"גזר אחד ביום מפחית בשליש הסיכון לסרטן"
חוקרים בבריטניה מצאו כי מרכיב בגזר מפחית בשליש את הסיכון ללקות בסרטן. החוקרים מקווים כי התגלית תביא לפיתוח תרופות חדשות למחלת הסרטן
לשלל המחקרים בדבר יתרונות הירקות והפירות, מצטרף השבוע גם הגזר: מחקר חדש שערכו חוקרי אוניברסיטת ניו קאסל בבריטניה, מעלה כי מרכיב בגזר מפחית בשליש את הסיכון ללקות בסרטן. המחקר פורסם בגליון החדש של כתב העת Agricultural and Food Chemistry.
המרכיב פאלקארינול המצוי בגזר, מגן עליו מפני זיהומים פטרייתיים אשר גורמים להופעת כתמים שחורים על שורשי הירק. החוקרים בדקו את המרכיב על 24 חולדות מעבדה אשר נשאו בקרבם גידולים שונים.
לאחר 18 שבועות, החולדות אשר קיבלו תזונה עשירה בפאלקארינול נמצאו בסיכון נמוך בשליש לפתח גידולים סרטניים, מאשר חולדות שקיבלו את התזונה הרגילה. לחוקרים עדיין לא ברור מהי כמות הפאלקארינול המתאימה למניעת סרטן, אך הם משוכנעים כי בכוחו של המרכיב למנוע את היווצרות הגידולים.
המרכיב פאלקארינול הוא אמנם רגיל בכמויות גדולות, אך לשם כך יש לצרוך 400 קילוגרמים של גזרים בבת אחת. בכמויות קטנות משערים החוקרים שהמרכיב מעורר מנגנונים בגוף המשמידים גידולים סרטניים. בינתיים, ממליצים החוקרים לצרוך גזר אחד לפחות מידי יום, יחד עם ירקות ופירות אחרים.
לדעת החוקרים, הממצאים החדשים עשויים להניב דור חדש של תרופות למחלת הסרטן. בד בבד הם מעריכים כי בקרוב יומלץ למטופלים לצרוך ירקות ופירות ספציפיים, המכילים את המרכיבים הדרושים להם באופן אישי.
גזר. אחד ליום לפחות
צילום: סי די בנק
מומלצים