שתף קטע נבחר

 

עמרי שרון הודה והורשע בעדות שקר

בפתח משפטו הודה בנו של ראש הממשלה בעבירות על חוק המפלגות, רישום כוזב במסמכי תאגיד ועדות שקר בפני מבקר המדינה. פרקליטו ציין כי "היה לו חשוב להודות באשמה וליטול את מלוא האחריות", אך גם תקף את חוק המפלגות "השרירותי הלא-ריאלי". לבית-המשפט נותר להכריע האם לקבל את דרישת הפרקליטות למאסר בפועל, והאם לפסוק כי יש קלון בעבירות - ולסלול את הדרך לכניסתה של פנינה רוזנבלום לכנסת

בנו של ראש הממשלה הורשע בפלילים - ועשוי להישלח למאסר בפועל. הבוקר (יום ג') התייצב בבית-משפט השלום בתל-אביב ח"כ עמרי שרון. מיד עם פתח משפטו הורשע על פי הודאתו בעדות שקר, רישום כוזב במסמכי תאגיד ועבירות על חוק המפלגות. אם ייקבע שיש בעבירות קלון - הוא ייאלץ לפרוש מן הכנסת.

 

פרקליטו של שרון, עו"ד דן שיינמן, אמר בבית-המשפט: "במשך החודשים האחרונים, בשתיקה מוחלטת, ניהלנו מגעים אינטנסיביים ושאפנו להגיע לרגע של פתיחת המשפט ולומר 'מודה אני'. זה לא היה פשוט. לעמרי היה חשוב להודות באשמה וליטול על עצמו את מלוא האחריות". אך לצד נטילת האחריות, מאשים הסניגור גם את החוק: "חוק מימון המפלגות הוא חוק שבעצם לא ניתן לעמוד בו, ולמעשה מדובר במלכודת כמעט הכרחית למי שרוצה לקיים בחירות".

 

צילום וידאו: ירון ברנר

 

עו"ד שיינמן ציין כי לבקשת ההגנה, ערך ד"ר מנחם הופמן מחקר השוואתי בנושא מימון פריימריז, ממנו עולה כי הכנסת קבעה סכומים באופן שרירותי ובלתי ריאלי. "לא זו בלבד שהחוק לא נבדק ולא נשקל, הוא גם לא נאכף מעולם, ומעולם לא הובא אף אחד לדין בגינו - עמרי שרון הוא הראשון", דברי עורך-הדין, שיציג את תוצאות המחקר בבית-המשפט, במסגרת הטיעונים לעונש. בתגובה לדברים תהתה השופטת עדנה בקנשטיין, נשיאת בית-משפט השלום: "האם אדוני מצפה שאשנה את החוק?"

 

נציג התביעה, עו"ד ארז נוריאלי, אמר בתום הדיון כי אילו שרון לא היה מנסה להסתיר את מעשיו, הוא לא היה מסתבך בעבירות פליליות. הוא בירך על הודאתו באשמה, ושב והבהיר כי התביעה מבקשת לגזור עליו מאסר בפועל. גבריאל מנור, שותפו של שרון ומי שניהל את חברת "אננקס מחקרים", הודה בעבירות על חוקי תאגיד, מתן תרומה אסורה וסיוע להוצאת כספים מעל המותר. מרשו, עו"ד איתי רימון, ביקש מבית-המשפט לערוך לו תסקיר נפרד.     

 

כך הועלמו 6 מיליון שקלים

 

העבירות בהן הורשע שרון הבן מתייחסות לפרשת "עמותות הקש", שהתרחשה בשנת 1999 - עת התמודד אביו, ראש הממשלה דהיום, בפריימריז בליכוד. יריביו באותן בחירות פנימיות, שהתקיימו לאחר תבוסתו של בנימין נתניהו לאהוד ברק, היו אהוד אולמרט ומאיר שטרית. שנתיים לאחר הפריימריז "התפוצצה" הפרשה בתחקיר "ידיעות אחרונות".

 

לפי כתב האישום, אותו הגיש היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, לפני ארבעה חודשים, עמרי שרון ניהל עבור אביו את מערכת הבחירות. ביו יולי 99' לפברואר 2000 קיבל תרומות בסכום של יותר מ-6 מיליון שקלים מתאגידים בארץ ובחו"ל עבור הקמפיין. מדובר בסכומים החורגים בהרבה מכפי שמותר לקבל על-פי חוק המפלגות.

 

שרון הבן לא דיווח על הסכומים האדירים למוסד הביקורת של הליכוד. לצורך השימוש בכספים הוקמה חברת "אננקס מחקרים", אליה הוזרמו הכספים ובאמצעותה הם שולמו לספקים ולנותני שירותים למיניהם. בין השאר מואשם עמרי שרון כי הנחה חלק מהספקים להיזהר ברישום החשבוניות, כך שלא יסגירו את מהות העבודה שביצעו. תחילה ביקש מבקר המדינה לחקור את הפרשה. עמרי שרון, לפי כתב האישום, שיקר לו ביודעין. לאחר מכן נפתחה חקירת משטרה ממושכת בעניין ובעקבותיה החליט היועץ המשפטי על ניקוי האב - והגשת כתב אישום נגד הבן.   

 

בחודשים האחרונים התנהל מו"מ בין חבר-הכנסת שרון לבין פרקליטות המדינה, שבסופו נעתר הנאשם לדרישת הפרקליטות, והוא צפוי להודות בעבירות המיוחסות לו. אלא שסוגיית העונש עדיין נמצאת במחלוקת: בעוד צמרת הפרקליטות דורשת לשלוח אותו אל מאחורי סורג ובריח, מבקשת ההגנה במשפט להימנע מכך.        

 

לא רק בשאלת העונש, שעומד על עד חמש שנות מאסר, נדרש בית-המשפט להכריע. סוגייה חשובה לא פחות היא הקלון - אם ייקבע שיש כזה בעבירות, הרי שמדובר בקץ הקריירה הפוליטית הקצרה של עמרי שרון, או לפחות הכנסתה למקפיא לפרק זמן ממושך. הוא ייאלץ לפרוש מן הכנסת, ובמקומו תיכנס הבאה בתור ברשימת הליכוד - הלא היא אשת העסקים פנינה רוזנבלום. אלא שעד שזה יקרה, סביר להניח שהממשלה תיפול ויוכרזו בחירות חדשות.

   


פורסם לראשונה 15/11/2005 09:21

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
מודה ועוזב? שרון הבן בבית-המשפט
צילום: ירון ברנר
צילום: גיל יוחנן
דרישה למאסר בפועל: מזוז
צילום: גיל יוחנן
מומלצים