משהו מלוח ליד היין - מאפה גבינה צרפתי
גוג'ר (Gougere) הוא מאפה מלוח, חם ונפלא מאיזור בורגונדי בצרפת, שעשוי מבצק פחזניות עם גבינה. הגוג'ר מהיר להכנה, ומוגש כחטיף צמוד לקוקטיילים או ליין אדום. לפי המסורת, יש לאפות אותו בצורת עיגול גדול דמוי זר, אבל קל ונוח יותר להגישו כפחזניות אישיות קטנות, טעימות להפליא, שמתחסלות מיד עם צאתן מהתנור
גוג'ר - Gougere
המרכיבים (כ-33 פחזניות):
1 כוס + 2 כפות מים (250 מ"ל)
100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
1-3/4 כפיות מלח
1 כוס קמח (150 גרם)
1/8 כפית אגוז מוסקט טחון
4 ביצים (מס' 2), בטמפרטורת החדר
150 גרם גבינה צהובה מסוג שוויצרי כגון "אמנטל" או "טל העמק", מגורדת גס
הכלים: 2 תבניות אפייה שטוחות, מרופדות בנייר אפייה
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
- בסיר כבד מחממים את המים עם החמאה והמלח, ובוחשים מפעם לפעם עד שהחמאה נמסה. מביאים לרתיחה בלבד, ומסירים מהאש.
- מוסיפים מיד את הקמח ואגוז המוסקט, ומערבבים נמרצות בכף עץ עד שהתערובת אחידה וחלקה. מחזירים את הסיר לאש, ומערבבים את הבצק ברציפות מעל לאש בינונית-נמוכה במשך 2 דקות עד שהוא נפרד מהדפנות ומהתחתית של הסיר. מסירים מהאש, ומניחים לבצק להצטנן מעט.
- מוסיפים לבצק את הביצים בזו אחר זו, ומערבבים היטב בכף עץ לאחר כל הוספה עד שכל ביצה נבלעת פנימה והתערובת אחידה וחלקה. מוסיפים פנימה את הגבינה.
- ממלאים שקית זילוף (עם פיה בקוטר 1 ס"מ) בבצק. מזלפים מעט בצק בארבע הפינות של כל תבנית, ומהדקים את הנייר לתבנית בפינות האלה. מזלפים את הבצק על התבניות בתלוליות שקוטרן כ-4 ס"מ, במרווחים של כ-5 ס"מ בין תלולית לתלולית (אפשר גם להניח את הבצק בעזרת כף). אם נוצר כעין "שפיץ" בפחזנית, משטחים אותו באצבע טבולה במעט מים.
- אופים 30-25 דקות עד שהפחזניות תפוחות וזהובות. מוציאים ומגישים מייד. לאחר מכן אפשר לחמם מעט בתנור, לפני שאוכלים.
חטיף שנחטף. גוג'ר
צילום: דורון זוסמן
מומלצים