טעם של בית - לחם עגבניות מיובשות ועשבי תיבול
אין דבר שנותן תחושה של בית יותר מאשר הכנת לחם: מהלישה והעיבוד, דרך הריחות הנודפים בזמן האפייה ולבסוף, אכילת הלחם החם והטרי היישר מהתנור
הפעם, באווירה איטלקית, נכין לחם עגבניות מיובשות ועשבי תיבול, נפלא במיוחד כליווי לאנטיפסטי, כליווי לסלטים, וסתם לטבול בשמן זית.
החומרים (1 כיכר):
1 שן שום קצוצה
2 כפות בצל קצוץ דק (רצוי שאלוט)
1/2 כוס עגבניות מיובשות (משומרות בשמן), קצוצות גס
1 כף מהשמן של העגבניות המיובשות
20 גרם שמרים טריים
1/2 כפית סוכר
1 כוס מים, בטמפרטורת החדר (ועוד 1/4 כוס מים חמימים)
כ- 1/2 3 כוסות קמח רגיל (500 גרם)
1 כפיות מלח
3/4 כף עלי טימין או רוזמרין טריים, קצוצים גס
1 חלבון מוקצף קלות, להברשה
הכלים: תבנית אפייה שטוחה משומנת או מרופדת בנייר אפייה
אופן ההכנה:
- במחבת קטנה מטגנים מעט את השום והבצל בשמן של העגבניות.
- בקערת מערבל מערבבים את השמרים עם 1/4 כוס מים חמימים והסוכר במהירות נמוכה. מניחים להתססה עד שנוצר קצף, במשך 10 דקות. מוסיפים 1 כוס מים, ואת תערובת השום והבצל, ומערבלים. מוסיפים 1/4 כוס עגבניות קצוצות.
- מוסיפים את הקמח, המלח ועשבי התיבול, ולשים בקרס הלישה כ-3 דקות, עד לקבלת בצק רך, קטיפתי וגמיש. מוסיפים פנימה את 1/4 כוס העגבניות שנותרו תוך לישה.
- מניחים את הבצק בקערה משומנת. מכסים ביריעת ניילון נצמד, ומניחים במקום חמים לכ-1 שעה, עד להכפלת הנפח. דוחסים את הבצק באגרוף מעל למשטח מקומח (לשחרור האוויר), לשים מעט, ומעצבים כדור מהבצק. שמים אותו על התבנית, מכסים במגבת, ומניחים עד להכפלת הנפח, 45-60 דקות.
- מחממים את התנור לחום גבוה מאוד (260 מעלות).
- חותכים 3 חריצים מקבילים בראש הכיכר בסכין חדה ומברישים את החלק העליון בחלבון מוקצף, זורים מעט קמח מעל. אופים 10 דקות, תוך כדי התזת מים על הכיכר 3 פעמים, בעזרת מיכל תרסיס. מנמיכים את החום ל-190 מעלות ואופים עוד 20 דקות עד לקבלת צבע זהוב-שחום. מצננים צינון מלא מעל לרשת.
הכי ביתי שיש. לחם
צילום: מריאן הול
מומלצים