מחלבת טרה עוברת מתל אביב לשדרות
טרה תסגור את המחלבה בתל-אביב ותקים מחלבה חדשה בשדרות; עקב כך מאות העובדים בתל-אביב ילכו הביתה, ולעומתם 300-400 מתושבי שדרות ימצאו עבודה; טרה תשקיע בהעברה כ-25 מיליון דולר; מאחורי הקלעים: ראש הממשלה קרא לאחרונה לטרה להעביר את המחלבה
מחלבת טרה תעבור מתל-אביב לאזור התעשייה נועם בשדרות. טרה תתחיל כבר ב-2005 בהקמת מחלבה חדשה ומודרנית בשדרות. העברת המחלבה תסתיים, ככל הנראה, בסוף שנת 2006.
טרה מחזיקה באזור התעשייה נועם כ-70 דונם, שעליהם יוקם המפעל. טרה תשקיע בהעברת המחלבה כ-50 מיליון דולר. המחלבה החדשה תעסיק בין 300 ל-400 עובדים משדרות ומסביבותיה.
משמעות ההחלטה היא פרישתם או פיטוריהם של מרבית עובדי המחלבה הקיימת, למעט כאלה שיוכלו לעבור לעבוד בשדרות, וכמה עשרות עובדים המתגוררים כיום בדרום הארץ ומגיעים מדי יום לתל-אביב. על פי הערכות, צפוי משא ומתן סבוך בין ועד העובדים של המחלבה להנהלה, עד להשגת הסכם עבודה שיאפשר את ביצוע ההעברה.
הסכמי העבודה הקיימים בין ההנהלה והוועד מאפשרים לטרה להעביר את המחלבה, ובתנאי שתתבצע בהסכמה עם העובדים על תנאי פרישתם. פיציטו סירב להגיב לדברים עד שילמד את הנושא.
ההנהלה הקודמת של קואופרטיב טרה הכינה בשנות ה-90' תוכנית להקמת מחלבה חדשה באזור התעשייה נועם בשדרות, וקבלה אישור לסיוע ממרכז ההשקעות של משרד התמ"ת בשנת 2000. התוכנית לא מומשה עקב החלטת הבעלים למכור את טרה לחברה המרכזית למשקאות קלים (קוקה-קולה), שהתבצעה בשנת 2004.
מטרה נמסר: "בעקבות בחינה מחדש של הנושא ע"י ההנהלה החדשה של המחלבה, החליטה טרה ליישם את התוכנית. הקמת מחלבה חדשה ומודרנית תאפשר לטרה לפעול כיאות בשוק התחרותי של החלב ומוצריו. הנהלת טרה תכבד את כל התחייבויותיה כלפי עובדיה במפעל הקיים במרכז תל-אביב".
מנהלת מרכז ההשקעות במשרד החליטה להחזיר לתוקפו את אישור הסיוע לטרה, לאחר שביטלה אותה בשנת 2003. ואולם, התמ"ת יסייע לפי עלות העברה של כ-25 מיליון דולר. "בהחלטה על העברת המחלבה יש בשורה לתושבי הדרום ולאזור התעשייה נועם", אומר שר התמ"ת, אהוד אולמרט. "מדובר בתוספת של כ- 400 מקומות עבודה ישירים ועוד כ- 600 מקומות עבודה עקיפים".
מאחורי הקלעים: שרון היה מעורב בהחלטה
מסתבר שבהחלטה היה מעורב תושב הנגב, ראש הממשלה, אריאל שרון. שרון פנה לאחרונה לבעל השליטה קוקה-קולה, מוזי ורטהיים, וקרא לו להעתיק את המפעל לשדרות. זאת, במסגרת החלטתו על חיזוק אזור הנגב בכלל והעיר שדרות בפרט. פנייתו של שרון היא בין הגורמים להחלטת החברה להעביר את המפעל בשדרות.