שייקים - הגירסה התאילנדית
עם פירות או בלעדיהם, מלאים בחלב מרוכז וממותק, סמיכים, קרים ומתוקים, הם יצננו לכם את הקיץ - שייקים בסגנון תאילנדי
חלק גדול מחופשת הקיץ של כיתה ו' עבר עלי בניסיונות קולינריים במטבח. החופש הגדול הוא זמן אידאלי להרפתקאות מסוג זה - אמא ואבא בעבודה, המטבח פנוי, ואין מי שיפקח - פשוט מושלם. חלק מההרפתקאות הקולינריות שלי כלל נסיון לפיצוח סוד שייק הבננה המושלם. הנסיונות נכשלו כשלון חרוץ - התוצאה שהתקבלה היתה משקה אפרפר (הבננה השחירה), עמוס גרגרי סוכר ובגושים קטנים של בננה. אחרי נסיונות רבים, וויתרתי על העניין, השייקים הפכו להיות מבוססי גלידה, ובמקום להכין שייקים התחלתי לאפות. רק כעבור שנים, כשטיילתי בתאילנד, פיצחתי את סוד השייק המושלם (ליתר דיוק, התאילנדים פיצחו, אני צפיתי ולמדתי).
הסוד, רבותי, הוא קרח. כשמכינים שייק מפרי בתוספת נוזל, וללא קרח, נשארים גושי פרי קטנים ומעצבנים. כשמוסיפים קוביות קרח, הבלנדר מרסק אותן לגושים קטנים, שמסייעים בעיבוד הפרי, התוצאה - משקה חלק לחלוטין, סמיך וקר מאוד. מאפיין נוסף של השייק התאילנדי הוא השימוש בחלב מרוכז וממותק, שהוא מצרך מאוד פופלרי בתאילנד, משום מה. הוספת החלב המרוכז נותנת משקה חלבי, וממתיקה אותו מבלי שנותרים גרגרי סוכר.
כתישת קרח בבלנדר מקהה את הלהבים ומאמצת את המנוע. מי שמכין הרבה מאוד שייקים במהלך הקיץ, טוב יעשה אם ירכוש בלנדר זול ופשוט, כזה שלא בוכים עליו כשהוא מתקלקל.
שייק פירות תאילנדי
השייקים הנפוצים בתאילנד מבוססים על בננות, מנגו, אננס, ופפאיה - כל אחד לחוד ובשילובים שונים ביניהם. אל תרגישו מחוייבים לפירות טרופיים - כמעט כל פרי יצלח. הכמויות שניתנות במתכון אינו מחייבות - אם אתם מעדיפים שייק סמיך יותר, הפחיתו את כמות הקרח, אם אתם מעדיפים שייק חלבי ומתוק, הוסיפו הרבה חלב מרוכז.
המרכיבים:
1 כוס פרי חתוך ומגולען1/2 כוס קוביות קרח
חלב מרוכז ממותק, לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מניחים את הפרי והקרח בבלנדר ומעבדים. לאחר כדקה, מתחילים להוסיף חלב ממותק ומערבלים. טועמים ומוסיפים
שייק פירות מופחת קלוריות
אם אתם בדיאטה, ומותר לכם לאכול פרי ולשתות חלב דל שומן, תוכלו להכין מהם שייק טעים. הסיבה שמקפיאים את החלב היא שרסיסי החלב הקפוא יעזרו לעבד את הפרי ויבטיחו שייק חלק במיוחד.
המרכיבים:
1/2 כוס קוביות חלב רזה קופא1 כוס פרי חתוך
ממתיק מלאכותי לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מניחים את הפרי והחלב הקפוא בבלנדר ומעבדים. לאחר כשתי דקות טועמים, וממתיקים לפי הטעם.
שייק קפה
כשהחום בחוץ מגיע לארבעים מעלות, קפה חם לא מהווה תענוג גדול. כשטיילתי בתאילנד, השייק הזה היווה עבורי תחליף לשתיית כוס קפה חמה על הבוקר.
המרכיבים:
1 כוס קוביות קרח1-3 מנות אספרסו בטמפ' החדר (או קפה נמס שהומס במעט מים רותחים)
חלב מרוכז וממותק לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מעבדים את הקרח והקפה בבלנדר עד שמתקבל ברד. מוסיפים חלב מרוכז לפי הטעם.
- לגירסא דלת קלוריות: מוותרים על החלב המרוכז, מחליפים את הקרח בקוביות של חלב רזה קפוא, וממתיקים את השייק בממתיק מלאכותי.