שתף קטע נבחר

 

אולמרט למזוז: יש לפטר את בורובסקי

אחרי שפרקליטיו של ראש הממשלה דרשו לפתוח בחקירה פלילית נגד מבקר המדינה, הם מבקשים לשקול מחדש את העסקתו של יעקב בורובסקי במשרד מבקר המדינה. "פרקליט המדינה קבע כי בורובסקי אינו יכול להוסיף ולשמש כיועצו של מבקר המדינה לענייני שחיתות", כתבו עורכי דינו של אולמרט

"ראוי יהיה שהיועץ המשפטי לממשלה יביע את דעתו באשר להמשך עבודתו של מר יעקב בורובסקי במשרד מבקר המדינה". כך כתבו פרקליטיו של ראש הממשלה, אהוד אולמרט, במכתב שנשלח אתמול (יום ב') ליועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז.

 

במכתב אחר ששלחו פרקליטיו של אולמרט למזוז, דרש ראש הממשלה לפתוח בחקירה פלילית נגד מבקר המדינה, מיכה לינדנשטראוס. למרות הפנייה מעריכים במערכת המשפטית כי מזוז לא ייפתח בחקירה נגד המבקר, וכי מטרת המכתבים שנשלחו אליו היא להפנות את תשומת לבו לטענותיו של ראש הממשלה. 

 

את שני המכתבים שלחו פרקליטיו של ראש הממשלה, עו"ד אלי זהר ועו"ד רועי בלכר. הראשון עסק בהתנהלות מבקר המדינה ואילו המכתב השני מפרט את תגובת הפרקליטים שהועלו על-ידי מבקר המדינה בביקורת על רכישת הבית ברחוב כרמיה 8 בירושלים.

 

במכתב השני כתבו פרקליטיו של אולמרט: "בצד העמידה על חובת הפרסום, יש להגן גם על ערך אחר - הוא ההגנה על כבודו ושמו הטוב של הגורם המבוקר. אין צריך לומר כי פרסום בציבור של ממצאי ביקורת שליליים אודות אדם המכהן בתפקיד ציבורי מסבים לו פגיעה שפעמים אינה ניתנת לתיקון. לכן, בטרם פרסום, יש להקפיד כי הליכי הביקורת נעשו בצורה תקינה ומלאה, וכי כל מהלכי הבחינה והבדיקה של הגופים השונים המעורבים בהליך הביקורת ננקטו והושלמו, וכי הדרך הוכשרה לפרסום הממצאים בציבור".

 

עורכי הדין זהר ובלכר כתבו עוד כי "הפרסום לציבור חושף את ממצאי הביקורת בפני כולם, על כל המשמעויות מכך לגורם המבוקר. מכאן, פרסום לציבור של ממצאי דו"ח ביקורת שטרם אושר הוא בדרך כלל אסור, על שום הנזק הרב שהוא עלול לגרום בראש וראשונה למבוקר, אך גם למעמדו של מבקר הפנים בעיני הציבור, במיוחד מקום שלאחר הפרסום המוקדם עשויים לחול שינויים בממצאי הביקורת עקב התערבות גופי הביקורת הנוספים".

 

פרקליטי ראש הממשלה מביאים ציטוטים אלה, בטענה שמבקר המדינה עצמו הודה בראיון למוסף "7 ימים" של "ידיעות אחרונות", שהוא רשאי להחליט להעביר חומר לעיתונאים, ולא מדובר בהדלפה.

 

"שנדר קבע - בורובסקי לא יכול להמשיך בתפקידו" 

חלק אחר ונכבד במכתבם של השניים, עוסק בהמשך העסקתו של ניצב בדימוס יעקב בורובסקי בתפקיד בכיר בלשכת מבקר המדינה, למרות דברים קשים ביותר שכתב פרקליט המדינה, ערן שנדר, בנושא זה: "פרקליט המדינה הורה לסגור את תיק החקירה כנגד מר בורובסקי מחוסר ראיות, אך שלח למבקר המדינה מכתב, שאינו משתמע לשני פנים, אשר עולה ממנו בבירור, כי מר בורובסקי אינו יכול להוסיף ולשמש כיועצו של מבקר המדינה לענייני שחיתות, חרף מקצועיותו בתחום זה.

 

"אנו סבורים, כי התרועעות ומפגשים של קצין משטרה בכיר עם גורמים פוליטיים, כאשר המפגשים נערכו, בין היתר, בתחנת משטרה, לצורך קידום עניינו האישי ועל רקע התמודדות לתפקיד מפכ"ל, הינו עניין שיש בו בעייתיות ולו במישור המשמעתי".

 

עוד כתבו שני עורכי דינו של אולמרט: "כעת, לאחר שמבקר המדינה הצטרף לטענתו של בורובסקי, כי חקירתו הפלילית של זה קשורה לדוחות הביקורת בעניינו של ראש הממשלה, ורואה בדרישה להשעייתו של מי שפרקליט המדינה כתב לגביו, כי ראוי היה להעמידו לדין משמעתי 'שערוריה', שכן 'האיש זוכה' - לא ניתן לשקוט עוד", כתבו עורכי הדין זוהר ובלכר. "כן נבקש, כי תביע את דעתך בנוגע להמשך העסקתו של מר יעקב בורובסקי בתפקיד יועצו הבכיר של מבקר המדינה לענייני שחיתות, לאחר שזה לא שעה לפנייתו המנומסת אך הברורה של פרקליט המדינה".

 

במערכת המשפטית קיבלו באי נחת את ההתפתחויות האחרונות במאבק בין ראש הממשלה למבקר המדינה. שופט בכיר בדימוס אמר ל-ynet כי הוא חש אי נוחות מן ההתפתחויות האחרונות, אך עם זאת אין ספק כי למבקר המדינה חלק לא מבוטל בהתפתחויות האחרונות. "יכול להיות שהתנהגותו צריכה להיות אחרת ללא קשר לנכונות ממצאיו", הוא אמר. מהצד השני, גורמים במערכת המשפטית מביעים אי נוחות ואומרים כי אולמרט הציב את מזוז בעמדה בלתי אפשרית וכי יש להגן על המוסד לביקורת המדינה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
לשקול את העסקתו. בורובסקי
צילום: גיל יוחנן
לפתוח נגדו בחקירה. לינדנשטראוס
צילום: גיל יוחנן
תוקף בחזרה. אולמרט
צילום: גיל נחושתן
יאלץ להכריע. מזוז
צילום: גיל יוחנן
מומלצים