שתף קטע נבחר

לעצור את העצירות: המזון שיעשה את העבודה

אתם יושבים בשירותים ונאדה. לא נראה שהמעיים שלכם יתרוקנו גם הפעם. הנה כמה עצות קולינאריות שיעשו עבורכם את העבודה

הבטן קשה ונפוחה, פה ושם היא אפילו כואבת. אתם יודעים שרק דבר אחד ישחרר אתכם מההרגשה המעצבנת הזאת שהיא בת לווייתה של העצירות. אלא שמעבר לתחושה המרגיזה, העניין הזה יכול להיות בעיה אמיתית. עצירות כרונית עלולה להוביל למחלות שונות, החל מטחורים וכלה בסרטן המעי הגס.

 

רוב האנשים נוטלים משלשלים שונים כדי להתגבר על הבעיה, וחבל. רוב המשלשלים, כולל הטבעיים (כמו עלי סנה ואלוורה), שנחשבים משום מה לבטוחים, עלולים ליצור התמכרות של המעי. והתוצאה? הכמות הרצויה והתכיפות שבה יש לקחת אותם עולה והיעילות שלהם יורדת.

 

אז אם המעי שלכם קצת עצלן אבל עדיין לא מכור למשלשלים, יש כמה פתרונות תזונתיים שיצילו אותו ואתכם. ייתכן שתגלו שמזון שסייע לכם תקופה מסוימת, הפסיק להשפיע. נסו פטנט אחר במשך שבוע־שבועיים, ואז תוכלו לחזור למזון המקורי.

 

סלק

הסיבים התזונתיים שבסלק מוסיפים נפח למעי, אך להבדיל משאר הירקות, הוא לא מנפח, לא גורם לגזים ואף בעלי המעי העצבני ביותר לא מתלוננים לאחר אכילתו.

  • הכי משחרר: בשלו סלקים שטופים במים, רסקו ותבלו בשמן רגיל ומיץ לימון. אכלו 6 כפות מהתערובת.

 

אבטיח

באבטיח יש הרבה מים, לא מעט סוכר וסיבים תזונתיים. המים מרככים את הצואה, הסוכר גורם ללחץ שמגביר עוד יותר את כניסת הנוזלים למעי, והסיבים מזרזים את תנועתיות המעי. התוצאה: כמות רבה של חומר נוזלי הזורמת במהירות במורד המעי (אם תרצו אפשר לקרוא לזה שלשול).

  • הכי משחרר: אכלו רבע אבטיח עם גוש גבינה בולגרית, ושתו כוס מים ליד. המלח שבגבינה יצמיא אתכם והמים שתוסיפו למערכת יגבירו את האפקט.

 

דגני בוקר

"פייבר וואן" ו"אול בראן" הם דגני בוקר עשירים בסיבים לא מסיסים. כשהם מגיעים למעי הגס הם סופחים אליהם כמויות גדולות של נוזלים ויוצרים גוש בעל נפח גדול. כל הנפח הזה מאותת עצבית למעי שהגיע הזמן להיפטר מהתכולה.

  • הכי משחרר: הוסיפו כף דבש (שגם מסייע לעיכול), למנת הדגנים שלכם ושתו 2 כוסות מים או חלב, אחרת אתם עלולים ליצור פקק מכאיב במעי.

 

שזיפים יבשים

הסיבים שבהם מעוררים את תנועתיות המעי, והם טובים למי שמוגדר כבעל מעי "עצלן". תנועה טובה של המעי גורמת לחומרים שבתוכו לנוע מהר יותר ולצאת החוצה בתכיפות גבוהה יותר.

  • הכי משחרר: השרו 6 שזיפים יבשים ללילה במים, ובבוקר שתו את המים ואכלו את השזיפים.

 

עגבניות שרי

הכמות הרבה יחסית של קליפה עשירה בסיבים שיש בעגבניות הקטנות האלה, בתוספת הסיבים שהן עצמן מכילות, מגדילות את נפח הצואה. גם הגזים שגורמים הסיבים במעי מגבירים את הלחץ הכללי ומזרזים את היציאה.

  • הכי משחרר: קערת עגבניות (200 גרם) חתוכות ומתובלות ב־2 כפות שמן זית.

 

ירקות כבושים

תכולת המלח הרבה שבהם גורמת לכניסת מים למעי. התוצאה: ריכוך הצואה והגברת תנועתיות המעי.

שתי הסתייגויות: הכבושים מכילים כמות רבה של נתרן, כך שלא מומלץ להשתמש בשיטה באופן עקבי, ושנית, בעלי המעי הרגיש יגלו שאמנם העצירות משתחררת

אבל הבטן מרעישה ומעוצבנת.

  • הכי משחרר: כוס ירקות כבושים (כ־ 150 גרם) עם הארוחה.

 

שומן

אתם בדיאטה וחוסכים בכל אחוז שומן במזון? זה משפיע גם על תכולת המעי. את מערכת העיכול צריך קצת "לגרז", אחרת תכולתו מיובשת וקשה.

  • הכי משחרר: 2 כפות שמן זית בבוקר על קיבה ריקה.

 

שיבולת שועל

הסיבים התזונתיים שבה גורמים לספיחת נוזלים למעי ולריכוך הצואה. גם מעבר החומר במעי מתקצר, מה שמגביר את קצב היציאות.

  • הכי משחרר: הביאו לרתיחה 4 כפות שיבולת שועל רגילה (לא אינסטנט!) עם כוס וחצי חלב או מים. בשלו 3-4 דקות והמתיקו בצימוקים או דבש.

 

מים

כשלא שותים, גם המעיים מתייבשים. כמות המים שהגוף צריך משתנה בהתאם למשקל, למידת הלחות והטמפרטורה ולרמת הפעילות הגופנית.

  • הכי משחרר: כוס מים פושרים בבוקר על קיבה ריקה. יש להקפיד על שתיית מים לאורך כל היממה.

פורסם לראשונה 18/02/2007 20:29

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
אבטיח - מרובה בסיבים
צילום: ויז'ואל/פוטוס
צילום: סי די בנק
מומלץ- שזיפים מושרים במים
צילום: סי די בנק
צילום: סי די בנק
2 כפות שמן זית בבוקר
צילום: סי די בנק
צילום: ג'רמי פלדמן
כוס מים פושרים בבוקר
צילום: ג'רמי פלדמן
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים