החדש של אפל ועוד מוצרים. "עורכי דין רבים מתעניינים במקרה שלי, אך הם לא מוכנים לטפל בתביעה חינם או בתשלום נמוך", אמר קיארלי הניו יורקי, המחפש פרקליט שייצג אותו.

 

קיארלי הקים את האתר בגיל 13

 

ארגון החזית האלקטרונית (Electronic Frontier Foundation או EFF) מסן פרנסיסקו, הפועל למען זכויות הגולשים ברשת, מסר כי לא יגן על Think Secret, למרות שהוא מספק הגנה משפטית לשני אתרים אחרים, AppleInsider.com ו-PowerPage.org, שאפל מנסה להשיג נגדם צו, שיורה להם לחשוף את מקורותיהם.

 

בניגוד לאתר של קיארלי, שני האתרים האחרונים אינם נתבעים על ידי יצרנית המקינטוש. "אנחנו מנסים למצוא לו סניגור", אמר קורט אופסאל, עורך דין ב-EFF.

 

קיארלי, שתאר עצמו כ"מעריץ נלהב של מוצריה של אפל עוד מילדותו", הקים את Think Secret בשנת 1998, כשהיה בן 13. האתר נקרא על ידי מעריצי אפל וכן על ידי אנליסטים מהתעשיה, מאחר והוא נוהג לפרסם כתבות בלעדיות אודות פיתוחיה של החברה.

 

ב-28 בדצמבר, 2004, פירסם קיארלי ידיעה באתר תחת השם ניק דהפלאם, ובה צוטטו "מקורות אמינים במיוחד"' ונחשפו בה פרטים אודות מחשב מקינטוש זול וקטן, בעלות 499 דולרים. מועד הפרסום היה שבועיים לפני תערוכת Macworld, בה נחשף אותו המחשב באופן רשמי.

 

ב-6 בינואר חשף האתר מידע על מוצר נוסף של אפל, גירסת פלאש של נגן המוזיקה הנייד של החברה, iPod, שיעלה 149 דולרים ויכיל גיגהבייט זכרון. עם זאת, Think Secret לא דייק לגמרי, למשל כשציטט מקורות על פיהם החברה תציע גם גירסת iPod Shuffle של 2 גיגהבייט ב-199 דולרים.

 

התביעה השלישית בזמן האחרון

 

בהודעה שפירסמה ביום ו' מסרה אפל כי האתר "שידל אנשים פרטיים, שהפרו את הסכמי הסודיות שחתמו עם אפל, למסור לו מידע, שמאוחר יותר פורסם באינטרנט". החברה סרבה לפרסם האם יש בכוונתה לתבוע את קיארלי באופן אישי.

 

המידע אודות זהותו האמיתית של מפעיל האתר פורסם לאחרונה ברשת, אולם רק ביום רביעי שעבר אושר רשמית על ידי ה-Harvard Crimson, עיתון הסטונדטים של אוניברסיטת הארוורד.

 

תביעת הפרת הקניין הרוחני נגד Think Secret היא השלישית שמגישה אפל בזמן האחרון, שתבעה גם שני גברים, שלכאורה הפיצו גירסאות מוקדמות של מערכת ההפעלה Mac OS X שלה, וגם אלמונים, שלכאורה הדליפו פרטים אודות Asteroid, התקן חיבור אודיו עתידי שטרם נחשף. גם בדצמבר 2002 תבעה החברה קבלן לשעבר שעבד עימה, לאחר שלטענתה, הוא פירסם איורים, תמונות ונתונים טכניים על מעבדי PowerMac G4, בטרם הושקו. 

 

ביום ג', בתערוכת Macworld, טענו מנהלים בחברה, כי אפל פשוט מגנה על עצמה. "כוחה של אפל הוא בחדשנות, ואנחנו רוצים להמשיך להיות חדשניים, ולהפתיע ולשמח אנשים עם מוצרים נהדרים, כך שיש לנו זכות להגן על החידושים ועל הסודיות שלנו", אמר פיל שילר, סגן נשיא בכיר באפל, הממונה על השיווק הבינלאומי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סטיב ג'ובס והמוצרים "הסודיים"
צילום: איי פי
מומלצים