שתף קטע נבחר
 

עזי ברק (פרופ')

פסיכולוג המתמחה בפסיכולוגיה של סייברספייס, חוקר ומלמד באוניברסיטת חיפה. העיסוק שלו בחקר ההיבטים הפסיכולגים של האינטרנט החל בשנת 1995 והתמקד בשני היבטים: השפעת השימוש באינטרנט על האדם (היחיד, יחסים בין-אישיים, זוגיות, משפחה, קבוצה, קהילה ועוד) מצד אחד, והניצול של האינטרנט לצרכים פסיכולוגיים וחינוכיים (תמיכה נפשית, איבחון, טיפול, למידה מקוונת ועוד) מצד שני.

 

המחקר שלו עסק ועוסק, אם כן, בנושאי יחסים ברשת, רגשות המתפתחים על בסיס וירטואלי, התנהגות קומפולסיבית ברשת, מאפייני התנהגות מקוונת וכד', בהיבט הראשון, ותיקוף כלי איבחון פסיכולוגיים מקוונים, בחינת תהליכים בקבוצות תמיכה מקוונות, בדיקת אפקטיביות סוגים שונים של טיפול ותמיכה ברשת, וחקר הההצלחה של הלמידה המקוונת וכד', בהיבט השני.

 

הוא מלמד קורס מתוקשב הנלמד מרחוק בנושא הפסיכולוגיה של האינטרנט המיועד לתלמידי תארים גבוהים באוניברסיטת חיפה.

 

פרופ' ברק יוזם, מעורב ויועץ בפרוייקטים שונים של יישומים פסיכולוגיים וחינוכיים ברשת, כגון: סהר - סיוע והקשבה ברשת, Kasamba, InCrisis, הנו חבר בכיר בשני הארגונים הבינלאומיים המאגדים חוקרים ומטפלים ברשת (ISMHO, ISRII), ויו"ר לשעבר של המרכז הבין-אוניברסיטאי ללמידה מתוקשבת (מיט"ל). הוא מתחזק ומעדכן בתכיפות באתר מיוחד את הרשימה הביבליוגרפית הכוללת את כל מה שהתפרסם בספרות המקצועית בהקשר לפסיכולוגיה של סייברספייס לשימוש כל המעוניין.

 

מומלצים