שתף קטע נבחר

 

אריאל אטיאס - שר תקשורת עם ראייה צרכנית

מאז כניסתו לתפקיד, שם אריאל אטיאס בראש סדר העדיפויות שלו את טובת הצרכן, והעלה מספר הצעות חוק אשר גרמו למספר בכירים בעולם התקשורת להרים גבה או שתיים

וודאי כולכם מכירים את הסיטואציה בה אתם מנסים לטלפן לאדם קרוב ומוצאים את עצמכם מנותבים ישירות לתא הקולי שלו ללא שמיעת צליל חיוג אחד לרפואה. אני בטוח שרובכם תתחילו לדאוג ופתאום תמצאו את עצמכם מחייגים כל כמה דקות על מנת לשמוע את אותו אדם.

 

במרבית מהמקרים אותו מנוי לא היה זמין בגלל סוללה שנגמרה,חוסר קליטה או שפשוט הוא סגר את הטלפון בגלל פגישה חשובה.

 

מה שרובכם לא יודעים שעל אותה שניה בה נותבתם לתא הקולי אתם תחויבו ע"י חברות הסלולאר בזמן אוויר של 12 שניות ללא קשר אם השארתם הודעה במשיבון או לא.

 

12 השניות האלה שוות כ-12 אגורות בממוצע. לא הרבה אתם בטח אומרים לעצמכם, אבל אם תכפילו את הסכום הזה בכמות השיחות בפועל המנותבות לתא הקולי ללא השארת הודעה במשך חודש, תגיעו לסכום מאד יפה שיכול לסדר אתכם, את ילדיכם, נכדיכם וניניכם לכל החיים.

 

אז זהו שלא עוד.

 

אריאל אטיאס - שר אחד, עשרות חוקים

לפני שאמשיך, ברצוני להציג בפני מי שלא מכיר את שר התקשורת של מדינת ישראל: השר אריאל אטיאס החבר במפלגת ש"ס.

 

אז נכון, לאותו שר אין כנראה טלויזיה בבית והילדים שלו בוודאי לא גולשים בדור השלישי אבל אותו שר הוא הסיוט הכי גדול של חברות התקשורת בארץ.

 

מאז כניסתו לתפקיד שם אריאל אטיאס בראש סדר העדיפויות שלו את טובת הצרכן והעלה מספר הצעות חוק אשר גרמו למספר בכירים בעולם התקשורת להרים גבה או שתיים, והנה מספר דוגמאות לחוקים אשר השר הוביל:

 

  • יזם חוק המחייב את חברות התקשורת להודיע ללקוח כי תוקף המבצע שלו מסתיים ולהבהיר לו את האותיות הקטנות בחוזה.

 

  • יזם חוק המונע מחברות הסלולאר לתת הטבות זמן אוויר רק כנגד רכישת מכשירים סלולארים מאותה החברה ובכך לכבול את הלקוח אליה לתקופה ממושכת ללא אפשרות יציאה.

 

  • יזם חוק המחייב את בזק להקים שירות 144 באינטרנט בחינם (נכון לעכשיו, אתר 144 של בזק לא מעודכן ונמצא במהלך שדרוג כבר מספר שנים), כמו כן הקמת מוקד טלפוני מרכזי אשר יספק תמורת תשלום סביר שירות 144 טלפוני משותף לכל החברות אשר גם יאפשר מענה בעזרת SMS.

 

  • יזם בקשה בזמן המלחמה מחברות הסלולר להפחית את זמן האויר לתושבי הצפון ב-50 אחוז.

 

  • תמך במהלך של ניוד המספרים בסלולר אשר מאפשר ללקוח לעבור חברה סלולארית מבלי להחליף את המספר שלו (כולל הקידומת) ואף דאג לאכוף את הקנס אשר הוטל על החברות בגין אי העמידה בזמנים.

 

אז מה הפלא שהציבור בעדו?

 

הקץ לחיוב בכניסה לתא הקולי? אל תבנו על זה

השבוע אישר משרד התקשורת את המהלך האחרון אשר יזם אריאל אטיאס והוא ביטול החיוב על זמן אויר בגין כניסה לתא קולי של הנמען ללא השארת הודעה.

 

לא מפליא שאותו מהלך עורר זעם רב בקרב בכירי חברות הסלולר והם כבר דאגו לעדכן אותנו, כי הלקוחות כבר יספגו את ההפסד בגין המהלך הזה או במילים פשוטות יותר: אמנם לא נחויב על הכניסה לתא הקולי, אבל נשלם עוד כמה אגורות על זמן האויר גם אם לעולם לא נותבנו לתא קולי של מישהו.

