מזוז: לא תפתח חקירה פלילית נגד דליה איציק
עמותת אומ"ץ פנתה ליועץ המשפטי לממשלה בדרישה שיבדוק תרומה שקיבלה ח"כ איציק מחיים סבן, בזמן ששימשה כיו"ר מטה הבחירות של שמעון פרס שהתמודד על ראשות מפלגת העבודה. מזוז החליט שאין מקום לפתוח בחקירה
היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, הודיע היום (ג') כי הוא לא מצא מקום לפתוח בחקירה פלילית נגד יו"ר הכנסת, דליה איציק, בעקבות תלונה שהגישה עמותת אומ"ץ.
בשבוע שעבר פנתה עמותת אומ"ץ למזוז, בטענה שעל-פי ממצאים שמצויים ברשותה עולה שבתקופה שבה שימשה ח"כ איציק כיו"ר מטה הבחירות של שמעון פרס בפריימריס של מפלגת העבודה היא קיבלה, בין השאר, תרומה בסך 120 אלף דולר מאיש העסקים חיים סבן, כיום מבעלי השליטה בחברת "בזק".
עוד טענה העמותה כי לאחר הבחירות בהן הפסיד פרס לעמיר פרץ, בזמן שאיציק כיהנה כשרת התקשורת רכש סבן באמצעות קבוצת ההשקעות שלו את מניות חברת בזק, המחזיקה 50% ממניות חברת הלוויין "יס" ולכן בהתאם לחוק היה עליו למכור את מניותיו בחברת "קשת" ולרדת לאחזקה של 5% בלבד בחברה זו כנדרש בחוק.
על כך ענה העוזר ראשי ליועץ המשפטי לממשלה, עו"ד רז נזרי, כי "ההחלטה לאפשר לקבוצת סבן להמשיך ולהחזיק באמצעי השליטה בחברת קשת, בעלת הזיכיון לשידורים בערוץ השני בשיעור של 24% לתקופה של שלוש שנים, בד בבד עם שליטתה בחברת בזק השולטת בחברת יס, בעלת הרישיון לשידורי לווין, התגבשה בשיתוף הדרגים המקצועיים במשרד התקשורת, והיתה על דעתה המקצועית של האחראית על הטיפול בנושאים אלו במשרד המשפטים".
במקביל, דווח לפני מספר חודשים כי מבקר המדינה בודק תרומה בסך 320 אלף דולר שהתקבלה מהמליארדרים חיים סבן, דניאל אברהמס וברוס רפופורט באותן בחירות במפלגת העבודה. דו"ח המבקר עשוי לחשוף פרטים חדשים על התרומות לפרס בכלל ועל התרומות מחו"ל בפרט, וכן הוא עשוי לחשוף את העובדה שפרס עבר עבירות נוספות ויידרש להחזיר את מלוא כספי התרומות האסורות.
פרקליטי פרס הכחישו בפני מבקר המדינה את כל הטענות נגדו. לגרסתם, התרומות נאספו בתקופה שבה לא חלו מגבלות החוק על קבלת הכספים האלה. פרס פעל לדבריהם על פי עצת עו"ד ואף קיבל את אישור ועדת הביקורת של העבודה לקבלת התרומות.