עיקצוץ נעים בפה - עוגיות ג'ינג'ר
רוני ונציה במתכון לעוגיות רכות, נהדרות וממכרות ממש, בטעם העוקצני, המיוחד והמודגש של תבלין הג‘ינג‘ר, וגם עם שורש ג‘ינג‘ר טרי
עוגיות ג'ינג'ר
המרכיבים (כ-70 עוגיות):
1/2 2 כוסות 350) גרם) קמח
2 כפיות אבקת סודה
1 כף אבקת ג'ינג'ר טחון
1 כפית קינמון
1/3 כפית מלח
175 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
3/4 כוס 175) גרם) סוכר חום בהיר
1 ביצה
1/3 כוס סירופ מולסה (בחנויות טבע)
40 גרם שורש ג'ינג'ר טרי
1/2 כוס 120) גרם) סוכר חום, לקישוט (לא הכרחי)
הכלים: 2־3 תבניות אפייה שטוחות מרודפות בנייר אפייה
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור לחום בינוני 180) מעלות).
- קולפים את שורש הג'ינג'ר, חותכים לפיסות, קוצצים דק ומשתמשים בשתי כפות 20) גרם) בלבד.
- מנפים את הקמח, אבקת הסודה, אבקת הג'ינג'ר, הקינמון והמלח לקערה בינונית.
- בקערת מיקסר בעזרת וו הגיטרה מקציפים את החמאה עם הסוכר החום במהירות בינונית-גבוהה כ-2 דקות עד לקבלת תערובת קרמית קלילה. מוסיפים את הביצה ומערבלים לתערובת אחידה. מוסיפים את סירופ המולסה ואת שורש הג'ינג'ר ומערבלים היטב. במהירות נמוכה מוסיפים את תערובת הקמח ומערבלים בקצרה, רק עד שהקמח נספג והתערובת אחידה.
- שמים את הסוכר החום לקישוט בקערה קטנה.
- מעצבים מהבצק כדורים בקוטר 1/2 3-2 ס"מ. מגלגלים כל כדור בסוכר החום לקישוט עד שהוא מצופה לגמרי. מעבירים את הכדורים לתבניות ומניחים עם מרווחים של 5 ס"מ ביניהם. אופים כ-8 דקות עד שהקצוות יציבים, פני העוגיות סדוקים, אבל המרכז עדיין רך. לאחר 5 דקות צינון מעבירים את העוגיות מהתבנית לרשת לצינון מלא.
ממכרות. עוגיות ג'ינג'ר
צילום: רונן מנגן
עוקצני. שורש זנגביל
צילום: אביגיל עוזי
מומלצים