 

אם שכחתם, באותו מהלך נקטו חברות הסלולר לאחר הפחתת דמי הקישוריות. משרד התקשורת דאג להפחית את דמי הקישוריות אך חברות הסלולאר מנגד דאגו בתיאום מופתי להחזיר לנו את דמי השימוש החודשיים וגם להעלות את מחירי זמן האויר בהתאם.

 

למען האמת, אני לא מעוניין לשפוט את חברות הסלולר. מדובר בחברות פרטיות אשר השקיעו הון רב על מנת להקים את התשתית היקרה בה הן משתמשות והן אף דואגות לתעסוקה למאות עובדים. בתור חברה פרטית זכותן לעשות ככל שמאפשר להן החוק ואם המהלכים שהן נוקטות מפריעים לנו,אזי נותרו לנו הצרכנים שתי אפשרויות:

 

1) לעבור חברה סלולארית.

2) להתנתק מהמכשיר הסלולארי לגמרי או להשתמש בו רק לצרכי חירום.

 

נכון ששתי האפשרויות לא ממש מציאותיות? אז זהו, שגם חברות הסלולאר יודעות את זה.

 

WiMAX - העתיד כבר כאן

הדבר היחידי שאולי נשאר להתנחם בו זה שכבר עכשיו קיימת טכנולוגיה חדשה בשוק שבארץ חברות הסלולר לא ממש רוצות שנשמע עליה אשר נקראת WiMAX.

 

אותה טכנולוגיה אשר זוכה לתמיכה מסיבית מצד חברות ענק עולמיות כגון אינטל ונורטל וחברות ישראליות כגון אלווריון, מאפשרת בעלות לא גבוהה להקים רשתות תקשורת אלחוטיות מבוססות IP בעלות פריסה רחבה אשר יאפשרו לכל מכשיר בעל כרטיס רשת תומך WiMAX לגלוש באינטרנט בצורה מהירה,בטוחה וזולה. כלומר אם החזון יתממש, נוכל לגלוש באינטרנט אלחוטי מהיר בכל נקודה בארץ במחיר חודשי קבוע ונמוך.

 

ברגע שהרשת הזאת תכנס לשוק נוכל לרכוש טלפון נייד תומך WiMAX אשר יכיל בתוכו תוכנה המאפשרת ליצור קשר

טלפוני דרך האינטרנט בעזרת VOIP כגון Skype אשר גם תאפשר לנו לבחור מספר טלפון בעל קידומת של כל מדינה בה נחפוץ ובעצם נוכל לבצע שיחות טלפון לכל מקום בעולם בעלות מזערית.

 

אני מניח שמהלך השקת רשתות WiMAX לא יעבור בשתיקה מצד חברות הסלולאר והן ידאגו לעכב את המהלך ככל

האפשר , אך העבר מלמד אותנו כי אין מה לעשות נגד התפתחות הטכנולוגיה ולבסוף לא ממש תהיה להן ברירה - ויהיה עליהן לקבל את העובדה שיש שחקן חדש בשוק.

 

מנגד לחברות הסלולאר קיימות ספקיות האינטרנט וספקיות התשתית הקווית אשר מחכות לרגע בו יוכלו לקבל רשיון לאספקת שירותי רשת אלחוטית כגון WiMAX ובעצם להציע תחרות לחברות הסלולאר. אני מניח שמהלך זה כאשר יתבצע, יזכיר מאד את התהליך אשר עבר על חברת בזק בינלאומי בסוף שנות ה-90 כאשר שוק השיחות הבינלאומי נפתח לתחרות ושביום אחד בהיר מחירי השיחות צנחו מכ-6 שקלים לדקה לאגורות ספורות.

 

בעקבות אותה תחרות, מחיר השיחה לארה"ב הפך לזול בהרבה ממחיר שיחה בתוך ישראל (למרות שהמחסום הפסיכולוגי של ביצוע שיחה לארה"ב בגלל המחיר עדיין קיים אצל רוב האנשים).

 

אז WiMAX בפתח וחברות הסלולר במתח ומה לגבי אריאל אטיאס? אל תדאגו לו, הוא כבר ידאג שלא יהיה לנו פה משעמם.

 

מתוך הבלוג של המומחה

 

לבלוג קטעי קישור - כל הקטעים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל הדני
חושב על הצרכן. אטיאס
צילום: גיל הדני
מומלצים