סובלים מסוכרת ומלחץ דם? תאכלו הרבה שוקולד
מחקר חדש מגלה כי שוקולד מריר עתיר בנוגדי חימצון המסייעים להפחתת יתר לחץ דם ולטיפול במחלת הסוכרת. עם זאת כדאי להיזהר: הממתק עתיר שומנים ודורש בקרה קלורית
אחרי שסיפרו לנו שהשוקולד מאריך חיים, משפר את החשק המיני ומרפא שיעול - עכשיו מדווחים חוקרים שיש לו, לחום מתוק-מריר הזה, יתרונות בריאותיים נוספים: אכילת שוקולד מסייעת לשלוט טוב יותר במחלת הסוכרת, ומונעת יתר לחץ דם. על המחקר מדווח כתב העת Nurtition בגליונו החדש.
כאומר, אין זו הפעם הראשונה בה מדווחים יתרונות בריאותיים של השוקולד המריר. חוקרים באתונה מצאו השנה כי אכילת 100 גרם של שוקולד מריר משפרת את זרימת הדם בגוף במשך שלוש שעות לפחות, שוב בזכות נוגדי החימצון שבו. נראה כי לשוקולד חלב אין השפעה דומה – ככל הנראה משום שהחלב מפריע לתהליך הספיגה של הפלבונואידים.
במחקר החדש שנערך באוניברסיטת "לה-קווילה" שבאיטליה, נבדקו 15 אנשים שנתבקשו לבלוס 100 גרם של שוקולד מריר מידי יום, למשך 15 ימים. החוקרים מצאו כי אכילת השוקולד הפחיתה את רמות לחץ הדם של הנבדקים, וסייעה לשלוט ברמות הסוכר בדם – בעיה בה נתקלים חולי סוכרת.
לדברי החוקרים, חומרים נוגדי חימצון (אנטי-אוקסידנטים) ובהם פלאבאנול, אחראים להשפעה הבריאותית של השוקולד, משום שהם מונעים את היווצרותם של רדיקלים חופשיים הפוגמים בתאי הגוף. עם זאת הזהירו החוקרים כי השוקולד מכיל גם כמויות שומן גבוהות, המסוכנות כשלעצמן.
"אנשים המעוניינים להוסיף שוקולד לתזונתם היומית, צריכים להפחית כמות קלורית נכבדת מהמזון כדי שלא לעלות במשקל", ציין ראש צוות החוקרים, ד"ר קלאודיו פרי, "השוקולד אמנם מכיל אנטי אוקסידנטים, אך הוא גם עתיר שומנים".
פורסם לראשונה 22/03/2005 21:37
שוקולד. עתיר נוגדי חימצון
צילום: צביקה טישלר
מומלצים